Marvel Comics in Bilinmeyen Kahramanları

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
250px-8-Ball_(comics)_sleepwalker_cover.jpg

Bugün şans eseri gördüğüm eski bir marvel takipçisi olmama rağmen bilmediğim, hatta rastlamadığım bilinmeyen kahramanları sizinle paylaşacağım. Bir kısmı tutulan başka superkahramanlara benzediği için unutulmuşlar.

ae1a7a5e-5023-4e91-8038-56ee42bb0e48.jpg


Shroud
1976 nisan ayında karakter ortaya çıktı. Hayat hikayesi olarak, 10 yaşındayken, anne ve babası gözlerinin önünde vurulduğunu gördü...Batman in birebir aynı hikayeye sahip. Kostüm olarakta, şuan marvel superkahramanlarında Moon Knight a benziyor.

o_captain_america001.jpg


D-Man (Demolition Man)
1985 yılında ilk ortaya çıkışı.Wolverine nin ilk hali diyebiliriz. Kendisi Kaptan Amerikaya yardım eden bir Amerikan güreşçisi. Adı da X-Men e ilham olmuş.

dd08.jpg


Stilt-Man
1965 te Daredevil da ortaya çıktı. Bilim adamı, mucit ve mühendis olarak, bir hidrolik ram cihaz icat Carl Kaxton tur kendisi.Plastik gibi esneyen bir metal vücudu olduğu için, şu an Fantastik 4 lüdeki Mr. Fantastic yerini almış diyebiliriz.

b4_91616_0_Thunderstrike23DyingTime.jpg


Thunderstrike
1988 de ilk ortaya çıktı. 391. sayısından itibaren mitoloji de tanrı olan Thor vol.1 # olarak adı değiştirildi.

tumblr_lpms5pNakr1qlo73oo1_500.gif


Monet St. Croix (M)
M (Monet Yvette Clarisse Maria Therese Croix) ikiz mutant kardeşler...Kısaca M diye ifade ediliyor. İlk Uncanny X-Men # 316 (Eylül 1994) te ortaya çıktı, ikiz kardeşini bulmaya çalışırken x-men yardımına koştu. Saraybosna'da, Bosna da doğdu ve zengin bir ailenin kızı olarak, müslüman olarak büyütüldü. Sonrada anti-muslim olduğu yazılmış :Z Ne kadar doğru bilemem. ilgili yazı: ) Yetenekleri: Insanüstü güç, hız, çeviklik, el becerisi, refleks, koordinasyon, denge, görme, işitme, ve dayanıklılık, Genius düzeyde akıl, Hızlandırılmış iyileşme faktörü, Süpersonik Uçma, Telepati, Mutant auralar algılama yeteneği...X-Men serisinde adının duyulacağı söyleniyor, belli olmaz. Olacağını sanmıyorum, başka isimde ortaya çıkabilir.

250px-Journey_into_Mystery_107.jpg


Grey Gargoyle
İlk olarak, 1964 te ortaya çıktı. Thor yeni ismini aldığında, 107. sayısında Thor un düşmanı olarak yerini aldı.Gücü dokunduğu herşeyi taşa çevirme olarak bir Fransız kimyager, kaza sonucu bu güce sahip oldu. Vücudunun tamamen taş olması, günümüzde Fantatik 4 ludeki kayadam, The Thing olarak devam ettiğini gösteriyor :)

Thunderbolts_17_cvr.jpg


Thunderbolts
İlk 1977 de Avengers # 158 de ortaya çıktı. Fizikçi hata yapıyor ve böyle üstün güçlü bir düşman haline geliyor :D Gücü Yerçekimi manipülasyon ve Genius düzeyde akıl...Avengers in şuan ki düşmanlarından Graviton yerini almış. Thunderbolts şuan kötüler takımının ismidir, kafanız karışmasın. Bu takımda, Norman Osborn (Leader), Moonstone (Field leader), Bullseye, Penance, Radioactive Man, Songbird, Swordsman, Venom bulunmakta.

