İstanbul’da Çizgi Dışı Buluşma

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,551
İzmir
Geleneksel hale getirilmek üzere tertip edilen buluşmaların ilki çizgi roman kahramanlarının katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.


Mandrake, Zagor, Tom Braks, Tommiks, Çelik Bilek, Mister No, Judas, Kızılmaske ve Kaptan Swing’in katıldığı organizasyon ilginç görüntülere sahne oldu. Gece, garsonun ısrarla Kızılmaske’nin pardesüsünü almak istemesi nedeniyle gerginlikle başladı ancak kriz yetkililerin araya girmesiyle tatlıya bağlandı.
Transfer çalışmaları
Kahramanlar toplantıda çizgi roman dünyasının sorunlarını ele aldı. Çizimlerdeki kalite düşüklüğü en önemli gündem maddesini oluşturdu. Tepkiler öyle büyüktü ki uzun süreli bir boykot dahi gündeme geldi. Bu konuda somut adımlar atılması amacıyla oluşturulan komisyonda Mandrake, Kızılmaske, Kaptan Swing ve Çelik Bilek yer aldı. Yumruk sesi ve silah sesi efekt yazılımlarında revizyonun şart olduğu konusunda görüş birliğine varılan gecede alınan kararlardan biri Red Kit, Tenten gibi daha light karakterlerin bir sonraki toplantıya çağırılması oldu. Buluşmada farklı kulvarda yer aldıkları düşünülen Superman, Örümcek Adam gibi süper güçlere sahip karakterler ile bir yakınlaşma gündeme gelmedi.
Konuşulan ilginç konulardan biri ise transferlerdi. Kahramanların yancılarıyla ilgili sıkı takas pazarlıkları gerçekleşti. Çelik Bilek, Profesör Oklitus artı bir miktar para karşılığı Tom Braks’tan Tonton’u istedi. Judas ise yıllarca yalnız çalışmaktan yorulduğunu belirterek Kaptan Swing’den ücreti mukabilinde Gamlı Baykuş’u talep etti. Ancak transfer girişimlerinden sonuç çıkmadı.


Alkol su gibi aktı
İstek üzerine Mandrake’nin yaptığı ilüzyon gösterisiyle coşkunun doruğa çıktığı gecede ciddi miktarda alkol tüketildi. Buluşmaya sarhoş geldiği gözlerden kaçmayan Mister No, ilk tükenen isim oldu. Zagor’un içkinin tesiriyle attığı naralar çevrede paniğe yol açtı. Kızılmaske’nin şarabın dozunu kaçırıp maskesini çıkarmak istemesi büyük gerilim yarattı. Neyse ki Kaptan Swing zamanında müdahale ederek çizgi roman dünyasının yasa boğulmasının önüne geçti. Mandrake’nin “Ben bu 8 denen örgütü bitirmezsem bana da adam demesinler” sözleri misafirleri duygulandırdı. Yüzbaşı Tommiks, Kulver Kalesi’ndeki bürokrasinin müdahale kabiliyetini kısıtladığını belirtirken, son askeri şurada da terfi alamamaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Hesap Alman usulü
Tommiks sabah erkenden macerası olduğunu söyleyerek masadan ilk kalkan isim oldu. Renkli geçen gecenin sonunda hesabın nasıl ödeneceği tartışma yarattı. Mister No’nun ısrarla “Ben ödeyeceğim sizin paranız burada geçmez” demesi üzerine diğer katılımcılar bu teklife razı oldu. Ancak Mister No’dan para çıkmayınca Alman usulüne dönüldü. Mister No’nun payını Çelik Bilek ödedi. Judas’ın şef garsona “İçkileri düşüp yemek faturası getir. Pinkerton Dedektiflik Bürosu’na masraf gösteririm” demesi gülüşmelere neden oldu. Israrla uçağa bineceğini söyleyen Mister No taksiyle gitmesi konusunda Kızılmaske tarafından ikna edildi. Çelik Bilek’in Zagor’a “Ben seni atla eve bırakırım” demesi takdirle karşılandı. Bir sonraki toplantının Kafatası Mağarası’nda yapılması kararlaştırılarak gece sona erdi.



