Küçük Prens (Johan ve Pirlouit) 15 - Roc-a-Pic'li Ozanlar (Çeviri Balonlama)

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Johan ve Pirlouit-Küçük Prens-15-Roc-a-Pic'li Ozanlar-Çeviri Balonlama



Johan ve Pirlouit (Küçük Prens)'in 15. macerası olan Roc-a-Pic'li Ozanlar'ın tercümesi ve balonlanması tarafımdan yapılmış, bir yeni yıl hediyesi olarak aşağıdaki linkte sunulmuştur.
Tüm arkadaşlara iyi okumalar, ayrıca yeni yılınızı da kutlar, daha nice seneler, huzur ve sağlık ile hep beraber olmayı dilerim.




Tanıtım sayfası:




Bilgiler:

Yazı fontu: Comic Sans MS.
Çözünürlüğü: 1024x1430.
Sayfa sayısı: 48.
Boyutu : 19.5 mb.
Yayın durumu: Türkiye'de hiç yayınlanmadı.

Konusu:

Macera bizim fırlama Pirlouit'in müzik merakı için büyük fedakarlıklara katlanması ile başlıyor. Bu sefer herkesten daha iyi mandolin çalma merakı içindedir. Fakat mandolini bir kaza ile elinden uçuruma düşer ve kırılır. Daha sonraları hikayeye adını veren Roc-a-Pic'li Ozanlar'dan (Fransanın güneyinde bir Dükalık) yine bir mandolin satın alır. Ama başına gelen umulmadık kazalarla, defalarca mandolini kırılır. Saydım tam altı tane mandolini kırılır! Bu arada tanıştıkları Roc-a-Pic Dükü'nün oğlu Maximin'in kardeşi Urbain ile babasının düklüğünün varisi olma mücadelesine şahit olurlar. Maximin huyu gereği kavga etmekten çok hoşlanan biridir. Babası ise onun bu durumundan hiç hoşlanmamaktadır. Böyle devam etmesi halinde ondan dük olma hakkını tamamen elinden almakla tehdit eder. Maximin'in bu kritik durumundan faydalanmak isteyen kardeşi Urbain ise tuttuğu adamlarla onu kavga etmeye kışkırtarak babasının gözünden düşürmek ve sadece kendisinin dük olmasını sağlayacak bir durumu oluşturmaya başlar.
Kahramanlarımız her macerada olduğu gibi tanıştıkları Maximin'e yardımcı olmak isterler. Hikayenin devamını okuyunca anlayacaksınız...


Not: Bundan sonraki 16. macera Sihirbazların Gecesi (La Nuit des Sorciers) olacaktır. Tanıtım kapağı aşağıdadır.



Bu maceranın çizgileri ve renklendirilmesi daha önceki Karga Sürüsü'nden çok daha güzel. Peyo'nun çizgilerine hemen hemen yaklaşılmış. Pirlouit'in şarlatanlıkları hikayeye yine ayrı bir tat veriyor. Bu macerada şirinler yok. Hikayeler devam edip son, yani 17. maceraya yaklaştıkça insanı bir hüzün kaplıyor. Keşke diyorsunuz, bu şirinler bu kadar tutulmasaydı da Peyo, Johan ve Pirlouit'i çizmeye devam etseydi. Bu kadar az macera böyle tatlı, hoş ve sevilen bir çizgi romana yakışmamış bence. Ama ne yapalım kader böyle imiş. Her şeyin bir sonu var.
Ayrıca, bu arada yeni öğrendiğim Johan ve Pirlouit'in yakın bir zamanda yapılan son macerasını da öğrendim. Adı, (Le bois aux licornes). İnternette çok aramama rağmen hiçbir yerde bulamadım. Renkli olarak Fransızca veya İngilizce olarak bir nüshasını elde edebilecek arkadaşlardan yardım istiyorum.
Özellikle gandor08 adlı arkadaş bu konuda çok faal ve bilgili, eğer bulabilir, bana ulaştırırsa çok sevineceğim.
Kitabın tanıtım internet linki:




