bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,877
NeverLand
Dave GIBBONS, (1955 - )


1955 yılında İngiltere'de doğan Dave Gibbons, henüz on beş yaşındayken Fantasy Advertiser isimli bir fanzin çıkararak çizgiromanla yakından ilgilenmeye başlamıştır.

Dave Gibbons, profesyonelliğe İkinci Dünya Savaşı ve aşk çizgiromanları yayınlamakla meşhur Fleetway Yayınevi'nde çalışmaya başlayarak adım atmıştır. Ancak asıl şöhretini 2000 A.D. adlı haftalık dergide yayınlanan Judge Dredd adlı bilim-kurgu çizgiromanının bazı bölümleri için yaptığı sayfalarla yakalayan Dave Gibbons, bir süre sonra da derginin başatı Dan Dare'e transfer olmuştur.

Kısa sürede ünü ve çizgilerinin estetik gücü Atlas Okyanusu'nın diğer yakasına, New York'a ulaşarak ona Marvel ve DC Comics'in kapılarını açmıştır. Önceleri Marvel Comics için Iron Legion, ardından da DC Comics için Flash ve Green Lantern'ün bazı sayılarına imza atmıştır. İyice alıştığı ABD çizgiroman dergi sektöründeki bir sonraki durağı Alan Moore'un Watchmen adlı sıradışı başlığı olmuştur. Son dönemde ise, Amerika'da faaliyet gösteren çizgiromancılar içinde adı bir efsane haline gelen Frank Miller ile birlikte de Give Me Liberty'yi hazırlamıştır.

DaveGibbons.jpg
 
Üst