batman'in okuma sırasıyla ilgili

kamil.zabit

Yeni Üye
25 Eyl 2016
8
25
simeranya
batman serisinin kendi dışında yan öyküleri olarak çıkan kitapları ve batman dışındaki karakterlerinin de daha başka ele alındığı seriler var sanırım. bunların hepsinin toplamında okuma sırası olarak nasıl bir yol izlemeliyiz? eğer bu konu altında paylaşılması reklam sayılmıyorsa bunu ve bu tarz çizgi romanların kronolojik sırasını gösteren bir site var mıdır? ya da herhangi bir yol? örneğin (şu an ismini paylaşmıyorum uygun olduğu söylenirse yazarım) meşhur bir anime veritabanı olan bir sitede herhangi bir anime veya manga prequel (önceki) sequel (sonraki) ya da side-story (yan hikaye) gibi terimlerle gösteriliyor. bu sayede bir animeyi okumam veya mangayı izlemem daha da kolaylaşıyor. umarım konuyu bu bölüme açmam uygundur..
 

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Bu saatten sonra tüm Batman kronolojisini okumak imkansıza yakın bir şey çünkü okunacak çok fazla şey var. Bence uygun olan kendine göre ilgini çeken hikayeleri belirleyip bir okuma sırası oluşturarak ona uymak. Mesela Batman'in başlangıcı için Batman Year One okunabilir. Ondan sonra klasik Batman öyküleri olan The Killing Joke, The Long Halloween, Knightfall, No Man's Land, A Death in the Family , Son of the Demon, The Dark Knight Returns ilk aklıma gelenler. Tabii bunların hepsinin Türkçesi yok. Daha ayrıntılı okuma listeleri için şu link'ler yeterli olacaktır sanırım;








 
Son düzenleme:

kamil.zabit

Yeni Üye
25 Eyl 2016
8
25
simeranya
Bu satten sonra tüm Batman kronolojisini okumak imkansıza yakın bir şey çünkü çok fazla şey var okunacak . Bence uygun olan kendine göre ilgini çeken hikayeleri belirleyip bir okuma sırası oluşturarak ona uymak. Mesela Batman'in başlangıcı için Batman Year One okunabilir. Ondan sonra klasik Batman öyküleri olan The Killing Joke, The Long Halloween, The Knightfall, No Man's Land, The Death of the Family , Son of the Demon, The Dark Knight Returns ilk aklıma gelenler. Tabi bunların hepsinin Türkçesi yok. Daha ayrıntılı okuma listeleri için şu linkler yeterli olacaktır sanırım;


attıklarınız arasından üç link benim için yararlı oldu. bazı attığınız siteleri arattığımda görmüştüm ama çok karışık gelmişti. dc fandom sitesi yalnızca batman için değil diğer dc evrenindeki karakterler için de belirli bir okuma sırası gösteriyor kullanışlı ve güzel bir şey. yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
 

kamil.zabit

Yeni Üye
25 Eyl 2016
8
25
simeranya
cizgicafe sitesinde Batman okuma listesini bulabilirsiniz, bir de oraya bakın, iyi eğlenceler.

şimdi gördüm, bu listeyi de dikkate alacağım. çok teşekkür ederim, sağolun. sanırım bergill'in dediği gibi ilgimi çeken ve en bilinmesi gereken sayıları, verilen sitelerden araştırıp okumak olacak. çizgi diyarı dışında türkçe çizgi roman sitesi olduğunu bilmiyordum bunu öğrenmem de iyi oldu.
 
Üst