Adam Strange

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
ADAM STRANGE

Yazar Gardner Fox ve çizer Carmine Infantino tarafından 1959 yılında DC Comics için hazırlanan Adam Strange, ABD'nin çok eski olmasa da en bilinen süper kahramanlarından biri haline gelmiştir.

izgiromanAnsiklopedisi009.jpg


Adam Strange illüstrasyonu.

Bu bilimkurgu kahramanının ilginç bir öyküsü vardır. Kalp araştırmaları yapan bir bilgin olan Adam Strange, bilinmeyen bir Zeta Işını'na maruz kalır ve kendini bir anda Rann isminde bir gezegende bulur. Rann gezegeninde gelişmiş bir uygarlıkla karşılaşan Strange, bir de kız arkadaş edinecektir. Adam Strange, Rann'a kısa sürede adapte olur ve buraya gelmesiyle birlikte kazandığını fark ettiği özel güçleri, kırmızı beyaz kostümü ve kaskıyla bu gezegenin koruyucusu haline gelir. Sevgilisi Alanna ile beraber uzayın her köşesini dolaşır ve galaktik suçluları avlar.

Adam Strange, şüphesiz ki süper kahramanlar kategorisine girer, ancak onu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bu tür çizgiromanlar içindeki en dokunaklı senaryoya sahip olmasıdır. Kahramanın ilk serüveni, DC'nin ünlü Strange Adventures dergisinde yayınlanmıştır. Yaratıcıları Fox ve Infantino, Murphy Anderson'un da ara katkılarıyla olağanüstü bir randıman ortaya koymuşlar ve Adam Strange ile beraber Strange Adventures dergisini de üne kavuşturmuşlardır.
 
Üst