Korkusuz Kaptan Swing(1971) bu akşam 21.00 de MTV de..

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,809
korkusuzkaptanswingdo9.jpg


Korkusuz-Kaptan-Swing_1.jpg


Korkusuz-Kaptan-Swing_2.jpg


Korkusuz-Kaptan-Swing_0.jpg

Yapim Yılı: 1971
Yönetmen
Tunç Başaran
Tür
Fantastik, Macera

Italyan cizgi roman kahramanı "Commandante Mark" Türkçeye Kaptan Swing olarak çevrilmişti. Eğer arşivimizde bir hata yoksa dünya sinemasında Zagor ve Swing üzerine film yapan tek sinema; Türk sineması. Bu film Fantastik Türk sinemamızın en değerli eserlerinden bir tanesi. Salih Güney'in swing rolüne cuk oturduğunu söyleyebilirz ancak bu cizgi romana beyaz perdede asıl hayat veren 2 karakter gamlı baykuş ve mister blöfü oynayan Süleyman Turan ve Ali Şen. Ikisinin performansları 10/10. Tabiki puik'in yeri bambaşka. Aşağıda filmin fragmanını izleyebilirsiniz.



Oyuncular
Salih Güney-(Swing)
Gülgün Erdem-(Betty)
Süleyman Turan-(Gamlı Baykuş)
Ali Şen-(Mr. Blöf)
Reha Yurdakul

"ekşi sözlük

kaptan swing'i salih güney, gamlı baykuş’u süleyman turan, mister blöf’ü ali şen, betty’yi gülgün erdem, puik’i ise selman dijitürk canlandırmıştır.(?)

özellikle ali şen ve süleyman turan filmin vasat kalan aksiyonunun yanında, hem oyunculukları hem de başarılı kostüm+makyajları ile çizgi roman uyarlamasının hakkını vererek filmi zevkle seyretmeye vesile olmuşlardır. yeşilcam figüranlar kahvesinden toplanan kırmızı urbalı ingiliz askerleri her ne kadar 7-8 kişi de olsalar başarılı ve orjinaline uygun kostümleri ile çizgi romanın naif havasını perdeye yansıtabilmişlerdir.

salih güney ise upuzun dalyan gibi kaptan swing için biraz naif kalsa da, yeşilçam jönlüğünü vurgulayarak, kaptan swing’in hayvani kaba kuvvetinde iğreti kalan oyunculuğunu, aşk hayatında göstermiş, çizgi-romanda en fazla küçük bir opücük olarak çizilen kaptan swing’in mahrem ilişkilerini emme, gömme, yumulma mertebesine ulaştırmıştır.

çizgi roman severler için 1971 yapımı muazzam bir filmdir."

Filmin Fragmanı:

 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Nefis bir filmdir.Film atmosferinin doğallığına sadeliğine hayran kalmamak elde değil.Keşke bir değil pek çok Swing macerası filme alınsa idi o zaman ve o ekiple.

Şimdi aynı film çekilmek istense bu kadar güzel olmaz.
 
Üst