bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
APTÜLİKA (1962- )


6 Şubat 1962 tarihinde İstanbul'da doğan Abdülkadir Elçioğlu ya da çizim dünyasında bilinen ismiyle (ki bu lakabı ünlü Heavy Metal müzik grubu Metallica'dan esinlenerek türetmiştir) Aptülika, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde 1982-1987 yılları arasında okumuştur.

Aptülika, eğitimini tamamlamadan bir süre önce Gırgır ve Fırt dergilerinde karikatür çizerek bu meslekte profesyonel olmuştur. Gırgır sayfalarında çizmeye başladığı Grup Perişan adlı bant serisiyle üniversite gençliğinin ve Heavy Metal ile Rock müzik tutkunlarının nabzını yakalamıştır. Kısa sürede şöhret basamaklarını tırmanan çizer, 1989 yılından itibaren 1998'deki kapanışına değin Hıbır (sonradan H.B.R. Maymun) mizah dergisinde bantını çizmeyi sürdürmüştür.

izgiromanAnsiklopedisi031-1.jpg


Aptülika çizgi kahramanlarıyla bir arada.


Aptülika, 1996 yılı sonundan itibaren İrfan Sayar'ın imtiyaz sahibi olduğu Şebek adlı haftalık mizah-müzik dergisinde çizgi öyküler çizmiş, sonradan dergi yönetimine geçerek Heavy Metal ve benzeri müzik türlerine yer veren bir yayın haline getirmiştir. Elçioğlu, 1996 yılında bir sene müddetle Cumhuriyet Gazete'sinde kaligraf Rıza Külegeç'in yüz anotomisinden yararlanarak yarattığı Kedi Levo başlıkı bir bant hazırlamıştır. 1997 yılı ortalarında Dinozor adlı mizah dergisi için efor sarf etmiş, 2000 yılında kısa bir süre yayında kalan Solak dergisinde de çizimleri gözükmüştür. 2000'li yıllarla beraber Aydınlık Gazetesinde çizim çalışmalarını sürdüren Elçioğlu, konusu müzik üzerine olan pek çok radyo programına da imza atmıştır. Ayrıca Grup Perişan bantlarından bir kısmını aynı adı taşıyan bir albümde bir araya getirilerek yeniden basılmıştır.
 

BACARDI

Yeni Üye
31 Ocak 2011
42
5
Aptülika cizimlerini paylasabilecek olan varmi forumda arkadaslar ?
Tesekkurler
 
Üst