Ultimate Spiderman Efsanesi Peter Parker'ın Ölümüyle Son Buldu

Gengiskhan

Yeni Üye
8 Ağu 2010
10
2
spiderman_died-430x161.jpg


Örümcek Adam’ın 2000 senesinde yayınlanmaya başlayan “Ultimate Spider-Man” çizgi serisinin dün 160. sayısı yayınlandı. Son sayıda çizgi roman tarihinde daima hatırlanacak bir olay yaşandı: Peter Parker / Örümcek Adam ÖLDÜ!

ultimate_spiderman_160.jpg


Konu ile ilgili yapılan açıklamalar:

Mark Paniccia (Marvel Kıdemli Editör): “10 sene önce, Brian Bendis ve Mark Millar, Ultimate Universe’ü başlatarak insanların süper kahramanlara olan bakışını değiştirdiler. ‘Death of Spider-Man’ (Örümcek Adam’ın Ölümü) ile ikisi yine aynı şeyi başardılar, çok büyük bir hikaye yarattılar ve bu hayranları arasında yankılanacak.” “Ama Peter’ın ölümü büyük planlarının henüz sonunu işaret etmiyor—heyecanla okuyacağınız çizgi romanlardan birisinin hikayesinin başlangıcı.”

Axel Alonso (Marvel Entertainment Genel Yayın Yönetmeni): “Asla Örümcek Adam’sız, Peter Parker’sız bir dünya görmedik. Bu sebeple ölümü Ultimate Comics Evreninde önemli bir olay ve bunun nasıl her şeyi hızlı bir şekilde değiştireceğini göreceğiz. Okuyucular için bu yeni bir şey olacak… ve şaşırtıcı olacak çünkü Ultimate Spider-Man #160 ve Ultimate Comics Fallout setlerinde yaşanacaklar ile çok daha büyük bir hikayenin temeli atılıyor.”

death_of_spiderman.jpg


Örümcek Adam’ın ölüm haberi ülkemizde de kendisine yer buldu:

ABD’de dün yayımlanan Brian Michael Bendis imzalı ‘Örümcek Adam’ın Ölümü’ isimli 160’ıncı çizgi romanda, ‘Örümcek Adam’ karakteri Peter Parker, başdüşmanı Green Goblin’in kollarında ölüyor. Amerikan AP ajansına konuşan yazar Bendis, “Kahramanca veda edecek, ölümü boşa olmayacak. Bunu söylemesi utanç verici, ama size yalan söylemeyeceğim. Yazarken çok duygulandım, gözlerimden yaşlar aktı” dedi. Örümcek Adam hayranlarının ise endişelenmesine gerek yok. Çizgi romanın haklarına sahip Marvel Comic şirketi, ölen Örümcek Adam’ın ‘Ultimate Spider Man’ serisine ait olduğunu, ‘Amazing Spider Man’ serisinin ise devam edeceğini açıkladı.

kaynak: hurriyet.com.tr
 
12 Şub 2010
15,006
543,758
Örümcek adamın ölümü

Örümcek Adam'ın ölümü
Tüm dünyada milyonlarca hayranı olan ‘Örümcek Adam’ (Spider Man) karakteri dün öldü.
23.06.2011 - 12:03
ABD'de dün yayımlanan Brian Michael Bendis imzalı 'Örümcek Adam'ın Ölümü' isimli 160'ıncı çizgi romanda, 'Örümcek Adam' karakteri Peter Parker, başdüşmanı Green Goblin'in kollarında ölüyor.

