ACAR - Geleceğin Taksi Pilotu

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
ACAR - Geleceğin Taksi Pilotu

İlk kez Kasım-Aralık 1996 tarihli Atılgan Bilimkurgu Dergisi'nin 6. sayısında, Hakan Alpin tarafından hazırlanan iki sayfalık macerasıyla çizgiroman dünyasına giren Acar, 'Geleceğin Taksi Pilotu' anonsuyla ilgi çekmiştir. Bu ve bir sonraki Atılgan sayısında yayınlanan maceraların hazırlığını karakterin yaratıcısı Hakan Alpin ve kendisine yardımcı çizerlik yapan K.Ertan Sevgi gerçekleştirmiştir.

Geleceğin Taksi Pilotu Acar, 2050'lerin İstanbul'unda kırmızı renkli, turbo motorlu özel hava otomobiliyle taksicilik yaparken maceralar yaşamakta olan genç bir şofördür. 'Alev Renkli' adını verdiği uçabilen aracıyla yaşadığı maceralarında kendisine çok sayıda kadın arkadaş eşlik etmekte, bunların arasında bazıları kalıcılık göstererek birden fazla macerasında Acar'a katılmaktadırlar. Örneğin zengin İstanbul ailelerinden birinin, ölümüne dayanamadıkları için klonunu ürettirerek bir ilke imza attıkları akrabalarının kopyası olan Muna isimli bir kadın, benzersiz durumunun getirdiği statünün psikolojik yükünü kaldırmakta zorlanmakta ve sık sık Acar'ın yardımına başvurmaktadır.

izgiromanAnsiklopedisi006b.jpg
izgiromanAnsiklopedisi007a.jpg


Hakan Alpin'in Acar-Geleceğin Taksi Pilotu adlı çizgiromanının iki sayfalık kısa bir macerası.

Sade, rahat anlaşılır ancak teknik detaydan kaçmayan bir çizgi stiline sahip olan Acar maceralarında arka fonda gözüken geleceğin İstanbul dekoru, dikkat çekici özellikler ve öngörüler taşır. Devasa blokların arasına sıkışıp kalmışlıktan kaçarcasına bir hava taksisi sahibi olan Acar, aracıyla semalarda dolaşırken yaşadığı maceralar haricinde, özel becerileri sayesinde Türk Uzay Dairesi'nin uzay mekiği uçuşlarında similasyon kontrolleri de yaparak yardımcı görevler üstlenmektedir. Maceraları sırasında zaman zaman taksi pilotluğuna başlamadan önceki hayatı ile ilgili ipuçları belirmektedir: Bir zamanlar fazlasıyla hareketli, beceri gerektiren ve tehlikeli bir yaşam süren Acar, daha sonra kendine has nedenlerle hayatına farklı bir yön vererek geçmişine bir sünger çekmiştir. Yeri geldiğinde materyalist dünyanın kaçınılmaz gereğiymişcesine çıkarcı seçimler yapan karakter, yine de yardımseverliğini hak edenlere göstermekten çekinmemektedir.

Acar'ın bundan sonraki görünümlerinden ilki Eylül 1999 tarihli Car & Men dergisinin 75. sayısında olmuş, daha sonra bu dergide her ay çıkan ikişer sayfalık renkli maceralar halinde yer alan toplam 16 çizgiroman öyküsü okurlarına ulaşmıştır. Bu tarihten sonra Acar'ın yeniden çizgiroman formatında gözükmesi 2000 yılı ortalarında yayınlanan Türkiye Çocuk dergisinde olmuştur. Son olarak 2003 yılında Okuyanus Yayınları'ndan çıkan bir bilimkurgu antolojisinde metin öykülerin arasında 18 sayfalık bir Ay serüveniyle yer alarak koleksiyonunu zenginleştirmiştir. Hakan Alpin'in 1998'den sonra çizdiği tüm Acar maceraları, eşi Özlem Alpin tarafından kaleme alınarak senaryolaştırılmıştır.
 
Üst