Nathan Never (Ay- Talia) Türkiye'de yayınlanmamış renkli macera -Çeviri/Balonlama

burakem

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2009
223
2,812
06_000_BY_IKI.jpg





Selam dostlar,

Bayrama yetiştirebileceğimi düşündüğüm Nathan Never'ın ilk dönemlerine ait Türkiye'de hiç yayınlanmamış renkli iki macerasını editörüm ve redaktörüm olan kız arkadaşım sayesinde bugün yüklüyorum. Çevirimdeki imla hatalarına ve anlatım bozukluklarına ilişkin düzeltmeleri çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdi.
Kendisine sonsuz teşekkürler...

Nathan Never'ın aylık yayınlanan periyodunun dışında Fuori denilen (seri dışı) maceralardan iki tanesi sizler tarafından okunmayı bekliyor.

Bu çeviri balonlama projesi benim için ayrı bir önem taşıyor. Bu kez sadece çizgi romanı çevirmedim. Çizgi romanın önünde yer alan Gianfranco de Turris tarafından yazılmış üç sayfalık makaleyi de çevirdim. Eski İtalyan bilimkurgu çizgiromanlarından da bahseden bu makale beni o kadar etkiledi ki, bu makalede bahsedilen çizgiromanlara dair minik bir makale de ben hazırladım

Bunun haricinde bu kitap sayesinde çok önemli iki tane İtalyan şairi tanıma fırsatım oldu. Hep derim, kaliteli çizgiromanlar insanı oldukça sağlam kaynaklara yönlendirir... İşte bu kitap da bunlardan bir tanesi... O yüzden bu iki macerada yer alan göndermelere ve şairlere yönelik bir tane daha yazı yazma ihtiyacını hissettim.

Sevgili arkadaşlar Nathan Never oldukça güzel bir bilim kurgu çizgi romanı... Okumayanların bir an önce Nathan'ın dünyasına girmelerini tavsiye ederim. Özer sahaf tarafından sınırlı sayıda basılan Nathan'ın maceralarını da kaçırmayın diyerek sonlandırayım.

Şimdiden iyi bayramlar....

Sıradaki proje Dylan Dog sevenleri mutlu edecek ama biraz bekleyeceksiniz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
linke tıklıyorum ama link açılmıyor bir kontrol eder misiniz? (sorun bende de olabilir bilmiyorum.)
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
sanırım sorun bende. başka mediafire linki de açamadım. ilginiz ve paylaşım için teşekkürler. bilgisayarı ve bağlantıyı bir resetleyeyim bakalım.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,647
Kasımpaşa
Sevgili burakem, çeviri çalışması basılan kitap gibi bir eser öncelikle
bu nedenle kutluyor ve teşekkür ediyorum.
Ancak bunun yanında salt çizgi roman sunmuyor
yanında yaşama ait başka bilgiler sunuyorsun ki
bu daha da güzel..
Senin bizlerle birlikte olman önemli bir kazanç,
böyle sürmesini dilerim..
Katkısı olan kız arkadaşına da teşekkür eder, saygılarımı sunarım.
Sevgilerimle.
 

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
çok iyi oldu.
muhtemelen bayram tatilinde kendimi günlerce nathan never a ve dylon dog a gömeceğim. sırf bu yüzden bayram tatilini dört gözle bekliyorum
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,542
Dostum teşekkürler.
Sevdiğim bir kahraman olmasının yanısıra ülkemizde yayınlanmamış bir kitap olması artı değer kazandırıyor çalışmana.
Tüm emek harcayanlara saygılarımı yolluyorum.
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,778
2,634
Önsözü , İki öyküyü ve uzunca tanıtım yazını soluksuz okudum. Çok teşekkür ederim Burakem , enfes bir çalışma olmuş.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,748
İstanbul
Üstadım yine harika bir çalışmaya imza atmışsın. Toplam 84 sayfa, üstelik girişte ve son sayfalarda uzunca sayılabilecek metinler içeren bir sayı. Çok uğraştırmış olmalı.

Nathan Never'in yeni bir macerasını, üstelik renkli olarak kendi dilimizde okuma şansını verdiğin için sana ve arkadaşına sonsuz teşekkürler üstadım.

Ellerinize sağlık.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,944
Olacaksa böyle olsun, dedirten dört dörtlük bir iş Burakem, hem tebrik eder hem teşekkürlerimi sunarım.
 

devrim

banned
17 Şub 2010
102
43
şu renkli çizgi romandan nefret ediyorum. en güzel çizgi romanı bile en kalite renkli yapılsa bile iğrenç çekilmez bir çizgi roman haline getiriyor. nedense de hep renklilerin balonlamasını yapıyor bu balonlama bölümündeki ekipler. siyah beyaz renkliye 100-1000 değil milyon çeker. neden? nedenini söyliim-çünkü siyah beyazda detay var.ayrıca renkli bence insanda çoluk çocuk çizgi romanı hissi uyandırır.karşı cevap yazacakların yazmasına hiç gerek yok. çünkü zaten renkli çizgi romandan yana yazacakları belli.bunu bilmeye ve anlamaya gerek bile yok. zaten belli olan birşeyin nesini anlayıp bilicem..
 
Üst