KAHRAMANCA VEDA ETTİ
Amerikan AP ajansına konuşan yazar Bendis, "Kahramanca veda edecek, ölümü boşa olmayacak. Bunu söylemesi utanç verici, ama size yalan söylemeyeceğim. Yazarken çok duygulandım, gözlerimden yaşlar aktı" dedi. Örümcek Adam hayranlarının ise endişelenmesine gerek yok. Çizgi romanın haklarına sahip Marvel Comic şirketi, ölen Örümcek Adam'ın 'Ultimate Spider Man' serisine ait olduğunu, 'Amazing Spider Man' serisinin ise devam edeceğini açıkladı.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,543
Evet bu haberi bende bugün hayretle basında okudum. Her ne kadar "Amazing spiderman " de maceralar devam etsede artık ölü bir kahramann maceralarını okuor olacağız. Bizden sonraki nesillere de artık "Biz spiderman hayattayken ..." diye başlayan cümlelerle bu günleri anlatırız.
Saygı ve sevgilerimle...
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Konuyla ilgili internette bir kaç web sayfasına baktım ve yorumları okudum, Superman'in ölümünde olduğu gibi bir kaç zaman sonra - iki yıl tahmini yapanlar bile vardı - tekrar ortaya çıkacağını iddia edenlerden tutunda - benim de katıldığım - gerçekten çok üzülmüş olup, veda konuşması bile yapanlar/yazanlar vardı.

Doğrusunu söylemek gerekirse; devam eden bir seride Örümcek Adam'ın gerçekten - mevcut durum itibarıyla - öldürüleceğini tahmin etmemiştim ki; son bir kaç maceranın bölüm başlıklarında öleceğinin belirtilmesine karşın..

Ultimate serisi, özellikle yazar Brian Michael Bendis'in kahramanlara getirmiş olduğu yorumlarıyla harika bir evren olmuştu, benim de hiç sektirmeden takip ettiğim karakter ise Ultimate Spider-Man idi. İnternetten takip edip, son sayı hariç, tüm bir 159 sayıyı okumuş idim. 80-90. sayılar arasında nefesimin kesildiğini çok iyi hatırlıyorum. Ama son 5-6 ayda, kahramanın öleceği bildirildiğinde gerçekten hiç inanmamıştım.

Çok sevdiğim Örümcek-Adam'a ilişkin neredeyse son on yıldır şöyle bir sorun yaşıyorum; Gerekli Şeyler tarafından yayınlandığı yıllarda 11 Eylül faciasıyla ilgili macerayı okuduktan sonra maceranın kötülüğüne kızıp biriktirmeme kararı almıştım, ertesinde yıllar sonra Hoz tarafından yayınlanan maceralarını görünce, özleminde etkisiyle satın alıp biriktirmeye devam etmiştim. Ta ki, beni sinirden kudurtan, yok artık dedirten "Brightest Day"di galiba, yengesinin hayatını kurtarabilmek için Mary Jane'le olan ilişkisini Mephisto'ya feda edene kadar. Bu kadar kötü, anlamsız, zorlama bir senaryonun olabileceğini tahayyül bile edemezdim. 2 ay önce, sırf merakımdan, güncel bir macerasını indirip okudum, değişen şeyler, Örümcek Fantastik'in dördüncüsü olmuş, çünkü Alev Adam ölmüş, başka bir zorlama gelmişti bana; ama bu bahsettiklerim Marvel'in ana evreni olan 616'da geçiyordu. Şimdi de Ultimate evreninde bir sallantı yaşanıyor ki; emareleri belliydi; Ultimate evreninde de taş üstünde taş kalmıyor, her şey sürekli bir sürprizle, kargaşa ile yeniden yapılandırılıyordu.

Açıkçası bana giderek uzaklaşan, okurken, uzaklaştıran bir hale gelmeye başlamıştı. Bendis, iyi bir yazar olabilir, ama giderek şişen egosunun esiri olmaya başladı diye düşünüyorum - sadece bir önyargı - nasıl daha fazla sürpriz, şok etkisi ile okuyucuların ilgisini çekerim diye düşünürken, Ultimate evreni, 616 evreni, hepsini hallac pamuğu gibi dağıttı, benim için son sürprizi de Örümcek Adam'ın ölmesidir.

Dilerim, bu sefer gerçekten bir kahramanı öldürmeyi başarabilmişlerdir. Yoksa, satışları artırmak, okuyucuyu şaşırtmak adına yine anlamsız, abudik bir şekilde kahramanı diriltmeyi planlıyorlarsa; dilerim bu sefer okuyucularından büyük tepki alırlar ve biz neyi, nerede yanlış yaptık diye düşünüp, okuyucularla "dalga geçilmenin" sınırı neymiş, görebilirler.

