BİNBİR ROMAN Sayı 030 - 08 Aralık 1948

12 Şub 2010
15,006
543,640
2usijja.jpg



93 MB Link



34 MB Link



En az 10 kez teşebbüs etmeme rağmen media fire yükleme yapamadığım için alternatif link veremedim.


Dostlarım, kalite kontrolü yapabilen arkadaşlardan ricam, her iki linki kontrol etmeleri ve şayet arada kalite farkı yoksa bundan sonraki linkleri hep küçültülmüş olarak vereyim. Ama paylaşımın özelliği nedeniyle arzu ediliyorsa yine her iki şekilde link vermeye devam ederim.
Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Hocam ikisini de indirip baktım.

Amaç sadece okumaksa (ki eminim bunu çok az kişi yapıyor) küçük boyutlu olan rahat rahat yetiyor. Ama bunlar antika değeri taşıyan kültürel eserler. Özellikle hikayelerin aralarına serpiştirilen resimlerin değerli olduğunu düşünüyorum. Bunların yarınlara sağlıklı şekilde taşınabilmesi için, iyi tarayıcılarla yüksek çözünürlüklerde tarayıp saklanması gerekir. (Ola ki yarın yeniden basılması istenir.) Ne kadar çok kopyası kişisel arşivlere girerse, yarına kalma şansı o kadar artar.

Bu anlamda ben, bu tarz antika özelliği olan kitap/dergilerin yüksek çözünürlüklü taranıp paylaşılmasından yanayım. Diğer çizgi romanlar sizin bu küçük dediğinizden daha küçük boyutlarda bile olsa, tarama/düzenleme işlemi iyi yapılmaşısa okuma konusunda sorun çıkmaz. Örnek isterseniz, Gandor08 dostumuzun paylaştığı Fransızca Kaptan Swingler'e bakın; pırıl pırıl, cam gibi fasikülün boyutuna bakıyorsunuz, tam 65 sayfa ve 20 megabaytın altında...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,672
İstanbul
Ağabey, prensipte hadon üstadımın söylediklerine katılmakla beraber ben iki tarama arasında pek bir fark göremedim. Normal şartlarda sadece bu tür kitaplar için değil diğer paylaşımlarda da mâkûl olan, mümkün olan en kaliteli taramayı isterim ama bu örnekte en azından karşılaştırmaya çalıştığım 5-6 sayfada büyük olan taramanın sayfalarını küçük olanınkiyle kabaca eşitlediğimde hemen hemen hiç kayıp yok gibi. Ama yine de siz bana bakmayın. Benim gözler 3 numara miyop :).

Bu mükemmel dergi için çok teşekkür ediyorum, ağabey.
 

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,071
İki ayrı çözünürlükte dosya hazırlamak ve yüklemek zahmetli iş.Sadece yüksek çözünürlüklü olanı yeterli diyorum.
Elinize sağlık,çok teşekkürler.
 
Üst