bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
BÜYÜLÜ RÜZGAR
(Magico Vento)



Yazar Gianfranco Manfredi tarafından yaratılan Magico Vento başlığı, klasik westernin macera temasına ustaca eklenen korku ve mistik atmosferiyle, ilk kez Temmuz 1997 tarihinde yayınlanmıştır.

Magico Vento, Ned Ellis adlı ordu mensubu bir beyaz askerin bağlı olduğu müfrezeyle birlikte yaptıkları bir tren seyahatinde tuzağa düşmesi öyküsüyle başlar. Onu ölüm halinde bulan bir Sioux büyücüsüne Manitu'nun bildirildiğine göre; asker Nellis, Magico Vento/Büyülü Rüzgar adıyla anılacak ve yaşamına bir kızılderili gibi devam edeceği efsane halindeki rivayetlerde beklenen şamanın bizzat kendisidir. Geçirdiği kazada beyninde kalan bir metal parçasından dolayı geçmişine ait tüm anıları silinmiş, ancak kendisine rahatsız edici hayallerle yansıyan önseziler ve geleceği görebilme yeteneği armağan edilmiştir. Bu özel ve doğal yetenekleri sayesinde Magico Vento, etten ve kemikten insanlarla, onlardan çok daha tehlikeli ve ölümcül iblis ve yaratıklarla bir mücadeleye girişecektir. Windigo, Iktomi, Whopi gibi doğaüstü varlıklar seride sık sık Büyülü Rüzgar'ın karşısına çıkar. Ancak kendisini efor olarak zorlayan seanslardan sonra bağlantı kurabildiği ve destek alabildiği güç sayesinde de bu ölümcül mücadelelerde yardım görmektedir. Başlangıçtan itibaren tüm maceralarında kendisine ünlü ABD'li korku, gotik, polisiye ve bilimkurgu yazarı Edgar Allan Poe'ya olan benzerliğinden dolayı Poe diye de anılan Willy Eichards adlı muhabir eşlik etmektedir. Bir zamanlar alkolik biri olan Poe, müptelası olduğu içkiden kaynaklanan hezeyanlarını yok etmek için çok büyük gayretler göstermek zorunda kalmış, içine kapanık biridir. Ancak Büyülü Rüzgar'ın yanında yaşadığı en inanılmaz olaylara karşı dahi mantıklı yanıtlar aramaktan çekinmez. Başlıkta gözüken devamlı karakterler arasında ise korkunç bir evlilik intikamının kurbanı olmuş, olağanüstü yetenekli bir aktör olan Dick Carr; politik oyunlarıyla her türlü pis yöntemi çekinmeden kullanan ve Ned Ellis ile arkadaşlarını tuzağa sürükleyen Howard Hogan; Magico Vento'nun birlikte yaşadığı Sioux kabilesinin yaşadığı bölgedeki bir kale kumandanı olan Binbaşı Eccles ve Hogan'ın çevirdiği siyasi dalavereye bu kulvarda engel olmaya çalışan Senatör Fulton vardır. Ayrıca Magico Vento'nun akıl hocası konumundaki Sioux büyücüsü Cavallo Zoppo ile kabile şefinin çekici kızı Rifiuta-di-Smettere de maceralarda sık sık boy göstermektedir. Tabii Vahşi Batı'nın öykülerin de geçtiği 1870'ler döneminde gerçekten yaşamış kişileri de yeri ve zamanı geldiğinde senaryolarda yerini almaktadır.


tara0001.jpg


Magico Vento'nun Türkiye'de basılan ilk sayısı.​

Serinin yaratıcısı Manfredi ve ilk sayının tecrübeli ressamı Jose Ortiz'in dışında Pasquale Frisenda, Goran Parlov, Paolo Raffaeli, Guiseppe Barbati, Sicomoro, Giez, Stefano Biglia, Ivo Milazzo, Bruno Ramella, Corrado Mastantuono, Luigi Piccotto ve Corrado Roi gibi mesleklerinde usta çizerler de başlığa önemli katkılar sağlamıştır.

Başlık, ülkemizde ilk olarak Ekim 2002 tarihinden itibaren Büyülü Rüzgar adı altında aylık bir seri olarak Lal Kitap tarafından okurlara sunulmaya başlanmıştır.
 
Üst