Okuduğum yorumlarda, Ultimate Spider-Man'in ölümünün sonrasında "Ultimate Fallout" diye bir dizinin başlayacağından bahsediliyordu, tabii ki olabilir, ama yeter ki, bir "soap opera"ya dönüştürülmesin, diritme olacaksa da şayet, başka bir klon hikayesini kendi adıma katlanabilir bulmuyorum..
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,692
TAM 35
Bende kahramanların hayatlarında böyle sarsıcı değişikliklerin olması okumaya ve takip etmeye karşı olumsuz etkiler uyandırıyor.Gerçi Marvel evrenine karşı oldukça yabancıyım, Amazing serisi,Ultimate serisi vs... gibi oldukça fazla çeşitlilikte maceralar yayınlanması bence kafa karıştırıcı oluyor.Yani şimdi ne olacak bir seride öldürdüğün Örümcek Adamı ötekinde atlatıp zıplatacakmısın? Hayran kitlesinin tepkisiz kalmayacağı kanaatindeyim.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Ultimate Evrenini hiç beğenmeyenlerden birisiyim. Çünkü asıl hikayenin farklı varyasyonlarından oluşuyor. Filmlerde, nedense Ultimate Evreninden uyarlama. Adamların mantığı basit. Eski serilere ulaşamayan-ısınamayan okurlara yeni bir seri oluşturmak. Ama ya eski serileri yıllardır okuyanlar?
Ben Bilka yayınlarından bu zamana Ağ Kafayı okurum. Ultimate Evreninde ölmesi beni bağlamaz. Ultimate Evreninde Hulk Wolverine'i ikiye ayırdı ayrıca. Hem Nick Furry'de zenci. (Sakın ırkçı zannetmeyin. Ben adamı 20 yıldır beyaz okudum.) She-Hulk Bruce'un kuzeni değil de Betty Ross olmuş... v.s.

Ultimate Evreni beni hiç sarmadığından, bizim forumdaki arkadaşların çoğunu da sardığını zannetmiyorum. Ee nede olsa biz eski toprağız. :D
Biz halen Amazing Spiderman okumaya devam edeceğiz.

Not: Son sayıyı okumak isteyenler için yükledim:http://www.cizgidiyari.com/forum/sp...son-sayi-orumcek-adamin-olumu.html#post126356



Not:
şaka gibi.
süper olmakda yetmiyor demekki.
umarım ilk ve son ölen kahraman olsun.

Sevgili büyük beyaz,
Süper Kahraman hikayelerini pek sevmediğin belli. Tali karakterlerden ölüp dönenleri sayarsak sayfalar almaz. Ama babalardan ölüp dönen başta Superman'dir.


Bende kahramanların hayatlarında böyle sarsıcı değişikliklerin olması okumaya ve takip etmeye karşı olumsuz etkiler uyandırıyor.Gerçi Marvel evrenine karşı oldukça yabancıyım, Amazing serisi,Ultimate serisi vs... gibi oldukça fazla çeşitlilikte maceralar yayınlanması bence kafa karıştırıcı oluyor.Yani şimdi ne olacak bir seride öldürdüğün Örümcek Adamı ötekinde atlatıp zıplatacakmısın? Hayran kitlesinin tepkisiz kalmayacağı kanaatindeyim.

Sevgili Ağabeyim,
Marvel Evreniyle ilgili bir muhabbet yapabiliriz. Biralar benden :D
 
Son düzenleme:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
ultimate evrenini sevmeyenlerden biride benim:(
hele örümceksever olarak hepten ters geliyor bana..
Gwen stacy yaşıyor gibi , ki onun ölümüde örümcek için mihenk taşlarından biridir bana göre..
ölmüş ama yerine yeni bir örümcekte çıkaracaklarını söylüyorlar.
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Ultimate evreninin sevmeyeni ne kadar çokmuş meğersem :), üzülmedim değil.

