Yaşlı Nick 02 - Şeytanın Gemisi (Çeviri Balonlama)

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir


Yaşlı Nick serisinin 2. sayısı en nihayet hazırlanıp aşağıda sizlerle buluşuyor. Düzenlemesindeki yardımları için lotoloto (Haluk Bey) arkadaşımıza teşekkür ederiz.
İyi okumalar.



Bilgiler:
Yazı Fontu : CCWildWords,
Çözünürlüğü : 2820x3997
Sayfa Sayısı : 49,
Boyutu : 54 Mb.
Yayın Durumu: Türkiye'de aynı isim altında yayınlanmadı. Bilgi Yayınları tarafından 1962 yılında Binbir Macera çizgi roman dergisinde, Baba Nik-Şeytanla Mücadele adı altında, 4,5 ve 6. sayılarda siyah beyaz olarak yayınlandı.
Konu : Kahramanımız olan Yaşlı Nick, gemisi ile okyanuslarda maceralarına devam ederken uğradıkları bir sahil kasabasında onları garip ve düşmanca karşılayan bir halk ile karşılaşır.
Aslında kasaba halkı, önemli bir sebepten dolayı yabancı gemilere şüphe ile yaklaşmaktadır. Kasabaya gelen iki yabancının etkisinde kalarak bir hazine sandığını bularak hep beraber zengin olma hayaline kapılırlar. Bu amaçla bir gemi ile bu söz konusu hazineyi bulmak için yola çıkarlar. Ama onlardan bir daha hiç haber alınamaz.
Kahramanımız Yaşlı Nick ve gölgesinden bile korkan arkadaşı Thomas, zor durumda olan bu kasaba halkına yardım etmeye karar verirler. Orada tanıştıkları Nicolas adlı kişiyi de yanlarına alarak yola koyulurlar.
Hikaye hiç de beklemedikleri bir şekilde gelişir ve umulmadık bir ihanete karşılık kafileye kasabadan katılan cesur Jeremie ve Yaşlı Nick'in becerileri ile sorunu tam on ikiden vurarak hallederler.

Gelecek paylaşımım, ünlü İngiliz çizeri Donald Lawrence'in eseri (Storm ve Trigan Empire'ın çizeri) Gladyatör Olac'ın Partlarla Savaş isimli 1. sayısı olacak.
Bu çizgi roman ülkemizde özellikle rahmetli (nur içinde yatsın) Profesör-Haluk Yücesoy'un siyah beyaz Kaplan Dergisi içindeki paylaşımları ile tanındı. Ama benim elimdeki renkli orijinal serinin hangisine denk geldiğini bir türlü bulamadım. Bizdeki yayını karmakarışık, hikayelerin ortasından veya başka bir yerinden alıntılarla yapılmış.
Gladyatör Olac'ın ilk sayısının kapağı ile bir sayfasının tercümeli örneği aşağıdadır.
Bu güzel çizgi romanda görüşmek üzere hoşçakalın.

Başlık:



Tanıtım Sayfası:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Oldukça keyif verici çizgiler ve harika bir paylaşım...
60 yılı devirdim ama hala bu çizgiler hoşuma gidiyor.
Çocuk geldim, çocuk olarak gideceğim herhalde...
Teşekkürler Sayın "baybora", teşekkürler Sayın "lotoloto"...
Sağlıcakla kalın!..
Selamlar...

52308R.gif
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,336
hiçbiryerde :)
Çizgi romanın güzel örneklerinden biri.
Elinize sağlık üstadım, teşekkür ederim.
Her konuda desteğini bizlerden esirgemeyen
Lotoloto üstada da ayrıca bir selam...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Üstadım verdiğiniz bilgilerin çok değerli olması bir yana paylaştığınız ve paylaşacağınızı müjdelediğiniz tüm kitaplar benim için hedefi tam 12'den vurmak gibi...
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle.
 

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
999
4,680
Harika bir paylaşım ve ışık hızında bir link yenileme.
Tüm emeği geçenlere teşekkürler, teşekkürler,..
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Sayın balkatan linki ben yenilemedim. Kim yaptı ise çok teşekkürler. Bu yanlışlığı nasıl yaptım anlayamadım. Ama bu durum sitemizdeki yardımlaşmanın gücünü göstermesi bakımından önemli.
 
Üst