07530903526813068.jpg


Chemistro
Simya silahına sahip bir kimyager, araştırmacı. İlk olarak 1973 yılında Luke Cage, For Hire Kahraman # 12 (Ağustos 1973) görüldü. Şuan Daredevil ın düşmanı olarak bilinen Bullseye yerini aldı.

the%20black%20knight.jpg


MarvelSuper-Heroes17.jpg


Black Knight (Dane Whitman)
İsmindende anlaşılacağı gibi bu da Marvel ın kara şovalyesi.İlk olarak Avengers # 47 (Aralık 1967) da ortaya çıktı. Şuan da Avengers - Earth's Mightiest Heroes dizisinda ortaya çıktı.

406px-Diablo_Head.jpg


Diablo (Esteban Corazón de Ablo)
Uçabilen ve simya yapabilen bir kötü karakter. İlk olarak Fantastic Four vol. 1 # 30 (Eylül 1964) ortaya çıktı. Şuan da marvel superkahramanlar listesinde bulunmakta.

250px-Asm528variantspiderham.PNG


Spider-Ham (Peter porker)
Kurgusal ve komik bir örümcek domuz diyebiliriz. Marvel ın zombisi gibi bir seri gibi bu da örümcek ailesinin bir üyesi. İlk olarak Marvel Tails # 1 (Kasım 1983) te çıktı.

Nathan_Grey_(Earth-295).png


X-Man (Nathan Grey)
Eskiden kalma hatta ilk x-men diyebiliriz. Kendisi ile ilgili bir bilgi yok. Jean Grey in abisi olduğu sanılıyor.

Miss_America_001.jpg


[Miss America/B]
Adından da anlaşılacağı gibi Captain America nın kadın versiyonu.İlk olarak, (Tarihi): Gizem Marvel Comics # 49 (Kasım 1943) te çıktı. Captain America da 1941 deydi. Captain America dan bir farkı uçabiliyor olması :D

Iceberg_(Earth-92131).jpg


Iceberg
Titanik i batıran buzdağı iceberg ten ismini alıyor. Beyaz takım elbiseli buzadam :) Şuan X-Men deki iceman yerini aldı.

406px-8-Ball.jpg


Eight Ball
Diğer ismi ile 8-Ball (Jeff Hagees) :D Marvel ın en saçma kötü karakteri. Marvel daki açıklaması: "Jeff Hagees kez bir savunma yüklenici için füze sevk sistemleri bir tasarımcı oldu. Onun iş stresi ile başa çıkmak için, o havuz odalarda binlerce kaybetme, kumar döndü. Diye ciddi mali tehlikeye düştüğünde, onun işverenler onun kumar sorunu dikkate aldı ve onun borçlarını ödemek için savunma sırlarını satan korkarak, onu ateşledi. Öfkeli, onun tahrik sistemi çalışmaları hakkında yaptığı özel havuz isteka dayandırarak, 8-Ball kostümlü kimliğini tasarladı. O uşaklarını bir çete düzenlenen ve onun servet yapmak için New York'ta bulunan bir suç çılgınlığı devam etti."

Master_Man_I_h7.jpg


Invaders-16.jpg


Masterman
Captain American ın en büyük düşmanı, zaten yetenekleri de aynı.İlk olarak Invaders # 1 (Haziran 1975) te ortaya çıktı.

250px-Invaders-17.jpg


Warrior_Woman.jpg


Warrior Woman
İlk olarak Invaders # 16 (Mayıs 1977) olarak ortaya çıktı. Julia Koenig, Masterman gibi nazilere çalışmaktadır ve ajandır. Patlama sonucu savşçı kadın halini almıştır. Captain America ya karşı Masterman a destek vermektedir.

AUG082314.jpg


Power Princess
Superman mi desem Captain America mı gibi desem bilemedim. Çünkü superman kadar güçlü, uçamayan ve son derece dayanıklı açıklanmayan bir maddeden yapılmış şeffaf bir yuvarlak kalkan taşıyan bir kadın. İlk olarak Defenders # 112 (Ekim 1982) de ortaya çıktı.

Daha sonra ismi bir mutanda geçecek, The Angel:
angel.jpg


devam edececek... (sizinde bildiğiniz yada duyduğunuz, bilinmeyen marvel superkahramanları varsa bizimle bu konuda paylaşabilirsiniz)

NOT: Arkadaşlar, kesinlikle alıntı yapmıyorum. Çizgidiyarı için dökümanı tektek yazdım. Emeğe saygı gösterenler lütfen bu konuyu kaynak göstersin.
 