Buluşmadan notlar

Gecenin menüsü Mandrake’nin aşçısı Hojo tarafından hazırlandı.
Tom Braks buluşmaya rahip kılığında geldi. Bu durum şaşkınlığa yol açsa da kısa süre içinde ünlü kahramanın muziplik yaptığı ortaya çıktı.
Tommiks’in Suzi’nin 15 dakikada bir gelen telefonlarından rahatsız olduğu gözlendi.
Geceye Tay Yayınları, Ontario Kurtları, Albay Brown, Darkwood Belediyesi ve Inter Intel imzalı beş çelenk geldi.
Teks, Zembla, Jeriko, Kinowa gibi kahramanların toplantıya davet edildikleri ancak yoğun macera programları nedeniyle buluşmaya katılamadıkları öğrenildi.
Toplantının yapıldığı mekanda kahramanların ekipleri için ayrı masa oluşturuldu. Yancıların patronları hakkında ileri geri konuşması dikkatlerden kaçmadı. Kahramanların hayvanları için de mekanın dışında özel bir park alanı hazırlandı. Rodi’ye çocuk menüsü hazırlanması genç kahramanın tepkisini çekti. Bu hata kısa sürede düzeltildi. 1402’lilerden olan Profesör Oklitus’un af çıkması durumunda üniversiteye dönerek akademik kariyerini sürdüreceğini açıklaması şok etkisi yarattı.

