bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
DOCTEUR JUSTICE


Benjamin Justice, meslektaşlarından oldukça farklı konularla da ilgilenen bir doktordur. Uluslararası Sağlık Örgütü ve Dünya Sağlık Örgütü yararına, özellikle Üçüncü Dünya Ülkeleri çocuklarını içinde bulundukları sefaletten kurtarmak için dünyanın dört bir yanına gider. Onun diğer kahramanlara oranla daha değişik düşmanları vardır: Hastalıklar ve salgınlar. Ama verdiği mücadelenin içine zaman zaman silah tüccarları, uyuşturucu kaçakçıları, çocukları sömüren ve insanlardan çıkar sağlayan kişiler de girmektedir. Zekasıyla bu kişilerle savaşmakta, ancak gerektiğinde fizik gücünü ve bildiği yakın dövüş tekniklerini de gayet başarılı bir şekilde kullanmaktan çekinmemektedir. Zira yaşlı hocası Hiamuri'nin ona öğrettiği savaş sanatını ve vücudunun esnekliğini kullanmasını gerekli kılan serüvenler daima onu bulmaktadır.

Maceraları onu Afrika'dan Hindistan'a, Japonya'dan Mısır'a, Bangkok'dan Rio'ya kadar dünyanın dört bir köşesine sürüklemiştir. Genellikle tek başına hareket
etmekle birlikte, arasıra Fransız boks şampiyonu arkadaşı Bobosse'la takılır. Ona 1990'lardan sonraki maceralarında oldukça çekici yeni kişiler eklenmiştir.

Senarist Jean Ollivier, dinamik ve hızlı çizgisiyle diziye muhteşem bir şekilde uyum sağlayan ressam Carlo Marcello ile birlikte belgelere ve görsel dokümanlara dayanan senaryolara imzasını atmıştır. Docteur Justice, önce komple maceralarla, daha sonra birbirini takip eden uzun soluklu maceralarla, 1970 yılından itibaren Pif dergisinin genç okuyucularına örnek olmayı amaçlayan modern kahramanların yolunu çizmiştir. Yayınlanan maceralarının albümleri Hachette, GP Rouge et Or, daha sonra Messidorl'la Farandole tarafından tekrar tekrar yayınlanmıştır. Aynı zamanda 1976'da Christian Jacques tarafından gerçekleştirilen uzun metrajlı bir sinema filminde boy göstermiştir.

izgiromanAnsiklopedisi174.jpg
izgiromanAnsiklopedisi174a.jpg
izgiromanAnsiklopedisi174b.jpg


Hazer patentli Süper Kung-Fu ve Roky dergileriyle, Simavi'nin Doktor Karate kapakları.

Docteur Justice, 1974'de Haldun Simavi'nin sahibi olduğu Veb Ofset A.Ş. tarafından yayınlanan Doktor Karate adlı 6 sayı çıkan haftalık bir dergide Doktor Ceymis Karate adlı bir kahramanın maceraları olarak boy göstermiştir. Bunu takiben de 1982 yılında Olağanüstü Adam Bay Maestro adıyla Günaydın Arkadaş dergisinde yayınlanmıştır. Ayrıca A.Bülent Hazer'in sahibi olduğu Atlas Gazetecilik Yayıncılık A.Ş. tarafından Roxy adlı haftalık bir dergide kısa süreli olarak yayınlanmıştır. Bir de yine bu dönemde Nalan Hazer'in sahibi olduğu yayınevi tarafından yayınlanan Kung-Fu adlı magazin ve çizgiroman dergisinde Dragon başlığıyla bir macerası basılmıştır. Başlık, Türkiye Çocuk dergisinde Muammer Erkul tarafından Bilgehan adıyla çizilen ve serinin orijinal çizeri Marcello'nun çizgilerinden esinlenerek gerçekleştirilen başarılı bir Türk çizgiroman kahramanına da esin kaynağı olmuştur.
 
Üst