1.Topçam Pikniği'nin Ardından

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Dostlar merhaba.

Geleneksel 1.Topçam Pikniğimiz'i, kavga dövüş etmeden, arabaları soydurmadan, mideleri bozdurmadan; sağ salim tamamladık çok şükür.

Pikniği, Antalya Çizgi Diyarı Grubu'nun en yakışıklı ve geniş omuzlu 4 üyesinin başbaşa pişti oynayıp, bikinili kızları dikizleyerek yaptığını sananlar yanılıyor; çünkü ağır bir konuğumuz vardı. Sevgili "Profesör" Hocamız da sağ olsun, ilk pikniğimizi şereflendirdi.

"Harika bir gün geçirdik," klişesini kullanmaya bizim durumumuzda hiç ihtiyaç yok. Bakın şu yüzden:

* Piknik, Antalya'nın en güzel koylarından; Topçam'da idi.

* Hava (Antalya'da ve bir ağustos günü olduğu halde) çok sıcak değildi.

* Topçam, hafta sonu olmasına karşın kalabalık değildi.

* Pikniğe katılan 5 kişiden birine çekilişle bir Ferrari hediye edilecekti.

* Piknikte, Murtaza5'in sempatisi, Daltas'ın Hakkari'den Havai'ye kadar uzanan bir coğrafya üzerindeki dinlenilesi anıları, Pizagor ve Hadon tarafından pişirilmiş köfteler ve Profesör'ün hiçbir zararlı katkı içermeyen, tamamen doğal büyüsü vardı...

E, bu kadar harika bir aradayken, geçirilen günün sıradan olabilmesi mümkün müdür, siz karar verin.

Aşağıdaki resimlerde de göreceksiniz, piknikten önce nefis bir açık büfe kahvaltıya takıldık. Çünkü Sevgili Murtaza5, geleneksel hediye prosedüründe tarihi bir değişiklik yaparak, doğum gününde bizlere kahvaltı hediye etti. (Bunu duyduktan sonra bu adamın ne kadar sempatik olduğuna inanmayan kaldı mı?)

İşte resimler:


dscf9788.jpg

(Soldan sağa) Hadon, Murtaza5, Daltas, Profesör ve Pizagor. Tabaklara dikkat...


dscf9810.jpg

İşte Piknik masamız.


dscf9821.jpg

Sohbet koyulaştı. O sırtı dönük, (afedersiniz) yarı çıplak şahıs kim, tanıyan var mı?


dscf9808.jpg

Bikinili kızlar, Pizagor'un kontrolünde... Eeee!... Burası Antalya dostlar!...


dscf9826.jpg

Tuzlu tuzlu o suya girilir mi diye biz aklımızdan bile geçirmedik ama bizim piknik süresince millet denizden çıkmadı.


dscf9848.jpg

Bir ara Osmanlı Donanması'na ait bir kadırga Sıçan Adası'nı kontrol edip gitti.


dscf9833.jpg

Konuştuklarını iyi duyamadım ama galiba Daltas Çıplak Profesöre, az önce gördüğü bikinili sarışını anlatıyor.


dscf9837.jpg

Pizagor, eski müezzinlerin nasıl ezan okuduklarını gösteriyor.


Piknikte, büyük kısmından ben sorumlu olduğum halde "organizasyon çok başarılıydı" diyemiyorum ama bu güzel insanlar bunu çok önemsemediler. Örneğin hiç sinkaflı küfür eden olmadı. Genellikle homurdanmakla yetindiler. Sadece Daltas "Hadon bu organizasyon bir boka benzemedi."diye kibarca eleştirisini dile getirdi. Ben tam, "Daha iyisini yapabiliyorsan, sen yap," diye çemkirmeye hazırlanırken, "ben bir piknik organize edeyim de gör," diye lafı ağzıma tıktı. Nah böööyle, 3 inç (7.5 cm.) kalınlığında biftekleri, kendi mangalında Daltas usulü pişirecekmiş. Bunu duyunca ben, "Abi o halde herkesi çağırmaya gerek yok, pikniği 2 kişi yapsak yeter, arkadaşlara da forumda bol resimli bir anlatım hazırlarız, olur biter." dedim. Bakalım ne olacak.

Son olarak, Topçam 121.Noter'inin huzurunda yapılan çekilişte Ferrari Hadon arkadaşımıza çıktı. Kendisini yürekten kutluyorum.

