Baytekin İle Bayçetin Ölüm Yollarında Forma 03

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Bayçetin'in Baytekin ile eşdeğer görüldüğü ve yayının isminde vurgulandığı başka bir Flash Gordon örneği var mıdır dünyada, bilmiyorum, ama bilim adamlığına da kahramanlık kadar değer verildiğinin göstergesi farklı bir bakış açısını yansıttığını kabul etmek gerek..

Teşekkürler Profesör...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Bir ara ben de Bayım diye sesleniyordum insanlara.. Amca, teyze, hiişşt abi hitaplarını feodal bulurdum.. Aslında o zamanlarda arabesk te dinlemezdim.. Şimdi hepsinde pişmanım.. Yıllarca Müslüm, Bergen, Orhan dinlememenin ne kadar büyük kayıp olduğunu sonradan anladım.. Niye mi yazdım.. O tarihlerde erkeklere "Bay", kadınlara da "Bayan" diye hitap edilmesi bir devlet projesi olarak toplumsal hayatımızda ve resmi yazışmalarda yerini almıştı.. Herhalde çizgi romanımızda da yerli yayıncılarımız kahramanlara direk isimleri ile seslenmeyi hem bu anlamda hem de çok samimiyetin yakışmayacağını düşünerek Baytekin ve Bayçetin demişler.. Ben niye bu kadar yazdım onu da bilemedim. Sağol abi..
 

borkum

Yeni Üye
5 Haz 2014
73
108
Sırf, Flash Gordon'a verdikleri bu isim olan Baytekin yüzünden uzun yıllar bu çizgiromana uyuz oldum hala bile Gordondan hoşlanmam... dediğim gibi... Baytekin ismi beni buz gibi soğuttu.
 
Üst