Angela

BeetleJuice!

Yeni Üye
18 Nis 2012
8
10
angela_comic_header_01_lg.jpg

Angela, Spawn serisinin en önemli karakterlerinden birisidir. Bir melek ve aynı zamanda tecrübeli bir Hellspawn kelle avcısıdır. Neil Gaiman ve Todd Mcfarlane işbirliği ile yaratılmış, serideki karakterler içerisinde okuyucuların en tuttuğu birkaç karakterden birisi olmuştur. Hatta Gaiman ve Mcfarlane’ ın aralarının açılmasına sebep olmuş, ikili karakterin haklarına sahip olmak için bir hukuk savaşı vermişlerdir.

MELEĞİN DOĞUŞU
Diğer meleklerin çoğu gibi Angela da yaradılışı hakkında bilgi sahibi değildi. Angela, geçmişi hakkında ilk bilgiye, örümcek benzeri yaratık Argus ile olan savaşında ulaştı. Savaş esnasında esrarengiz Deurges’ in yüzünü görerek dikkatini kaybeden Angela, Argus’ un ağlarına yakalandı ve geçmişine dair kareler gördü. Angela, ruhları feda edilen kadınların hayatlarının birleşmesi ile doğmuştu. Tüm bu kadınların ruhu birbirlerine karışarak, Angela’ yı meydana getirmişti. Ama hepsinin gördüğü en son şey, Deurges’ in hissiz suratıydı. Angela ağlardan kurtulmayı başardı ve Argus’ u öldürdü. Deurges’ i de bulup, öldürmeye yemin etti.

247148-15912-angela_large.jpg

SPAWN
Angela, Spawn ile ilk karşılaştığında, direkt olarak onu öldürmek için saldırdı. Bir melek olarak görevi, dünyayı cehennemin hizmetkarlarından temizlemekti. Her ne kadar savaş tecrübesi Spawn’ dan çok daha fazla da olsa, Spawn pelerini yardımıyla onu yenmeyi başardı. Angela’ nın yok olmasıyla ortada kalan mızrağı, Spawn’ ın dikkatini çekti. Mızrağın üzerindeki garip butona basan Spawn, birden kendisini gizemli bir düş dünyasında buldu. Uyandığında da ne Angela, ne de mızrağı oradaydı.

Angela ile Spawn tekrar karşılaştıklarında, Angela izinsiz olarak av yaptığı gerekçesiyle cennette yargılanmaktaydı. Spawn, Angela’ nın kendisini öldürmeye geldiğinde av için izne sahip olduğu yönünde tanıklık etmeye çalıştı. Ancak mahkeme üyeleri onu dinlemeyi reddetti ve Angela’ nın da, Spawn’ ın da öldürülmesini istediler. Ardından Angela’ nın, bir diğer melek Gabrielle’ den av onayı aldığı ortaya çıktı, fakat Gabrielle Angela’ ya karşı geçmişten gelen bir garez beslemekteydi. Spawn’ a karşı olan mağlubiyetini de bu olayı tezgahlamak için bir fırsat bilmişti. Ne yazık ki bundan haberdar olmayan mahkemedeki melekler, Spawn ve Angela’ ya saldırmaya başladılar. İkisi de canlarını zor kurtararak kaçmayı başardı ve kendilerini cehennemin ücra bir köşesinde buldular. Bu esnada aralarında kısa da olsa romantik bir ilişki başladı. Hemen sonrasında “kimin daha iyi bir savaşçı” olduğuna dair ufak bir tartışma yaşasalar da, ikili birbirlerine hiç olmadıkları kadar yakındı. Spawn dünyaya geri dönerken, Angela arkadaşları olan Anahita ve Kuan Yin’ i bulup, suçsuz olduğu konusunda onları bilgilendirmek için cennete döndü. Bu olaydan sonra Angela serbest olarak çalışmaya başlamıştır.

URIZEN
Spawn kendi başına Tanrı’ yı durdurmaya çalıştığı ve başarısız olduğu anlarda, iki iblis Ab ve Zab’ da karanlık tanrı Urizen’ i serbest bırakmışlardı. Mağlup olan Spawn’ a Greenworld yeni güçler verirken, Angela Spawn’ ı Urizen’ in varlığından haberdar etmek ve cennetin Urizen’ i durdurma planları hakkında bilgi vermek için aramaktaydı. Tekrar bir araya gelen ikili, Ab ve Zab’ ın Urizen’ i serbest bırakmalarının arkasındaki gerçek sebebi bulmak için harekete geçtiler. Bu esnada Angela acilen cennete geri dönmek zorunda kaldı. Melek Tiffany ve bir takım melek dünyaya geçmek üzereydi ve eğer geçerlerse bu cehennem tarafına da saldırma hakkı verecek, kıyamet gerçekleşecekti. Angela onları durdurmak için ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Bu yüzden o bir grup melekle savaşarak, onların dünyaya girişini engelledi. Ardından Angela ve Spawn yeniden birlik oldu ve Urizen’ i dünyadaki hücresine geri kapatmak için harekete geçtiler. Urizen’ in serbest kalmasındaki rolün ve emrin Malebolgia’ dan geldiği ortaya çıktı.