Küçük Prens-Johan ve Pirlouit'in
Paylaşılan maceraları:
01- Basenhau'nun Cezası,
02- Şatonun Efendisi,
03- Kayalık Korusunun Cini,
04- Ay Taşı,
05- Vikinglerin Yemini,
06- Tanrıların Kaynağı,
07- Kara Ok,
08- Montresor'un Sahibi,
09- Altı Şirinli Flüt,
10- Yedi Çeşmeler Savaşı,
11- Castellac Yüzüğü,
12- Lanetli Ülke,
13- Maltrochu'nun Büyüsü,
14- Karga Sürüsü.
15- Roc-a-Pic'li Ozanlar.
Paylaşılacak Maceraları:
16- La Nuit des Sorciers, Sihirbazların Gecesi,
17- La Rose des Sables. Kumların Gülü.
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,481
Çok teşekkürler, bir çizgi roman daha türkçeye kazandırıldı ve paylaşıma açıldı, emekleriniz ödenmez.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,006
Sarıyer
Genellikle ikili olarak hareket eden kahramanlarımız öykünün sonlarına doğru 6 kişilik bir ekip çalışmasının parçası oluveriyorlar.

Öykü güzel, sunum güzel, işçilik güzel, öyleyse haydi okumaya...

Teşekkürler
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Sevgili Baybora kardeşim ellerine sağlık.Bu sevimli kahramanları okuma fırsatı verdiğin için çok teşekkürler ederim.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Çizgileriyle, öyküsüyle son derece sevimli bir çizgi roman, Küçük Prens.

Bu önemli eserin bir sayısını daha tamamlayan ve bu özel eseri bize yeni yıl hediyesi olarak sunan üstâdıma çok teşekkür ediyorum.

Mutlu seneler, üstâdım.
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Sevgili baybora bizler için Küçük Prens hazırlamış, keyifle okudum:)

Küçük Prens ve Afacan olarak tanıştığım bu sevimli kahramanlara Johan ve Pirlouit demeye bir türlü alışamadım ve orijinal isimlerini sevemedim:)


Macera içinde yan karakterlerin de isimleri genelde Türkçeleştiriliyordu ve o haliyle bana daha bizden, daha sevimli geliyordu. Ama çağ sana uymuyorsa, sen çağa uyacaksın sözü uyarınca mecburen böyle okumaya devam edeceğim.


Bu paylaşımlar Diyarı çok keyifli kılıyor. Çeviri balonlama bölümünde hep süper kahramanlar ve Amerikanlar olunca o bölüme daha az bakar olmuştum itiraf edeyim. Ama cengizgul, baybora, odenat, gulyabani, fındıkfındık, homeric, tolgam, direnc11, burakem, sensei, raven, bakunin ve isimlerini bir çırpıda sayamadığım için aflarını dilediğim tüm arkadaşlar sayesinde korku, korsan, frankofon tarzında çok sayıda çeviri balonlama paylaşımları gelmeye başladıktan sonra oldukça sık tıkladığı bölümlerden oldu. Tüm arkadaşlara şükranlarımı sunuyor ve sevgili baybora'ya bir kez daha teşekkür ediyorum.
 

Melih41

Yönetici
4 Ağu 2012
3,697
47,811
Bu kahraman her zaman hoşuma gitmişti şimdi bizlere hiç çıkmamış
maceralar okuma fırsatı sunuyorsun, çok teşekkürler sevgili Baybora..
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,481
Dediğiniz kitabı buldum gibi şu an emule linkinden indirilmeyi bekliyor bakalım inşaallah o çıkar.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Çok teşekkürler sayın gandor08. Bende e-mule'de gördüm. Ama üye olmadığım için indiremiyorum.Sizler gibi arkadaşlar oldukça kaynak bulmakta hiç zorlanmayacağız gibi.Geç olsa da önemli değil. İyi, mutlu, huzur dolu bir yeni yıl dileklerimle.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,481
15 mb.dı şaşırmıştım 9 mb.indi, baktım hikaye kitabıymış, nette yok şu an, maalesef. Dün gece baya baktım ama yok.

İyi yıllar.
 
Üst