Bir sonraki pikniğe herkesi bekliyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
Hepinize afiyet olsun.Yarasın. Topçam Antalya'nın ne tarafında? Lahmacunla rakı iyi gidiyor mu?
Domates biber közlemesi iyi.Bence yanına zeytinyağlılar lazım. Daltas Üstâd'a "Beyaz Şaman"ı
okuduktan sonra şükranlarımızı sunacağız.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
güzel birliktelik, güzel dostluklar,güzel antalyamız daki
güzel insanlara izmir den selamlar, sevgiler, saygılar.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,743
Kıbrıs
Maşallah dostları böyle güzel sohbet ortamında görmek bizleri sevindiriyor.Yanılmıyorsam
profesör ve daltas ilk kez biraraya geldiler.Herkese selamlar gönderiyorum.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,756
İstanbul
Ohhh, ne güzel eğlenin bakalım. Siz orada Geleneksel Çizgi Diyarı 1. Topçam Pikniğini icra ederken, üstelik bunu deniz, rakı, mangal ve bikinili kızlar eşliğinde yaparken ben de tamamı son iki ayda gerçekleşen Geleneksel 8. direnç11 ve dişçisi buluşması etkinliğine katıldım. (Savok üstadım araya girip "yine dişlerinden mi bahsediyorsun, bıktık" diyecek ya olsun, göze alıyorum bunu.)

Ama dur bir dakika... Aslında biz de davetliydik değil mi? Kabahat dostlarda değil ki; bizde. Güzel insanların, güzel yüzlerini görmek, güzel sohbetlerinin bir parçası olmak vardı. Artık umarım bir sonrakine. Sevgili hadon hemen daltas üstadı ayartmaya çalışma; o 3 inçlik bifteklerden ben de yiyeceğim.

Daha önce de söylemiştim; bu hadon çok tehlikeli diye. Haluk Abi'nin paparazzilik resimlerini çekmiş. Ben gelirsem fotoğraf makinesinin hadon üstadımın elinde olmasına itiraz ederim. Haluk Abi'yi yarı çıplak çekmiş, bir iki photoshop hilesiyle çırılçıplak yapıverir vallahi.

Murtaza üstadım, doğum günün kutlu olsun. Etrafında hep böyle dostlar, güzel insanlar olsun, yüzün hep gülsün. Sağlıklı ve mutlu uzun bir ömrün olsun.

Dostlar, o gülen yüzlerinizden gülümseme hiç eksik olmasın.
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
...Sevgili hadon hemen daltas üstadı ayartmaya çalışma; o 3 inçlik bifteklerden ben de yiyeceğim...
:D Sevgili dostum o bifteklerin tadına, senin güzel sohbetin eşliğinde birlikte bakmayı çok isterim. İnşallah bir dahaki sefere...

Bu arada ben o bifteklerin hayali ile, pikniğimize bazı değerli dostların telefon marifetiyle katıldıklarını bile unuttum ne yazık ki. Gün içinde eklemeyi düşünürken bir baktım Daltas Abimiz "Çok Önemli" olarak damgalanmış bir uyarı daha göndermiş. Ne yapalım, bizim gibi askeri disiplinden uzak yaşamaya alışmış başıbozuk takımının elinde kaldı sevgili abimiz; dürte, uyara idare edecek artık.

Sevgili dostlar:

Pikniğimize Direnc11, Ertuğrul, Bay_x ve Savok dostlarımız da telefonla iştirak ettiler. İyilik, güzellik, mutluluk dileyen ve dağıtan güzel seslerini duymaktan cidden çok mutlu olduk. İnsan don, atlet piknik yaparken bu telefonlar gelince, birdenbire kendini genel kurula delege olarak katılmış bir parti yöneticisi gibi hissetmeye başlıyor. "Kendine çeki düzen ver oğlum, omuzlarındaki kolay taşınabilir bir yük müdür?" havalarına giriyorsun. Herkese tavsiye ediyorum. (Bu tavsiyeye nasıl uyulabileceği konusunu hemen sormayın, biraz kafa yormam lazım.)
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,449
güney
dostluk şahane,resimler şahane hele o resimleri yorumlayan yazılar daha da şahane,kimbilir o bikinili sarışın ne kadar güzeldi,daltas üstat öyle bir anlatıyor ki ballandıra ballandıra :) merak ettim doğrusu.
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
Antik gemiyi (çizgi romanlardaki gibi) ve sivri adayı unutmuşum. İkisi de çok güzel. Eminim
ada çevresinde gözlük-şnorkel ile gezilse dibi çok güzeldir. Sayın Hadon, benim eşim de
Kastamonulu. Vizontele filminde bir diyalog vardı "Bir yeri seversen orası Dünyanın en güzel
memleketidir" diyordu. Ayrıca Antalya sevilmeyecek yer değil.Orada ömrümün sonuna kadar
yaşayabilirim.Hepinize Sevgi Selam Saygı.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,143
Değerli dostları fotoğraf karesinde görmekte ayrı mutluluk.
Hemde ne fotoğraflar,tam paparazilik:D:D
Sevgili hadon'un elinde daha vardır:D:D:
Servisi yapan kızlar nerede:d
İnşaallah hepimizin büyük bir katılımla bir arada olacağı pikniklerde olmak dileğiyle.
Güzel insanlara,gönül dostlarına selam olsun.
 
12 Şub 2010
15,006
543,756
Kaç gün geçti, yeni ayılabildim Antalya'daki dostların verdiği mutluluk sarhoşluğundan.


Sabah erken saatte hadon'un beni aldığı yerden diğer dostlarla buluşmak üzere Antalya caddelerinden geçerken sanki dünkü buluşmamızda yarım kalmış sohbete devam eder gibiydik.


Diğer dostlarla buluşup Murtaza5 'in bizi kahvaltıda konuk ettiği kafede ilk çayı içtiğimde çoktan sarhoş olmuşum ve kafayı toparlamaya yeni yeni başlıyorum. Ne olduğunu hatırlamaya çalışıyorum.


Daltas'ın " profesör " diye seslendiğini, kırk yıllık dostlar gibi sarıldığımızı hatırlıyorum. Kahvaltıdan sonra piknik alışverişi için gidilen kasapta ve markette Daltas'ı ağzı açık dinlerken bu arada hesaplar çoktan ödenmiş ve ben elimi cebe atamamış olduğumu ayıldıktan sonra farkediyorum.


Daltas’ı merak etmeyen Teks hayranı yoktur. Yayınevlerinin yapmadığını, yapamadığını tek başına gerçekleştiren ve bir yayınevinden fazla renkli ve hiç bilmediğimiz Teks maceralarını bize armağan eden Daltas. Diyardan edindiğim izlenimin aksine çok doğal ve kolay diyalog kuran, son derece sempatik kişiliği var. Diyardaki izlenimim çelikle kaplanmış ipek, tanıştıktan sonraki izlenimim ipeğe sarılmış çelik. Dünyayı ve Türkiye’nin ücra köşelerini gezmiş, Türkiye ve dünya üzerine görgü ve bilgiye dayalı birikimi var. Çok iyi yetişmiş, yurtdışında ülkemizi başarıyla temsil etmiş, kahramanlıklar göstermiş emekli bir subay. Akşam saatlerinde pikniği sonlandırırken vaktin nasıl geçtiğini bilemediğim gibi daha konuşulacak şeylerin çok azını konuşabilmiş olduğumuzu anladım.


Hadon, profesyonel piknikçiJ,bagajında akşama kadar soğuk içmemizi sağlayan buz dahil tüm mangal teşkilatı var. Misafirperverliği anlatmakla bitmez, mutlaka yaşamanız lazım. Antalya toplantılarının organizatörü ve tutkalı. Sık sık görüşeceğimizi ümit ediyorum.Diyarla tanıştıran pizagor ile dostlukları da imrenilecek bir şey. En sessizimiz pizagor’du, çünkü daltas ve benden dolayı söz sırasını hep kaptırdı:D


Gerçek bir beyefendi Murtaza5 ‘i tanımadan Antalya’ya gitmiş sayılmazsınız. Kitaplarını ve Diyarda paylaşılma öyküsü çoğumuzun öyküsüne benziyorsa da onun ağzından dinlemek çok etkileyici oluyor.


Antalya buluşması hakkındaki izlenimlerimi anımsadıkçaJpaylaşacağım. Unutulmayacak içten dostlukları ve konukseverlikleri için tek tek hepsine sevgi ve saygılarımla teşekkür ediyorum.
 
Üst