ÖLÜMÜ
Angela ve Spawn, Urizen’ i durdurduktan hemen sonra, son savaş için cehenneme girdiler. Malebolgia ile olan bu epik savaşta, Angela Malebolgia’ nın boynunu yaraladı ve karnını mızrağı ile deşerek ona ölümcül bir hasar verdi. Daha sonra, savaşın başında yaralanan Spawn’ ın yardımına koştu. Malebolgia’ yı ölüme terk ederek, cehennemden çıkmaya hazırlanan ikili, Malebolgia’ nın son saldırısıyla beraber yıkıldı. Angela’ nın karnına saplı mızrağını çıkarıp, ona geri fırlatan Malebolgia, Angela’ yı arkası dönükken yakaladı. Angela’ nın ölümüyle kendini kaybeden Spawn, Angela’ nın kılıcını aldı ve Malebolgia’ ya saldırarak, iblisin kafasını kesti. Daha sonra Angela’ nın cansız bedenini, onun melek kardeşlerine teslim etti.

ARIA / ANGELA CROSSOVER
Geçmiş hayatında bir gün, Angela bir savaş sırasında bilincini kaybetti ve dünyaya kaçırıldı. Güçlerinin bir kısmı, insan formunda bir kabus tarafından emildi. Esir düşen Angela her fırsatta, onu esir alan yaratığı tehdit ediyordu. Yaratıklar, onun gerçek bir melek olduğuna bile inanmıyorlardı. Ancak Angela’ nın yemek yemeye ihtiyacı olmadığını farkedince, durumu anladılar. Onu, karanlık bir zindana hapsettiler ve Angela’ nın intikam hırsı gittikçe büyüdü. Bir peri olan Kildare, Angela’ yı zindandan kurtardı ve kabus yaratığa karşı savaştı. Hiç olmadığı kadar zayıf olan Angela’ ya Kildare yardım etti ve onun cennet güçlerini geri kazanmasını sağladı. Güçlerini kazanan Angela, kabusa karşı saldırıya geçti. Kildare, yaratığın sadece insanların kabusu olduğunu, perilerin aynı şeylere karşı korku duymadıklarını ve bu yüzden ondan etkilenmediklerini anladı. Kabusu, zindanlarına hapsettiklerinde, yaratık toza dönüştü. Kildare ve Angela’ nın yolları bu noktadan sonra ayrıldı ve bir daha hiç karşılaşmadılar.

DİĞER
Mcfarlane, 1993 yılında Spawn’ a sadece bir sayı yazması için Neil Gaiman, Alan Moore, Frank Miller gibi isimlerle anlaştı. Gaiman, yazdığı sayıda Angela, Cogliostro ve Medieval Spawn karakterlerini okuyucu ile tanıştırdı. Üç karakter de Mcfarlane-Gaiman işbirliği ile yaratılmış ve dizayn edilmişti. Karakterlerin üçü de seri boyunca kullanılmaya devam ettiler, hatta diğer Mcfarlane ürünlerinde de boy gösterdiler. Cogliostro, 1997 yapımı Spawn filminde ciddi bir role sahip oldu. Başlangıçta karakterlerin yaratıcı haklarının Gaiman’ da bulunmasına razı olan Mcfarlane, daha sonra bunun tek seferlik bir iş olduğunu öne sürerek, karakterlerin haklarını Gaiman’ dan geri aldı. 2002 yılında da Gaiman, Mcfarlane ve Image Comics’ e karşı açtığı dava sonucu, ciddi bir başarı kazandı. Karakterlerin hakları şu an 50/50 Mcfarlane ve Gaiman’ da bulunmakta...

Angela, 1997 yapımı Spawn filminde de ufak bir rol sahibiydi. Çok kısa bir sahneden görünen ve küpelerindeki Spawn sembolleri göze çarpan, kızıl saçlı kadının Angela olduğu anlaşıldı. Karakter Laura Step tarafından oynandı.

Angela, 1995 ve 1996’ da; her ne kadar ödülleri kazanamasa da, Wizard Fan Ödülleri’ ne aday olma başarısını gösterdi. Aday olduğu bölümler; 1995 Favori Kötü Bayan Karakter, 1995 Kendi Serisine Sahip Olmayı En Çok Hakeden Karakter, 1995 Favori One-Shot ve Mini-seri, 1996 Favori Bayan Kahraman...
 
Üst