bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
The AVENGERS


1963 Eylülünde dört süper kahramanı bir araya getiren Fantastic Four/Fantastik Dörtlü dizisinin başarısı üzerine, Marvel Comics editörleri benzeri bir başka dergi için kolları sıvadılar. Bu yeni çizgiroman başlığı, okurların Marvel Comics logosundan tanıdığı birçok süper kahramanı bir araya getirecekti: Avengers.

Böylece Iron Man/Demir Adam, Hulk, Ant-Man/Karınca Adam, The Wasp ve Captain America/Kaptan Amerika başta olmak üzere en bilinen Marvel kahramanlarından oluşan Avengers ekibi, ortak maceralar için omuz omuza vermiştir. Captain America'nın liderliğini yaptığı bu grup, 1966'da Black Panther'ın de aralarına katılmasıyla iyice güçlendi. Daha sonradan gruba dahil olan Scarlet the Witch, kocası Vision, Quicksilver gibi diğer kahramanların da iştirakiyle Avengers, günümüze değin gelecek olan kadrosunun oluşumunu tamamlamıştır. Tabii bu arada Birleşik Devletlerin, Büyük ve Atlas Okyanusu sahillerinde görev yapmak üzere 'Doğu' ve 'Batı' olarak ikiye ayrılmış olduklarını da belirtmek lazım.


izgiromanAnsiklopedisi045.jpg


Tüm The Avengers ekibi bir arada.​

Avengers'ın serisi 1996'da nihayetlenene dek, yayınlanmış olan 402 sayısı boyunca çok sayıda süper güçlü kötü karakter de seri de boy göstermiştir. 1996-1997'de 13 sayılık ikinci serisini 1997 de devreye giren bir üçüncüsü izlemiştir. ABD'ye sığmayan 'İntikamcılar'ın zaman zaman uzayda vuku bulan bazı tehlikeleri göğüsleme amacıyla dünyayı terk ettiği de çok olmuştur. Ekibi oluşturan elemanların her birinin oldukça değişik insanüstü güçlerinin olması, renkli kostümleri ve ekip ruhu özellikleriyle daima Marvel Comics'in başatlarından biri olmuştur.

Yayınlanan ilk sekiz sayının senaryolarını çizer Jack Kirby için Marvel editörü Stan Lee'nin bizzat kendisi yazmıştır. Onun seriyi bırakması üzerine Don Keck, Sal ve John Buscema, Gene Colan, Bob Brown, Roy Thomas, Neal Adams ve Steve Engelhardt yazar olarak seriye sanatsal katkılarda bulunmuştur.


0-1.jpg


The Avengers dergi kapaklarından biri.​

Avengers'ı oluşturan süper kahramanlar ülkemizde ayrı ayrı maceralarda ve başlıklarda görünmüşlerdir. Ancak kendi gerçek başlıklarıyla hiç yayınlanma şansı bulamamış, yalnızca bir dönem Atom adıyla yayınlanan kısa ömürlü bir periyotta ve Hayrettin Önder'in çıkardığı Ajan X adlı haftalık bir dergide Uzaydan Saldıranlar başlığı altında, tek bir macerada Türkçe konuşmuşlardır.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Süper kahramanlar deyince Marvel'i tek geçerim. Ama iş bu kahramanlardan takım kurmaya gelince nedense Avangers'ın hep eleştirdiğim bir yönü vardır.Kahramanların hepsi tamam da Hulk ve Thor'u bir türlü bu ekibe uyduramıyorum. Hulk akılsız güç, yalın öfke; Thor ise kibirli, kendini beğenmiş İskandinav tanrısı. Diğerlerinin yanında çok uyumsuz oluyorlar.

Galiba bende bir sorun var. Tüm dünya yıllarca bu şekilde beğenerek okudu.
 
Üst