İlk dijital çizgi roman yayımlandı!..

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,657
Kasımpaşa
394301.jpg
İlk dijital çizgi roman yayımlandı
Sadece akıllı telefonlar ve tabletler için yayın yapan Mavra Comics adında bir yayınevi kuruldu. Geçen yaz 12 kişilik oyuncu ekibiyle çekimleri yapılan ‘Kutup’ üçlemesinin ilk macerası ‘Myndos Geçidi’ geçtiğimiz günlerde yayımladı.

Dijital yayın yapan Mavra Comics’in koordinatörü Şaylan Uran, “Mavra Comics aslında Kutup serisinin ilk macerası, Myndos Geçidi yapıldıktan sonra akla gelen bir fikirdi” diyor. Türkiye’de dünyadakine oranla, grafik roman adıyla andığımız, dijital platform üzerinden yayını yapılan çizgi roman ve illüstrasyon eserlerin yayın faaliyetinin çok geride olduğunu fark edince, Türkiye’deki boşluğu doldurmak için projeyi hayata geçirme kararı alınmış. Teknik olarak önce Apple ürünleri (iphone ve ipad) sonra android sistemli telefon ve tabletler için uygulama hazırlanmış. Aplikasyon şu an Apple için indirilebiliyor. Kısa süre içinde androidler için de hazır hale gelecek. Ama İdefixe üzerinden Myndos Geçidi’nin dijital yayını da satın alınabiliyor.

Ücretsiz yayınlar da geliyor

Mavra Comics, ücretsiz bir uygulama. 4.99 TL ödeyerek, Mavra Comics’in ilk yayını Kutup Üçlemesi’nin ilk macerası Myndos Geçidi’ni indirebilirsiniz. Ama yayınlanan dosya sayısı arttıkça, ücretsiz indirme olanakları da sunulacak. Yayınlar çok dilli yapılıyor. Yani, yayınlanan bir çizgi roman senaryosu İngilizce olarak da indirilebilir. Bu niteliğiyle Mavra Comics, dünyanın her yerinden indirilip, başka ülkelerde yaşayan insanlar tarafından da okunabilecek eserler üretiyor. Artık klasik olarak anılan dünyaca ünlü çizgi romanların dijital ortamda yayınlanması çalışmaları da başlamış durumda.

Nasıl hazırlandı

Myndos Geçidi senaryosunu Nezir İçgören oluşturdu. Hikâyede, yarım bıraktığı arkeoloji doktorasını tamamlamak üzere Amerika’dan dönen Çiğdem, Bodrum Gümüşlük’teki Myndos antik kentindeki kazı kampına katılır. Çiğdem, kampta, okuldan eski arkadaşı Mehmet ve kendisi gibi doktora öğrencisi Erik ile beraber esrarengiz gelişmelerin içinde bulur. Bunun için Bodrum’da 7 gün süren fotoğraf çekimleri yapıldı. Fotoğrafları Efe Erdinç çekti ve Saner Gülsöken asistanlığını yaptı. 12 kişilik oyuncu ekibi canlandırmalar yaptı. Toplam 3 bin 500 kare fotoğraf arasından hikâyeye en uygun 800 kare seçildi. Daha sonra bu fotoğraflar, 4 kişilik post prodüksiyon ekibi tarafından bilgisayarla dijital illüstrasyon haline getirilerek, Myndos Geçidi tamamlandı. Serinin ikinci kitabı da eylül itibariyle indirilebilecek.
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
bolum1.jpg


türkler yaw yurdumun çizgi roman mantığını bile değiştiri veriyorlar. fotoromanı al bilg. te oyna çizimmiş gibi göster çizgi roman olsun. he birde 4,99 TL.

edit: idefix'te 9,32 TL. :)
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,612
hiçbiryerde :)
YENİ BİR ÇALIŞMA,İLERDE İYİ OLABİLİR BELKİ AMA
Hakikaten çok fotoroman gibi olmuş,
biraz daha uğraşılabilirmiş üstünde.
''karanlığı taramak'' vardı mesela ne güzel olmuştu...
 

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
388
9,653
İstanbul
Tam çizgi roman değilde, fotoroman mantığı ile hazırlanmış. yinede güzel bence bir sürü emek var sonuçta
 

osmantur

Yeni Üye
9 Tem 2012
2
0
BAHADIR' Alıntı:
Bu çizgiroman değil ki...Ve bu haliyle çok soğuk duruyor...

Okullar açıkken bir müşterim oğlunun okul ödevi için yazdığı hikayeyi resimlerle süsleyip kitap haline getirmemi istemişti...Her metin için çizilmiş resim bulamadım ben de bulduğum normal resimleri Photoshopta işlemden geçirip daha bir çizim haline getirdim...Müşterim bayıldı belki tam anlamadığı için hoşuna da gitti ve memnun ayrıldı ama yukarıda ki görseli çizgiroman okurlarına çizgiroman diye sunmak gerçekten abesle iştigal bir durum...

Sonuçta bir emek var ve profosyenel bir iş ama bunun adı farklı olmalı diye düşünüyorum...

Elinize sağlık,çok özgün bir calışma.
Lütfen merakımı hoş görün:Emeğinizin tam karşılığı verildi mi?.:)
 
Üst