A Suivre

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
A SUIVRE


Yayıncısı Casterman tarafından Şubat 1978 tarihinden itibaren aylık olarak yayınlanmaya başlayan Belçika karma çizgiroman dergisi.

Başlangıçta karton kapaklı sayılar halinde ve 42, 64 sayfalık formatlarda yayınlanan büyük ebatlardaki A Suivre, sonradan fazlalaşan sayfa sayısıyla kuşe kağıda basılı kapakları ve itinalı seçilmiş çizgiroman örnekleriyle kendi ekolünü oluşturarak Belçika çizgiromanına ivme kazandıran saygın bir sembol dergi olmuştur. Sayfalarında genelde Avrupalı çizgiroman yazar ve çizerlerinin eserlerine yer veren A Suivre, dokuzuncu sanatın en büyük ustalarının yeni öykülerine yer ayırırken, bir yandan da edebiyat eserlerinden yapılan çizgiroman uyarlamalarını teşvik etme amacı taşıyordu. Dergi, Enki Bilal, Dieter Herman Comés, Victor de la Fuente, Milo Manara, Giuseppe Bergman, Hugo Pratt, Jacques Tardi gibi kalburüstü çizerlere kapılarını açmış, onların birbirinden çok değişik stillerdeki çalışmalarını sayfalarında harmanlamıştır.


izgiromanAnsiklopedisi043a.jpg


Bir A Suivre sayısı.​

A Suivre ara sıra deneysel çizgiroman ve kolaj romanları da sayfalarında değerlendirirken, bazı sayılarında özel dosya konuları seçerek kadrosundaki çizerleri bu konularda çalışma yapmaya teşvik etmiş, onları yönlendirmiştir.

1994 yılının Eylül ayında 200. sayısını yayınlamayı başaran A Suivre, bu tarihten sonra da Orta Avrupa çizgiromancılığının en deneyimli dergilerinden biri olarak koleksiyonunu giderek zenginleştirmiştir.
 
Üst