Çok yakında: Winnetou 01 Renkli Çeviri Balonlama

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir





Sayın arkadaşlar;

Bu hafta sonu sizlerle yıllar önce kitapları çok satmış ve 1960'lı yıllarda filmleri çevrilmiş, sevilmiş ama şimdilerde unutulmuş bir çizgi romanı " WİNNETOU" serisinin birinci kitabı ile buluşturacağım.
Kitabın yazarı olan Karl May (1842-1912 ) yılları arasında yaşamış bir Almandır. Eserleri dünya çapında yaklaşık 200 milyonun üzerinde satmıştır.
Winnetou serisi dört kitaptan oluşmakta. Birinci derecede kahramanı olan Winnetou, bir Apaçi şefidir. Almanyadan göçmen olarak Amerika'ya gelen Old Shatterhand ile karşılaştıktan sonra başlarından geçen olaylarda ikisi de kan kardeş olurlar. Yine kızılderililerin Amerikada yok edilmeleri ve topraklarına el konulması normal olan gereksiz bir toplum gibi görülerek, buna göre muamele edildikleri olaylarla konu gelişir.
Sinemada Winnetou rolünü Fransız Pierre Brice, Old Shatterhand rolünü de Amerikalı aktör Lex Barker oynar.
Filmin kahramanlarının resimleri aşağıdadır.
Hafta sonu görüşmek umuduyla hoşçakalın.



 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
Geçenlerde bir yerde okudum veya duydum. Bu Karl May ömrü boyunca Almanya'dan dışarı adımını atmamış. Ama dünyanın her tarafında geçen macera kitapları yazmıştır.
Milliyet Çocuk bir zamanlar bunun kitaplarından oluşturulmuş çizgiromanlar vermişti.
Şu anda İdefix'te, Yurt Kitap Yayın'ın çıkardığı üç kitabı satışta.

BEKLİYORUZ.
 

ahmet akyol

Onursal Üye
18 Ocak 2016
654
2,552
İzmir
Bu çok güzel bir haber sevgili İlhan Ağabey.....Benim çocukluğumun en sevdiğim kahramanıydı Winnetou...Sabırsızlıkla bekliyorum....
 
Üst