Bella & Bronco Hoz Comics Sayı 02 - Güneyin Suları / Vahşi Topraklar

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,151
4506.jpg

4597.jpg




İyi okumalar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baykuş

Yeni Üye
2 Mar 2010
52
26
Geçen haftaydı galiba, burada keşfetmiştim bu çizgiromanı. Henüz bir sayısını okumaya fırsat bulabildim ama epey hoşuma gitti. Tam da bu sırada yeni maceraların eklenmesi sevindirici bir rastlantı oldu.

Aslında kadın figürünün fumetti'lerde nadiren kullanılması hep tartışma konusu olmuştur. Hatta aşırıya kaçıp kahramanların özel yaşamlarına dair çirkin benzetmeler de yapılır. Ben Bella'nın, yani bir kadının, hikayenin kahramanlarından biri olmasının bu seriye ciddi bir orjinallik kazandırdığı fikrindeyim. Gayet devrimci bir yaklaşım olmuş ve şahsen hiç rahatsız olmadım.

Bunun yanında çizgileri de beğendim ve çizerleri (genelde Polese çiziyor herhalde) bir kenara not ettim. İtalyan Vikipedisi'ne bakınca, kitapların hepsinin kapaklarını aynı zamanda serinin yaratıcısı ve yazarı olan Gino D'Antonio'nun çizdiği görülüyor.

İnsan düşünmüyor değil doğrusu, Zagor ve diğer fumetti'lerde de kadınların daha ciddi rolleri olsaydı belki alacağımız tad daha da artardı. Bence bir yenilik olarak en azından bundan sonra azar azar denemeye değer.

Herneyse, uzatmayayım, paylaşım ve enfes zamanlama için teşekkür ederim.
 

virgo_bsk

Süper Üye
13 Haz 2012
100
322
çok teşekkürler bella gercekten cok tatlı herkesin olmak istediği bir kadın :)) paylaşım cok güzel
 
Üst