Anadoluda büyü örnekleri

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,841
6,228

Bu akşam garip şeyler bulmaya devam ediyorum.
büyüye inanamam ama.... yazmışlar işte alıntıdır.

Duvak Teli
Bir kızın kısmetinin açılması için, gerdek gecesi yeni gelinin duvağından bir tel koparıp onunla büyü yapılırmış. Duvaktan alınan tel üç gün içinde cinciye götürülür. Cinci telin üstüne üç düğüm vurur, uçlarını boş bırakır. Her düğümün üzerine büyü yaptıranın adını yedi kez söyleyip üfler. Kızın saçından üç tel saç alır, onları da duvak teliyle birbirine dolaştırır, sarar, yediye bükerek bağlar. Üç gün günde yetmiş kez, euzubillah der, yere tükürür. Üçüncü günün bitiminde telleri üç kat muşambaya, muşambayı yeşil yamaya sarar, otuz üç dikişle diker, her dikiş vuruşunda büyü yaptıranın adını söyler, fatih'i-kısmet der. Kız yapılan muskayı, göğüs arasına ya da koynuna asar. Kırk gün içinde isteyeni çıkar. Bunu yalnız yaptıranla cinci hoca bilmelidir. Başkaları duyarsa büyü bozulur.

Üç Yol Ağzı
Kısmeti çıkmayan kızın, üç sabah üç yol ağzında durması gerekir. Önce cinci hocaya gidip, sabah ezanından önce okunulması gerekir. Hoca kızın alnına üç sin yazar, aralarına birer nokta koyar. Mor mürekkeple yazılan bu yazılar, üç kulhuvallah okunacak süre boyunca, kızın alnında durur, sonra silinir. Kızın avuçlarının içine de birer kaf yazılır, biraz sonra silinir. Üç kez euzübi rabbike söylendikten sonra, kızın göğsüne üflenir. Evli bir kadının baş örtüsü kızın başına örtülür, Kuran'dan bir sure okunup kızın yüzüne üflenir. Bu işlem en az üç kez, en çok yedi kez sabah ezandan önce yapılır. Kız cincinin yanından ayrılıp üç yol ağzına gider. Orada üç kulhuvallah, bir elham okuyup sağa sola üfleyecek sürede durur, yüzünü güneşin doğduğu yöne çevirir. Bazı sözler söyler, başını üç kez toprağa sürer ve dua eder. Bunu da en az üç, en fazla yedi kez yapar. Bu büyünün yapıldığı süre, kızın aybaşı halinden yedi gün önce ya da yedi gün sonra olmalıdır. Yine büyüyü sadece kız ve cinci hoca bilecektir. Bunu yapan kızın kısmeti yirmisekiz gün içinde açılırmış.

Kız Bulma
Erkek yalımları yükselen bir ocağın başına oturur, yetmiş ya şafi söyler ocağa üfler. Cinci bu sırada Kuran'dan kısa bir sure okuyup delikanlının dört bir tarafına üfler. Sonra bir kağıdı bir bardak suda iyice ufalar, üç besmele ile içirir. Bu işlem üç gün akşam namazından sonra uygulanır. Üç gün ara verildikten sonra delikanlı yine cinciye gelir muskayı alıp boynuna asar. Muska dışarıdan görünmez. Muskanın dört köşesine dört kız adı, ortasına da delikanlının adı yazılır. Arapça sözler delikanlının adını çevreler. Kız adları dışta kalır. Muska dokuza katlanıp üç kat muşambaya sarılır, yapıştırılır. Dikilmez. Yaptıran bu muskayı boynuna astıktan en fazla kırk gün içinde evlenebilecek kız bulurmuş.

Sevgiyi Arttırma
İki sevgili ya da karı koca arasında bir soğukluk, uyuşmazlık belirtileri başlar, bunun gelecekte daha büyük boyutlara ulaşacağından şüphe edilirse, nefesi keskin bir hocaya gidilirmiş. Hoca Kuran'ın Meryem Suresi"ni mor mürekkeple bir kağıda yazar, kağıdı küçük bir tas suda eritir, üç sabah kendisine başvurana içirir, yedişer damla da başına döker. Üçüncü günü kalan suyu da yedi damla içirdikten sonra, kendisine başvuran erkekse başına, kadınsa iki göğsünün arasına döküp üfler. Dört gün ara verir. Yedinci günü yine Meryem Suresi'ni yazıp düzenlediği muskayı göğsünün üstünde, içten taşınmak üzere başvurana verir. Bu işlemin uygulanışından en geç dokuz, en az yedi gün sonra aradaki soğukluk yumuşamaya, yerini sıcaklığa bırakmaya başlarmış.

