Apocalypse

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
Apocalypse / En Sabah Nur



apocalypselj8.jpg




Güçleri: Apocalypse fiziksel olarak çok kuvvetlidir. Ayrıca vücudundaki atomların yapısını değiştirebilir, telekinetik güçleri ile uçabilir, yiyecek ve içeceksiz haftalarca hayatta kalabilir, pek çok insan ve mutant için ölümcül olabilecek yaraları çabucak iyileşebilir. Vücudu giderek yaşlanmakta ve sahip olduğu enerjiyi kaldıramamakta olduğundan bilincini başka vücutlara aktarmaya gerek görmektedir. Apocalypse gezegenin en güçlü varlıklarından biridir.

Biyografi: Apocalypse eski Mısır'da yaklaşık 5000 yıl önce doğdu. Anormal ve çirkin görünümünden dolayı çölde ölüme terkedildi. Fakat Sandstormers adlı bir kabilenin lideri olan Baal çocuktaki güç potansiyelini farkedince onu kendisi yetiştirdi ve ona 'The First One' (İlk Olan) anlamına gelen En Sabah Nur adını verdi. Nur büyüdükçe zeka ve güç yönünden kabilesindekileri geçmeye başladı. İnsana benzemeyen görünümü ve garip güçleri yüzünden sürekli korkulan ve nefret edilen Nur bu davranışlara karşı kalbini katılaştırmasını bildi. Nur, kabilesinin baş kuralını çok çabuk öğrendi: Sadece en zor sınavlardan geçen en güçlüler hayatta kalmayı hakederler.

Bu sıralarda Mısır, Firavun Rama-Tut tarafından yönetiliyordu. Pek çok kişinin bir tanrı sandığı Rama-Tut aslında düşen bir yıldız gemisinden Baal ve kabilesi tarafından kurtarılmış, çok ilerideki bir gelecekten gelen bir zaman yolcusuydu. Mısır'ı hakimiyetine alıp güç kazandıktan sonra Rama-Tut, gemisinin yerini öğrenmek için Baal ve kabilesini katlettirdi, kurtulanlar ise işkenceye maruz kaldı. Aslında Rama-Tut'un geçmişe geliş nedeni Apocalypse'in bu zamanlarda doğmuş olduğunu bilmesinden dolayıydı. Gezegendeki en güçlü varlığın doğduğu zamana gidip onun efendisi olmayı istemişti. Rama-Tut varisi olması için Nur'dan bağlılık yemini etmesini istedi. Nur bunu reddederek savaştı. Rama-Tut yenilerek geleceğe kaçtı. O zamandan beri Nur, Apocalypse olarak gezegeni fethetme hırsı ile yaşadı. Savaşlarla kavrulan ve sadece güçlülerin hayatta kalıp, zayıfların yokoldukları bir gezegenin efendisi olmayı istedi.

Günümüzde ise Apocalypse ilgisini Charles Xavier'ın öncülüğündeki X-Men'e çevirdi. Angel kanatlarını kaybedince intihar etmeyi denediğinde onun hayatını kurtararak mekanik kanatlar taktı ve kendi adamlarından biri yaparak ona Death adını verdi. Angel, Apocalypse'in hükmünden kurtuldu ama ruhunda Nur'un karanlık bir izi kaldı. Cyclops'un oğlu Nathan Summer'ın (Cable) büyüdüğünde onu yenebilecek kadar güçlenebileceğini anlayınca ona tekno-virüs bulaştırdı. 2000 yıl ileriye giderek hayatı kurtarılan Nathan, Apocalypse'in en büyük düşmanı oldu. Kendi bilincini aktarabileceği bir vücut aradığı zaman insanlık tarihine yön verecek çok güçlü oniki mutantı kaçırmayı planladı. Bu sefer Wolverine'i hükmü altına alarak ona Death adını verdi. Wolverine, Apocalypse'in bilinci üzerindeki hükmünü yoketmeyi başardı, fakat o bunu yapana kadar Apocalypse çoktan amacına ulaşmış ve istediği oniki mutantı yakalamıştı. Bunlar Cyclops, Phoenix, Cable, Profesör X, Storm, Iceman, Magneto, Polaris, Bishop, Sunfire, Living Monolith ve Mikhail Rasputin idi.

Bu oniki mutantı bir makineye bağladı ve enerjilerini kendine aktardı. Bu enerji ile çok güçlü telepatik ve telekinetik güçleri olan bir zaman yolcusu Nate Grey'in (X-Man) vücuduna geçebilecekti. Tüm takım arkadaşları çaresizken Cyclops, X-Man'e yardım etmeyi başardı, fakat bunun sonucunda Apocalypse ile birleşti. Phoenix telepati güçleri ile oluşan bu yeni varlığın içinde kocasının bir parçası olduğunu anlayınca X-Men'in onu yoketmesine engel oldu. Tüm takım arkadaşları Cyclops'u öldü sanırlarken buna inanmayanlar sadece Phoenix ve Cable idi. Onun izini bulmayı başararak Apocalypse'in Cyclops'un zihni üzerindeki kontrolünü yokettiler ve onu kurtarmış oldular.


apocalypse1lq1.jpg
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Gücüne eşdeğer Franklin Richards var sadece mutant evreninde sanırım omega seviyesinde bir güce sahip. Buna rağmen X-men'e yeniliyor :)
 
Üst