KAYNAK: VERKENDİNİ.COM
 

Ekli dosyalar

  • toplantı resmi.jpg
    toplantı resmi.jpg
    104.8 KB · Görüntü: 28

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Conan ve Kull'a adresi çiçek pasajı diye vermişler. Red Sonja'ya da onlar söylemiş. Üçü beklemekten ağaç olmuşlar. Burunlarından soluyorlarmış ona göre...
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,880
52,452
Kendi Koltuğunda
Bu arada mutfaktan kaybolan dana butlarının çiko tarafından yendiğinin tesbiti martin amca tarafından çözümlenince büyük alkış toplayınca bazıları tarafından kıskanıldı.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,850
Navajo Köyü
Sevgili Ahmet Akyol kutlarım ama;
Görünen o ki Abolardis'in tahtına göz koydun:
Ertekin'den Abloradis'ten uyarı;
Tahtına sahip çık...
Bir Dost :D
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Sayın Ahmet Akyol dostumuzun yanlış anlamaması dileklerimle yazıyı çok beğenerek okudum emeğinize sağlık bir şeyler eklemezsem çatlarım espriye devam açısından ;
Çizgi roman gazetecileri birliğinden ;
Söz konusu toplantıya davet edilmeyen yardımcı kahramanlar söz konusu toplantıyı çalıştay düzenleyerek protesto edeceklerini belirttiler.Yardımcı kahramanlar adına basın açıklaması düzenleyen Çiko Felipano bu toplantıyı düzenleyenleri kınıyor ve hepsini ulu manituya havale ediyorum.Bizim aramıza nifak tohumları ekmek isteyen dış güçlerin oyunlarıdır bunlar bunlar bizim ekmeğimize göz diken bir takım üst akıl alt geçit oyunlarıdır.Biz bu filmi çok gördük.Arkasında ki güçleri araştırıyoruz.Bugün yarın hepsinin ipliğini pazara çıkartacağız.Gerekirse bölgesel ittifaklar yapacağız.Biz bu kahramanların kahrını kaç yıldır çekiyoruz.Biz hırslı insanlar değiliz hep geride durduk ancak gerekirse elimizi taşın altına sokmasını hamdolsun biliriz.Mandrakeden Abdullah Kaptan Swing ten Mister Blöf ve Gamlı Baykuş beni cepten aradı ve sonuna kadar yanımızda olduklarını belirttiler.Yine Zembla da bizi adamdan saymayıp toplantıya çağırmayanları en içten dileklerimle kınıyorum zaten resmi twitter adresinden de gerekli açıklamaları yapacağını söyledi.Sırf hayvan oldukları için toplantıya alınmayan ve bu duruma oldukça içerleyen Buana ise moralim çok bozuk sırf hayvan olduğum için beni davet etmemişler son derece kırgınım benim survivor performansım ortada hayvanlara kötü muamele yapılmasını kabul edemem dedi zavallının ağlamaları hala kulaklarımda çınlıyor.Yine Rasmusla Whatsapp üzerinden yaptığımız görüşmede Mandrake de kim ben onu tavşan gibi şapkadan çıkartırım demiştir.Yapılan transfer görüşmeleri ile ilgili olarakta bana ulaşan yardımcı kahramanlardan isminin verilmesini istemeyen Gamlı ve hüzünlü birisi bonservis konusunda menajerime tam yetki verdim bu durum çok üzüntü verici biz bu işe saçımızı sakalımızı koyduk büyük büyücü dedemin mübarek kemiklerini koyduk pazarlık konusu yapılması ontorio kurdu gibi içimi kemiriyor şeklinde beyanda bulunmuştur.
Açıklamalarına devam eden Çiko Felipano özellikle Kaptan Swing in zor bir çocukluk geçirdiğini onunla uğraşan Doktor Salloso ve Konyakçının sinirden alkole başladığını Mister Blöf ün ise sırma saçlarının döküldüğünü ve saç ektirmeyi düşündüğünü vurgulamıştır.
Yine Teks lede görüştüğünü belirten Çiko Teksin bizden habersiz kuş uçmaz kervan geçmez karga ötmez bu toplantının içinde bir iş var bizde ekip olarak konuyu araştırıyoruz.Büyük Navajo büyücüsü cüppeli büyük tüy ruhlar ile irtibatta yine yardımcısı sıvışan tüyde diğer kabile büyücüleri ile inzivada konuyu mutlaka aydınlatacağız.Ardından basın açıklaması yaparak konuyu sosyal medya hesabımızdan duyuracağız demiştir.Basın açıklamasına devam eden Çiko bir kısım kahramanlarında imajlarının sarsılmasına neden olunması nedeniyle ( Tenten ve Redkit ) maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyleyerek konu ile ilgili olarak bir hav evet iki hav hayır olarak yabancı dil kursu aldırılan Rin tin tin in çözülen şifresinde hepsini fena halde ısırırım Red Kit abimiz delikanlı bir abimizdir Yalnız kovboy olması onun yalnız olduğu anlamına gelmez şeklinde havladığını ve fena halde uluduğunu sözlerine eklemiştir.
Herhangi bir gerginlik yaratmak istemediklerini beyan eden Çiko gerekirse sendika kurarak mücadelelerinin devam edeceğini emek sömürüsüne karşı olduklarını ve alamadıkları fazla mesai ücretlerini bile tahsil edemediklerini beyan etmiştir.
Çiko nun basın açıklaması devam ederken AAAAAAAAAAAA aaaa sesleri arasında basın mensuplarının arasına dalan eli tespihli yumurta topuklu slim donlu Arap Kadri ve Tarzan uleeyn biz adam değilmiyiz biz insan değilmiyiz şeklinde değişik türden hafif laflar ve hafif sülale boyu hoş cümleler kurarak basın mensupları huzurunda meydan okumuşlardır.Çiko ve basın açıklamasını yakından takip eden En Kahraman Rıdvan ve Kötü Kedi Şerafettin tarafından zorlukla sakinleştirilen ikili Belgrad ormanlarına zar zor gönderilmişler bunda bir büyük rakı teklifininde etkili olduğu basına sızmıştır.
Basın açıklamasına bütün çizgi roman severlere selam olsun adı bende saklı bir kedim bile yok belalım ateşteyim yakalarsam tutarsam gelen vurdu giden vurdu emmoğlu çarpık bacaklı önce hüplet sonra gümlet işte hendek işte arşın balta ah ulan Rıza sözleriyle tamamlamış ve ikide tamtam çalmışsada Çiko bey bunlar şifreli mesajmı sözlerine anlayan anlar söz konusu olan çizgi romansa gerisi teferruattır diyerek cebinde çıkarttığı dana budunu kemirerek uzaklaşmıştır.
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,028
Mersin
Zembla da kıyafet şartnamesini protesto ettigi için katılmamış bana özelden yazıp bildirdi :) :)

çok hoş bir yazı olmuş sevgili Akmet Akyol ,umarım bu buluşmalar geleneksel hale gelir
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,850
Navajo Köyü
Çok güzel iyide;
Nerde bizim milli kahramanlarımız:

Tarkan, Karaoğlan, Kara Murat,Tolga ve YüzbaşıVolkan...
:73:
Lütfen bunları da bir hikayeye dahil edin :(
 
Üst