Teğmen Blueberry'nin Maceraları İnkılâp Kitabevi Sayı 10 - General Sarı Kafa

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
Pazar gününüze neşe katması dileğiyle bir ortak yapım daha. Keyifle okuyun :)

001ko.jpg




 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Charlier & Giraud ortaklığıyla ortaya çıkan bu olağanüstü yapıma tafamus & bortecinefb işbirliğiyle ulaşabilmek gerçekten çok etkileyici.
Her ikinize de minnettarız.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
Bu nadide eseri paylaşıma açan "tafamus" ve "bortecinefb" kardeşlerime değerli emeklerinden ve engin gönüllerinden dolayı gönülden teşekkürler, saygılar...
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Bu güzel paylaşımlarından,tefamus ve börtecinefb ye teşekkür ederim.Resimdekinin kim olduğunu merak ettim hemen indirsem iyi olur.:wbtr::wbtr::wbtr:
 
Son düzenleme:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Bu değerli çalışmanız için teşekkürler sayın börtecinefb ve tafamus. İyi geceler dileklerimle.
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,155
Kuzey ordularının otoriteden hoşlanmayan, başına buyruk ve kendi kurallarına uymayı yeğleyen, başı dertten üstü bitten kurtulmayan, dalgacı ve disiplinsiz teğmeni Blueberry'nin bu saga'sı (uzun hikayesi.sayı:7-8-9-10):Amerikanın doğusundan batısına döşenen demiryolu hattının ve çevresinde gelişen olayların hikayesi.Pasifik Birliği (Pasific Union) Şirketi doğudan, Merkezi Pasifik (Central Pasific) ise batıdan demiryolu yapımına başlayacaklar, her şirket kendi doğrultusunda öteki şirketin hattıyla karşılaşana kadar hat döşeyecek yani hızlı iş yapan çok kazanacaktır.Demiryolunun iki yanındaki araziler de hattı döşeyen şirketin olacaktır.Daha çok kazanç ve rekabet hırsıyla(sistemin özü "rekabet"tir), şirketler rakibini yavaşlatmak için birbirinin içine casuslar göndererek sabotajlar düzenlerler. Yerlileri iyi tanıyan Bluberry nam yiğit (tam adı:Mike Steve Donovan) yanına eski arkadaşları Red Neck Wooley (iyi at binen ve iz süren kovboy) ile Jimmy Mac Clure (Eski madenci. Blueberry'nin deyimiyle "ayyaş moruk")'u alarak sorunlara balıklama dalar.Demiryolu hattının geçtiği yerlerin doğal sahibi olan kızılderililer, onları kışkırtan casuslar, kızılderililerin besin kaynakları buffalo'ların (bizon) katladilmesi de başka sorunlar doğurur.Başları her sıkıştığında Mac Clure "lanet kere lanet be!" diye bağırır.Bleberry bombalardan bile korkmaz fakat Guffie Palmer adındaki kadın tiyatrocudan çantayı kafasına yer.Jean-Michel Charlier'in senaryosu mükemmel. Jean Giraud nam-ı diğer Moebius'un çizimleri ve renkleri tablo değerinde ve güzelliğinde.Bluberry yayımlandığı 1970'li yılların ünlü aktörü Jean-Paul Belmando'nun yüzü ve fiziği örnek alınarak yaratılmış.Çizgi roman tarihinin bu nadide parçaları Çizgi Diyarının hazine sandığında yer aldığı için şanslıyız.Büyülü Dükkan 12. sayıdan itibaren bu güzel seriyi yayımlamaya başladı.Daha önceki 11 sayıyı İnkılâp yayımlamıştı.Naçizane kaçırmayın derim.Sağolun tafamus&bortecinefb&kinowa.
 
Üst