Güzel Görünme
Bir kızın sevgilisine, bir kadının kocasına güzellik muskası yapmak için kullanılmamış bir el aynasının üstüne güzel görünmek isteyenin adı, is mürekkebi ya da toprak boyası kullanılarak, tüy, kanat teleği ya da başka bir nesneyle yazılır, kurumadan silinir. Bu iş yedi defa tekrarlanır. Aynanın ortasına bir damla mürekkep ya da toprak boyası damlatılır. Damlatma sırasında kızın ya da kadının adı söylenip Vech-I ahsen ya Halik (Ey yaratıcı bu en güzel yüzdür) denir. Boya damlası aynanın üzerinde kuruduktan sonra yetmiş halakallah'I beşer fi suretuilmelek (Tanrı melek kılığında insan yaratmıştır), kırkbir kez maşallahu subhanallah söylenir, aynaya üfürülür.Ayna üç gece ay ışığına bırakılır, bu süre içinde yedi Elham, bir Duha suresi okunur. Üçüncü günün bitiminde ayna yazılır, üstüne aynanın büyüklüğünde bir muşamba yapıştırılıp büyüyü yaptıranın odasına asılır. Bu kişi her sabah kalktığında aynaya bir kez bakar. Ayna konduğu yerde asılı durduğu ve yapan aynaya baktığı sürece kocasına ya da sevgilisine güzel görünürmüş.Bir erkek istediği kız ya da kadın için aynı özel büyüyü yaptırır. Önce kızın adı yazılı bir kağıdın üzerine üç sin, yetmiş elif, üç lam Kuran'dan küçük bir sure yazılır. Kağıt ılık suyun içinde yıkanır, ezilir toz gibi suya karıştırılır. Su, mürekkebin çıkardığı boya ile morarır. Bir cuma gecesi yatsıdan önce bu su kızın kapısına serpilir, ancak suyun birazı saklanır. Birisi aracılığıyla kızın başına damlatılır. Kırk gün içinde kızda erkeğe karşı bir yönelme başlarmış.


Gül
İyice açılmış gülün çiçeğinden yedi yaprak koparılıp, büyü yaptıracak olanın adı söylenerek yedi kez üflenir. Bu arada bir de elhamdulillahirrabbilalemin çekilir. Gül yaprakları daire şeklinde dizilip üç gün bırakılır. Her gece bir kez sübhane marifetihi deyip yapraklara üflenir. Üç gün bittikten sonra kurumaya yüz tutan bu çiçek yapraklarının üzerine bir is mürekkebi ya da sulandırılmış toprak boyası damlatılırken yine büyü yaptıranın adı söylenir. Elhamdülillah ya Allah denir. Yapraklar üst üste konup bastırılır, yedi kat muşambaya sarılıp, üzerlerine kırkbir kez Leyl (Leyl, Kur'anın 92. suresidir. Perdesini çeken gece adına, ışıldayan gün adına, erkeği dişiyi yaradan adına diye başlar.) suresi okunup üflenir, sonra bu muşamba da üç kat yeşil yamaya sarılıp dikilir. Üzerine yedi dikiş vurulur. Büyüyü yaptıran yıkanır, kokular sürünür, bu muskayı yatağının altına gizler. Bu muska yatağın altında bulunduğu sürece, büyüyü yaptıran başkalarının gözüne gül gibi güzel görünürmüş.

Bal
Arının oğul denen yavrularının ilk yaptığı bal, kovandan çıkmadan üç yemek kaşığı kadar alınıp bir kaba konur. Güzel görünmek isteyenin adı yedi kez söylenip bal üflenir. Sonra bir rekat namaz kılınır. Belirli sözler söylendikten sonra sağa sola üflenir, göğe karşı Hıfzeyle ya Hu söylenir. Ya Hu derken u harfinin yedi kez söylenmesi gerekir. Bu iş bittikten sonra bir kaşık tuzsuz tereyağı küçük bir yumak yapılarak büyü yapılan kimsenin yanaklarına dudaklarına sürülerek bal akıtılır iyice karıştırılır. Karışımın bulunduğu tasın üstü örtülür. Üç beklenir, dördüncü günden itibaren her sabah ezanından önce, yaptıran kişi o baldan biraz yer. Yerken de "Allahumme rabbike" der. Yedi sabah bu işlemi tekrarlar. Bal bittikten sonra yedi gün ortalıkta pek görünmez daha sonra istediği gibi rahatça dolaşabilir, ve kendisine bakanların gözüne çok güzel görünürmüş.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,829
Yok kanka bunları istemem, nekromansi daha güzel ve ilginç. Bu saatten sonra üstüne alınma ama erkek demek dert demek :)
 
Üst