Ben Ultimates evrenini sevmiştim, çünkü karakterlerin derinliği daha fazlaydı, geçmişten gelen maceralar nedeniyle karakterleri oluşturmada, tanımlamada, macera örgüsünü oluşturmada öyle büyük bir kısıt bulunmamaktaydı; mesela Ultimates maceralarını Avengers'a kıyasla daha derinlikli bulmuşumdur. Bir de asıl evrendeki karakterlerin ultimate versiyonundaki hallerinin nasıl olacağını görmekte bana zevkli gelmiştir. Örneğin Deadpool tamamıyla farklı bir şekilde karşımıza çıkar. Alaycılığı ve ciddiyetsizliğinden uzak, zıt şekilde soğuk, bir ölüm makinesidir.

Örümcek Adam özelinde de; kimliğinin gizli kalması konusunda, Ultimates evreni sarsıntı yaratmıştır. Bir noktadan sonra Peter Parker'in Örümcek Adam olduğunu bilmeyen kimse kalmamıştır - JJJ ve ölümcül düşmanları dahil olmak üzere - bu kimliğin ifşası konusunda Amazing evreni bence en kötü yönteme başvurmuş, Peter Parker'ı saklayabilmek için Mephisto'nun bir teklifini, oyununu bahane ederek okuyucuyu kandırma yöntemi seçmiştir.

Yine ultimates evreninde internet, cep telefonu gibi günümüz dünyasının belirleyici teknolojileri maceraların bir parçası olmakta ve bilim ve teknoloji açısından başını alıp gitmis 616 evrenine kıyasla daha bir günümüze yakın evren izlenimi oluşturması da benim sevdiğim özelliklerinden biridir. Tabii bütün bu bahsettiklerimi ultimate spiderman özelinde yazıyorum, çünkü başından sonuna takip ettiğim tek seri ultimate spider-man olduğu için.

Benim itiraz ettiğim, okuyucunun ilgisini çekmek ve sürekli olarak satış artırmak için her evrende bir katastrof oluşturmak, akla ziyan senaryolar yazmak, ha bire birilerini öldürmek, geri döndürmek!

Halbuki bunun yerine maceraları daha derinleştirmek, aksiyonu biraz azaltmak, gerilimi artırmak daha doğru olurdu. Tabi benim bu isteğim daha çok Alan Moore çizgisine yakın maceralar demek, o da Marvel'in genel yayın politikasının dışına çıkması demek.

Neyse, görelim bakalım, neler olacak?
 

conn33

Yeni Üye
4 Eki 2010
3
1
bende sevmiyorum ultimate evrinini nerde o seksenlerde cikan bilkanin orumcek adam hikayeleri ron frenz hatta jhon romita jr bile daha guzel ciziyordu ozamanlar bence konulari hayat agaci dizisi gibi takip ediyoruk daha ciddi ve surukleyici konulardi hob cinin gizli kimligi eve banyo havalndirmasindan girmesi bide siyah beyaz okurduk bence daha guzeldi yurt disinda renklilericarpti gozume siyah beyaz gibi guzel degil helle yeni cikan serilere bakmiyorum bile ne cizimler guzel nede hikaye sariyor bilmiyorum ben boyle hissediyorum.
 

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Ben de herkes gibi Bilka'yla başladım Böcük adama.Marvel Universe evreninde öldüremezler zaten.Ultimate Evreni hoşuma gitmişti diğer evrenini takip edemeyenler içindi.Peki ikisi parelel gidecekti.Bu oldu mu şimdi ?!? Zaten adam geri canlanır en kötü yerine kızı (Spider-Girl karekteri) geçebilir.Ama valla çok sinirlendirdi beni.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,517
Amerikan Super kahramanlarını genel olarak sevmem. İtalyan ve Fransız ekolü daha kolay takip edilen, çizgilerindeki yalınlığı ile bende saygı uyandırır. Geçengün forumdan i forumdan iç savaş (civil War ) indirdim ama ne yalan söyleyeyim beğenmedim. Aslında konu çarpıcı gibi ama işleniş iyi olmamış. Hopla zıpla, vur kır, hiç derinlik yoktu macerada. Ancak 70 ve 80 lerin çizgi romanları benim kendi görüşüme göre gerçekten daha iyi.
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
şimdiye dek comics aleminde ölen üç kişi için geri dönmez deniyordu: bucky, 2.Robin jason toddve ben parker bunlardan ikisi geri geldi bile. hem ölümler kahramanlar için gereklidir sonuçta kimse ölümsüz bir kahramanı okumak istemez

