Geleneksel Kastamonu Buluşması

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Bayramdan hemen sonra, Antalya'dan gelen iki harika insanı ağırladım. İkisini de tanıyorsunuz; biri Antalya Sancak Beyimiz Murtaza5, diğeri ise başıbozuk takımından, sıra arkadaşım Hakan Sait. Şimdi siz, "Hakan Sait gibi biri, koskoca bir sancak beyinin maiyetinde ne arıyor?" diyeceksiniz. Bunu ben de çok düşündüm ve sonunda yanıtı buldum: Kerata çok sevimli!




Geldikleri gün dışarı çıkıp Kastamonu'yu şöyle bir dolaştık. Çay boyunda, dosta, düşmana karşı bir "birliktelik pozu" verdik. (Murtaza Abi, resimdeki kıyağımı unutma!) Murtaza Abi Kastamonu'nun nasıl bir şehir olduğunu bilmediği için gelmeden önce telefonda, "Bana bütün türbeleri gezdireceksin!" demişti; ben, "O halde işini tasfiye et, bir sene boşuna vergi ödeme!" deyince durumu anlayıp pazarlığa razı olmuş ve beş türbe konusunda benimle el sıkışmıştı. Uhrevi turumuzu hemen o gün attık, beş türbelik kota dolunca eve döndük.








Murtaza Abi, ders kitaplarının arasına gizlenip okunabildiği için öğrenci milletini zehirleme potansiyeli bulunan yasak yayınlardan iki seriyi hediye getirmiş. Polis bizi yakaladığında basına vereceği resim için zorlanmasın diye biz kendi kendimize birkaç kare çektik. (Hakan Sait'in çektiği 325 karenin en az flu olanını bulmak hiç kolay olmadı.)




........SANSÜR........SANSÜR.........SANSÜR........ Masamıza gelen garson kulağıma eğilip Murtaza Abi'yi işaret ederek, "Bayern Münih forması giyerek kendini saklamaya çalışmış ama biz onun Kenny Rogers olduğunu anladık." dedi ve ısrarla bir kare fotoğraf çekmek istedi. "Hayır," diyemedik.




Ertesi gün, "Hepimizin Noel Babası", "Çizgi Diyarı'nın hem sevimli hem de güçlü kahramanı" Murtaza5, 58 yaşına basıyordu. Pastasını alıp Kadı Dağı'na koştuk. Hakan Sait bu pastalı kareyi de flu çekebilmek için elinden geleni yaptı. Ancak, güneşi hesap etmemişti; volümlü öğlen güneşi onun çabalarını boşa çıkardı. Önümüzde duran şeyin pasta olduğu anlaşılıyor! Değil mi?




Kötü fotoğraf çektiğine inanmayan Hakan Sait, aksini kanıtlamak için uğraşırken bu, "foto kapanına yakalanmış sincap" karesinde sadece kendini değil, arkasında İbraam Datlıses rolü yapmaya çalışan bendenizi de rezil etmeyi başarıyor.

Sevgili arkadaşlarımın gelecek yıl yapacakları ziyareti dört gözle beklemeye başladım.

Nice nice mutlu yaşlara Murtaza Abiciğim!
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,486
Lokanta resimleri haliyle benim gibi gastamonuluyu acıktırdı, çay üzerindeki fotograf ve hediye gelen sansürlü yayınlar çok hoş, tabi ormanda pasta fotoğrafı da çok iyi ama malum durki muhtemelen dikkat şakasını yapmışsınızdır murtaza abiye ormanda.

Saygı ve sevgiler.
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Hakket o pastayı nerden buldunuz ormanın derinliklerinde...
Tamam Hakan Sait on kaplan gücünde ama o kadar da değil...
Gülen yüzlerinizi görmek çok güzel...
Umarım bir gün de biz sizlerle hep birlikte oralarda güleriz.
Selam olsun gastamonuya...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,878
Dostları görünce biz de mutlu olduk.
Herkese selamlar.
Sancak beyimizin doğum günü tekrar kutlu olsun.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Ele geçirilen " YASAK YAYINLAR " önünde poz veren mutlu ve sevinçli olağan şüphelileri görünce şaşırmamak elde değil.
Ders kitapları arasında bu tür yayınların okunmasının çizgi roman severin derece ve mertebesini arttırdığını bende müşahade etmiştirim.Ekmek arası köfte misali ders kitabı arası TEKSAS - TOMMİKS yanında üflemeli çalgılar ile harikadır.( Zamanında bir çok kardeşimiz için ailesinin ; çocuk sabahtan akşama kadar ders çalışıyor yinede zayıf alıyor sorusunun hikmetli yanıtlarını da bu muvaceneheden anlamak nasip olmuştur.:)) Ben nostalji olması babından çoğu zaman hala tarih kitapları arasında günlük çizgi roman dozlarımı eksiksiz bir biçimde almaya gayret ederim.
Çizgi roman koçluğu yapan bir arkadaşımın moral bozukluğu dönemlerinde Zagor , mevsim geçişlerinde Teksas , tartışmalı ve ekonomik sorunlu zamanlarda Mandrake okunması gerektiği yönünde ki ilmi tavsiyelerini her daim yerine getirmeye çalışmışımdır.
Türbe ziyaretleri konusunda kota oluşturulması ise bir sonraki ziyaretlerin olacağını göstermesi bakımından önemli bir veri olarak ele alınabilir.
Şayet bir gün çizgi roman parkı açılırsa yada kamu eliyle seçim yatırımı olarak "Teksas - Tommiks çiftliği" vücut bulursa o zamanda bilmukabele babında o bölgelerde seve seve yer almayı görev sayarım.
Keyifli ve eğlenceli bir ziyarete ait görüntüler eşliğinde Akdeniz'den Karadeniz'e yapılan bu keyifli ziyareti dostlukları ile taçlandıran sevgili çizgi roman dostlarına çok teşekkür ederim.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Keyfiniz bol olsun arkadaşlar.
Hadon arkadaşımız şüpheli şahıs gibi görünmek için çok çaba harcasa da ilk görüşte tanıdım.:)
Emekli olduğumda (2 yıl kaldı) Antalya turu yapıp pastanıza ortak olmak isterim. Erken rezerve yaptırayım sonra haberimiz yoktu, zamanımız azdı yetiştiremedik olmasın.:)
Sevgiyle kalın.:)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Sevgili dostları bu güzel karelerde görmek
çok güzel. "Hadon" üstadımın her zamanki
keyifli anlatımı ile yüzümden gülümseme
hiç eksilmedi. Siz çok yaşayın e mi, selam,
sevgi ve saygılarımı sunarım hepinize.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
Neşeniz. muhabbetiniz bol olsun. Gözlükleri takınca iki Hadon gördüm. Buna bir çare bulmalıyım. :)
 
Üst