bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
ÇILGINLAR ORMANI
(Jungle en Folie)



Sıradan bir enlem ve boylamda, son derece kurak bir çölün ortasında, yeşillik ve bolluk içinde küçük bir arazi bulunmaktadır: La Jungle/Orman. Bu orman, diğerlerinden farklı olarak tıpkı Nuh'un Gemisi gibi her yerden ve her cins hayvanın bulunduğu, her taraftan kahkahaların yükseldiği sevimli bir yerdir.

Elmaya olan düşkünlüğüyle tanınan kaplan Joe, bakımsız ve korkak gergedan yavrusu Gros Rino, baştan aşağı artist havalarında olan timsah Auguste, hiç değer verilmeyen hekim Potame, çıngıraklı yılan Mortimer, uykusuzluktan şikayat eden kurt Bébert, küçük keçi Perrette ve bunlara benzeyen diğerleri bu sevimli yerin sakinleri arasında sayılabilir.

Yazar Christian Godard, mantıklı olanla saçma olanı ustaca birleştirmiş ve aslında toplumdaki insanları sembolize eden bu hayvanları büyük bir mizah gücüyle bir araya getirmiştir. Çizer Mic Delinx ise, rüya ve fantazi dekorları içinde kendini gösteren sempatik çizgi kahramanlar için kararlı ve sevimli bir çizgi stili ortaya koymuştur. Haftalık çizgiroman dergisi Pif, gülünç durumların ve diyalogların işlendiği bu uzun seriyi ve Jungle en Folie'nin başlayıp biten kısa hikayelerini 1969 yılından itibaren aralıksız yayınlamıştır.

Ülkemizde Çılgınlar Ormanı adıyla ilk kez Milliyet Çocuk aracılığıyla Mart 1983 tarihinden sonra okurlarla tanışmış olan başlık uzun zaman boyunca birer sayfalık renkli öyküleriyle bu derginin okurlarının beğenisini kazanmıştır.
 
Üst