Sibylline (Minifare ve Karamaça) 01 - Pancar (Çeviri Balonlama)

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir


NOT: KAYIP PAYLAŞIM OLDUĞUNDAN YENİDEN YÜKLENMİŞTİR.

Yeni bir seri olan Sibylline ilk defa sizlerle birlikte olacak. Ülkemizdeki adı Minifare ve Karamaça olan çizgi romanın tercüme ve balonlamasını ben, düzenlemesini ise lotoloto (Haluk Bey) arkadaşımız yaptı. Kendisine çok teşekkür ederim.
İyi okumalar.



Tanıtım Sayfası:



Bilgiler:

Yazı fontu: CCWildWords
Çözünürlüğü: 2819x3767
Sayfa sayısı: 66
Boyutu : 55 mb.
Yayın durumu: Türkiye'de Doğan Kardeş dergisinin 1969 yılının 31.sayısından itibaren ikişer sayfa şeklinde yayınlandı. Konusu: Çizgi roman üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde kahramanımız olan fare, Sibylline (Minifare) nişanlısı Taboum ile ormanda yaşamaktadır. Bölgede yaşayan kargalarla başı derde giren bir serçeyi korumaya çalışmaları başlarına türlü sıkıntılar getirecektir. Ama sonunda akıllarını kullanıp kargalardan zavallı serçeyi kurtarmayı başarırlar.
İkinci bölüm, ülkemizde yayınlanmadı. Burada Sibylline ve arkadaşları çok soğuk bir kışın gelmesi nedeniyle şehirde bir eve yerleşirler. Sevimli kedimiz Pantoufle (Karamaça) da bu sert kışı geçirecek bir yer ararken, tesadüfen bizim farelerin kaldığı eve gelir. Ev sahibi bayanın farelerden çok korkması sayesinde kışı rahat geçireceği bir yer bulduğuna sevinmektedir. Ama orada kalmaya devam edebilmesi için farelerden kurtulması gerektiğini anlar. Sibylline ve arkadaşlarını önceleri çok zor durumlara düşürür. Fakat akıllı fareler bu kötü durumdan kurtulup, bu sefer bizim Pantoufle'yi (Karamaça'yı) berbat bir duruma sokarlar.
Üçüncü bölümde, Pantoufle (Karamaça) da boş durmaz onlara öyle bir tuzak hazırlar ki, kendisi de bu başarısı ile gurur duymaktadır. Acaba başarılı olacak mı ?
Bakalım bu kedi fare oyunundan kim galip çıkacak.

Bundan sonraki paylaşımım, eski serilerden Douwe Dabbert'in ikinci sayısı olacak. Bir eski, bir yeni seri şeklinde devam edeceğim. İlk defa tanışacağımız daha pek çok çizgi roman var. Sibylline'in on civarında, Pantoufle'nin ise iki sayısı var. Sıra ile hepsi sizlerle olacak.
Douwe Dabbert'in ikinci sayısının kapağı aşağıdadır.
Bu güzel eserde görüşmek üzere hoşçakalın.



Not: Sitemizdeki her türlü geçen haftaki gibi silinme aksiliğine karşı bir önlem olarak, tüm paylaşımlarımın bir örneğini word dosyasında yedeğini almaya başladım. Diğer arkadaşlara da böyle yapmalarını tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Üst