Dani Futuro

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
DANI FUTURO


ilk kez 1969 yılında ispanya'da yayınlanan Gaceta Junior adlı çocuk dergisinde görülen Dani Futuro, yazar Victor Moro ile ünlü çizer Carlos Gimenez'in ortak çalışması sonucu yaratılmış bir bilimkurgu çizgiromanıdır.

Dani Futuro, uzak gelecekte maceralar yaşayan ve galakside dolaşırken karşısına çıkan ilginç olayların içine merakla dalan genç bir serüvencidir. Başlık, başlangıçta tek maceralık bir dolgu çizgiromanı olarak hazırlandığından gerek Gaceta Junior'da gerekse Fransa'ya transfer olduğunda yayınlandığı Tintin'de misafir çizgiroman mantığıyla kendisine yer bulmuş olmasına rağmen, aldığı olumu tepkilerle devamı beklenir hale gelmiştir. Sevecen ruhlu Dani Futuro'nun devasa uzay gemileriyle cirit attığı uzayda kendisine Iris isimli güzel kız arkadaşı ve Jorge adlı bir robot eşlik etmektedir.

Dani Futuro'nun 'Uzay Sihirbazı' adlı macerası ülkemizde ilk kez Tercüman Çocuk dergisi sayfalarından Nisan 1979 tarihli 104. sayıda yayınlanmıştır. Bu dergide Mart 1980 tarihinde dek basılan altı adet öyküsü Dani Füturo adıyla gözükmüştür.
 
Üst