"Brightest Day"di galiba, yengesinin hayatını kurtarabilmek için Mary Jane'le olan ilişkisini Mephisto'ya feda edene kadar.
Arkadaş sen bence çizgi roman okumayı bırak brighest day marvel'ın değil DC'nin
 

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
Dogruyu soylemek gerekirse , ben ultimate serisini , regular seriye gore daha akici ve mantikli buldugumu soyleyebilirim. Ultimate serisinin bir diger ozelligide teenager/ergen ve yukarisi yas okur grubunun hedeflenmis olmasi . Arti bir arkadasimizin ifade ettigi gibi uzun sureden beri devam eden serinin basini sonunu anlamayanlari isindirma ve alternatif versiyonlar arama durumlari var diye dusunuyorum. Ozelde Amerikan cizgi romanlarini ozelliklede super kahramanlari pek cazip bulmuyorum. Ama okuma sansi buldugum ozellikle bazi limited serilerin cok iyi cok carpici buldugumuda ifade etmek isterim. Mesela Batmanin bu sekilde cok cok iyi maceralari var .Captain Americanin , arada bir Supermanin . Cizimler giderek daha karmasik hale geliyor .Vurdu kirdiyla isi kurtarmaya calisiyorlar sadece . Arti en hoslanmadigim yonleride ikide bir serileri sonlandirip yeniden baslatmalari . Vol.1 , Vol.5 , ultimate , amazing , astonishing bu ne yaaa. Son donemde nefes almadan okudugum tek American cizgi romani acikcasi The Walking Dead . Tek kelimeyle muhtesem. Sade , oturakli cizgiler . Okumamis arkadaslara kesin tavsiyemdir . Arti imkani olanlarin TV serisinide kacirmamalarini tavsiye ederim.
 

ilbeyözgüler

Yeni Üye
9 Haz 2012
4
4
ultimate evrenine bir kere bile bakmadım sadece eskiden çizgi filmin izlerdim ama hiç sevmedim hele şu son romandan sonra bıktım yeşil cin in kollarında ölmedi ikisi beraber oldu bir de o şey yeşil cin miydi hulk ile yeşil cin karışımı garip bir yaratık
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Ultimate Serilerini sevmiştim. Yapılan değişiklikleri kabullenmiştim zira yaratıldıkları yıllara göre yeterli olan hikayeleri artık günümüz okuyucusunu karşılamıyordu.

Ama ama amaaaa... Ultimatom serisinde olayın sonlanacağı söyleniyordu ve sonlanmalıydı da. Sonradan ne oldu bilmiyorum devam etti, ben de hem ilgimi hem isteğimi kaybettim.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Ultimate Evrenini hiç beğenmeyenlerden birisiyim. Çünkü asıl hikayenin farklı varyasyonlarından oluşuyor. Filmlerde, nedense Ultimate Evreninden uyarlama. Adamların mantığı basit. Eski serilere ulaşamayan-ısınamayan okurlara yeni bir seri oluşturmak. Ama ya eski serileri yıllardır okuyanlar?
Ben Bilka yayınlarından bu zamana Ağ Kafayı okurum. Ultimate Evreninde ölmesi beni bağlamaz. Ultimate Evreninde Hulk Wolverine'i ikiye ayırdı ayrıca. Hem Nick Furry'de zenci. (Sakın ırkçı zannetmeyin. Ben adamı 20 yıldır beyaz okudum.) She-Hulk Bruce'un kuzeni değil de Betty Ross olmuş... v.s.

bende ultimate hakkında aynen böyle düşünüyorum yıllarca bilkaların çıkmasını bekleyip öğrenci harçlıklarını örümceğe ve marvelin diğer yayınlarına vermiş biri olarak ...
 
Üst