Çizgi Diyarı Yayla Şenliği

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu


Arkadaşlar, bir işe yaramayan fikirler üretmekte hayli başarılı olan bendeniz, yeni bir fikirle karşınızda: Çizgi Diyarı Yayla Şenliği

Uzuuun uğraşlar ve defalarca başarısızlıkla sonuçlanan girişimlerden sonra, 2013 yılı temmuz ayı içinde memleketteki çocukluk arkadaşlarımla birlikte, “yaylada bir gece” organize etmeyi başarmıştık. Tadı damağımda kalan o harika günün resimlerinden küçük bir seçki aşağıda...

Az önce fotoğraf arşivimi düzenlerken bu resimler karşıma gelince fikirler peşpeşe sökün etti. Sakin kafayla düşünüp olgunlaştırınca, Kastamonu'da düzenleyeceğimiz bir Çizgi Diyarı yayla şenliğine çoğu arkadaşımızın sıcak bakacağı duygusuna kapıldım; bilmem ne dersiniz? Sizce de temmuz/ağustos sıcağında ateş yakıp ısınmayı gerektirecek bir ortamda; mangalda pişirip ekmek arasında servis ederek yemeğini yemek; ardından, odun ateşinde demlenmiş çay içerek muhabbet etmek keyifli olmaz mı?

Ramazan Bayramı'ndan sonraki 10-15 gün içinde 1 veya 2 günlük bir yayla eğlencesini, (istenirse) hemen organize edebilirim. Orada, bir arkadaşımın yayla evi var. 2013'te biz de o evi kullandık. (Resimlere bakınca hangisi olduğunu anlayacaksınız.) Eğlence sabaha kadar sürüyor ama uykusuzluğa dayanamayanlar için (pek konforlu olmasa da) o eve girip uyuma olanağı da var.

Yorumlarınızı bekliyorum. Çok fazla zamanımız olmadığını unutmayın.


Evimiz... Uykusu gelen, muhabbeti bırakabilirse girip burda uyuyabilir.



Bu hemen üst taraftaki evde sığır besleniyor. Bize o evden bir tas yoğurt getirdiler ki, tadını Reşat Nuri bile tam olarak anlatamazdı.



İşte mekan...



Arkadaşlarınız arasında marangoz varsa, bir yayla şenliği programladığınızda onu mutlaka dahil etmelisiniz. Bizim şansımıza ekipte iki marangoz vardı. Kaşla göz arasında bir masa ve oturak imal edip bizi yemek yerken yerlere yayılma zevkinden mahrum ettiler.



Tırnak yeme aşaması... Benim keratalar, yemek hazırlanana kadar tırnaklarını atıştırdılar.



Masa ve iki yanındaki oturaklar tamam.



Buraların ağası...



Karabaş, (adı olsa olsa budur) gerekmedikçe kimseyi ısırmayan harika bir köpek. Ama sahibi işaret edip “tut” deyince, adamın kaba yerinden 2 kiloluk bir biftek koparıp getiriyor.



Makinist Mustafa... Allahı var, gece boyu ateşi iyi besledi... Dumanlara baksanıza...



Final karesi... Sayısal teknoloji sayesinde fotoğraf makinelerinde artık film bitmiyor ama pil bitebiliyor... Bu, o geceden çekebildiğim son kare...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,319

Sevgili "Hadon", birkaç yıldır çektiğiniz fotoğrafları ÇD'nda takip ediyorum. Sanatsal bir estetik kaygısıyla çekildiği belli olan bu sıra dışı kareler sizin bir amatör olmayabileceğinizi düşündürüyor bana. Sanırım üst düze bir ekipman da kulanıyorsunuz. Bir de, karelerde kendiniz çok az gözüküyorsunuz. Bunun nedeni, çok değer verdiğinizi sandığım makinenizi başkalarına emanet etmeye gönlünüzün razı olmaması olabilir mi? Umarım ÇD'nın bundan sonraki tüm toplantılarını siz ölümsüzleştirirsiniz. Bu arada, ÇD'nda bir fotoğraf bölümünün de olmasını arzulardım. Selam ve sevgiler.

 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,756
İstanbul
Muhteşem. Nasıl da imreniyor insan. Uzunca bir süredir (5-6 aydır) hareket alanım 8-10 km ile sınırlı. Ataşehir'den Kadıköy'e gidemedim. Nasıl yapsam bilemedim. :( Kısmet diyelim. Daha zaman var, dur bakalım.


... Bu arada, ÇD'nda bir fotoğraf bölümünün de olmasını arzulardım. Selam ve sevgiler.


Üstadım şöyle bir bölümümüz var:

Amatör Fotoğrafçılık - Çizgi Roman Diyarı

Daha profesyonel işler için bir bölüm mü acaba kastettiğin?

Sevgiler, saygılar.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
Az buçuk dijital film çekimiyle uğraşmış biri olarak çektiğiniz filmler kalitece çok iyiler.Umarım gönlünüzce bir şenlik yaparsınız ben oralara gelemesem de mutluluğunuzu içten dilerim bunu fazlasıyla hak eden insanlarsınız.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,361
12,902
iskenderun-Hatay
Keşke Çizgi Diyarı'nın bütün üyeleri orada olsalar, bir yandan püfür püfür esen rüzgara karşı çayımızı kahvemizi içsek, bir yandan da koyu bir çizgi roman sohbetine dalsak.Teks'i, Zagor'u, Ken Parker'i, Thor'u, Rom'u ve daha nicelerini konuşsak..
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,609
hiçbiryerde :)
Cuma gecesi İstanbul'dan çıkıp
cumartesi Kastamonu, tüm günü
orada geçirip pazar sabahı dönüş.
Bir, hatta iki araba İstanbul'dan
gelebilir böyle.
Diğer şehirlerden de arkadaşlarımız
gelse böyle yapsa ne güzel olur.
Günler yürüyüp giderken biz niye
aynı şeyi yapmayalım?
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Cuma gecesi İstanbul'dan çıkıp
cumartesi Kastamonu, tüm günü
orada geçirip pazar sabahı dönüş.
Bir, hatta iki araba İstanbul'dan
gelebilir böyle.
Diğer şehirlerden de arkadaşlarımız
gelse böyle yapsa ne güzel olur.
Günler yürüyüp giderken biz niye
aynı şeyi yapmayalım?

Ağzınıza sağlık, en akıllıca senaryo... Emin olun hiç zor değil...
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Yahu 2 kişi dışında kimsenin ilgisini çekmedi mi yayla şenliği?

Tamam, fiyatta indirim yaptık; kişi başı 750 dolar...

Emin olun daha aşağısı kurtarmaz.






 
Üst