Son düzenleme:

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
Comicslerde çok gereksiz kahraman var der dururum. Ne gerek var o kadar süpermanyağa. Koy Spider'la Venom'u kapışıp dursunlar :D Yalnız 8-Ball'a çok güldüm :D
 

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
Teşekkür ederim, devamı da gelecek. Hem bende öğreniyorum hemde sizinle bilgilerimi paylaşıyorum.
 

aneptun2

Yeni Üye
14 Şub 2011
86
120
Çok güzel 8Ball süper kahraman olsa severdim herelde :) Demolotion Man i Grey Gargoyleyi Black Knight ı Spider-Ham i ve Diabloyu biliyodum.Avenger Ultimate Character Guide da hepsi var ama diğerlerini hatırlayamadım ayrıca bu Demoltion Man in üstündeki D işareti Daredevilden geliyor kostümde tahmin ettiğiniz gibi Wolverine :) Spider-Ham de oynayanlar bilir Spiderman Shattered Dimensions Oyununun sonunda gözüküyor ordan biliyorum ve Grey Gargoyle de Thor u baya zorlayan biridir bunu da ekliyim :)))) Çalışmalarınıza yardımcı isterseniz ben ve Character Guide ım yanınızdayız pm atabilrisiniz :)
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Liste güzel de... Bizim gençliğimizin kült comics'i Rom da başka ülkelerde böyle listelere giriyor olmasın sakın?!

Rom kısa bir süre yayınlanan bir comics. Marvel kataloglarında adı bile geçmiyor. Marvel unuttu gitti bizim şovalyeyi. Şansa Türkiye'de yayınlanmıştı. Yayınlanmadığı ülkelerde böyle gereksiz kahraman listesi yapanlar tarafından her an makaraya alınabilir. Sevdiği adult film oyuncuları çoktaan milf listesine giren bizim gibi adamlar için, çok da büyük bir sürpriz olmaz bu açıkçası:(.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
mcrane merhaba,

Ellerine sağlık ama başlık "kahramanlar" iken senin listedekilerin yarısı kötü adam! Başlığı "karakterler" olarak mı değiştirmek gerekir ki acaba?

Kemidilli,

Rom, bir oyuncak tanıtımı için Marvel tarafından öyküleri basılmış bir çizgi romanmış. Oyuncak firması kapanmış. Bu arada telifin kimde olduğu bir türlü karar bağlanamamış. Türkiye'den bazı yayınevleri düzgün temiz basalım diye iletişim kurduklarında öğrenmişler bunları "muhatap yok"!

Muhtemelen Marvel da bu karışıklık yüzünden koyamıyordur kataloğuna. Yoksa Galador ve Şövalyeler Marvel'ın bir dönem "Captain Marvel"ında ve son gördüğüm "Annihilation" adlı muhteşem serisinde görev almışlardı.
 

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
Karakter deyince char, character Türkçe-İngilizce problem çıkabilir. Karakterler hepsi çizgiroman karakteri sonuçta, "Bilinmeyen Kahramanlar projesi" altında iyilere kahraman, kötülere karakter tabiri yanlış olur. Benim düşüncem bu,illa düzeltilmesi gerekiyorsa kararı admin,moderator arkadaşımlarımıza bırakıyorum.

Mesajla moderator arkadaşlara ilettim.
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Ümit aklından geçeni yazmış bizce sıkıntı yok.
Bu başlığı bilinmeyen kötüler yapsak dahada dallanıp budaklanacak.:)
Böyle iyi arkadaşlar canınızı sıkmayınız.:)
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,154
"Gunhawks" Tarantino'nun Django Unchained'i yaparken esinlendiği çizgi roman.Marvel 1972-73'te
7 sayı olarak yayımlamış. Amerikan iç savaşı sırasında geçiyor.Kahramanlar:Kid Cassidy ve Reno
Jones. Bulup çevirecek bir gönüllü kahraman var mı?
 

symser

Yeni Üye
18 Mar 2014
8
15
deadpool'un 1991-2011 arası tüm çizgi romanları bulunmaktadır. İsteyen olur ise upload yapabilirim
 
Üst