Brendon

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,896
Her zaman zayıfın yanında olan melankolik bir karakter.

Brendon D'Arkness dev bir meteorun dünyaya çarpmasının sebep olduğu bir yıllık sürekli karanlık ile başlayan "Büyük Karanlık Çağ"dan sonraki şiddet içinde geçen "Doğaüstü İkinci Ortaçağ" zamanında İskoçya, Stonehaven'da doğdu.

O yıl, karanlık bilincin karanlığıyla çakıştı.
İnsanoğlu, barbarlık zamanlarına geri döndü ve çağımızın bilimsel bulgularına ait tarihin tüm anıları kayboldu.

Brendon on iki yaşındayken, geleceğini şekillendirmede belirleyici rol oynayacak iki şey oldu: Bir kılıç ustası olan Boris ile tanıştı ve aynı zamanda Kara Ay'ın gölgesi üzerine düştü ve gizemli bir tarikatın vahşi katilleri ailesini yok ederek onun kaderini sonsuza kadar değiştirdi.

ve böylece Brendon gezgin bir şovalye haline geldi, fakat insani değerleri yüksek ve her zaman zayıfın yanında yer alan bir şovalye!!

Gezgin şovalyeler kasabada yaşayan insanların kendi "adalet" sorunlarını çözmek için parayla kiraladıkları askerledi.

Ordu belediye başkanlarının güçlerini korumak ile çok fazla meşgul olduklarından dolayı bunun dışında hiçbir şeye karışmazdı.

Brendon eski kuzey Cornwall'de orta çağ antikalarıyla bezenmiş harabe bir kalede yaşıyordu fakat onun işi ve karakterinden dolayı yerleşik bir insan gibi yaşayamıyor ve kendinin kök salmasına izin veremiyordu. Aslında yıkılmak üzere olan eski harabesinde fazladan bir gün kalsa yerleşik bir alışkanlık kazanacağından çekiniyordu.

Bu nedenle yeni ingilterenin bir ucundan diğerine huzursuz bir şekilde yeni misyonlar arayarak dolaşıyordu.

Brendon alaca karanlıktan çıkan özgür bir ruhtu fakat ironik olmayan bir şekilde geçmişin küllerinden kurtulmaya çalışan fakat hayaletlerinden kurtulamayan bir dünyada mantığın bitişinden dolayı yaratılmış canavarlarla savaşıyordu.


5gDJy5.jpg

4Pa4z7.jpg

YDg0Qk.jpg



Not: Son dönemlerde beğenerek okuduğum Brendon'ın Çizgi Roman Ansiklopedisinde olmadığını görünce tanıtımından okuyarak bu yazıyı oluşturdum. Çevirdim demiyorum çünkü yaptığım bir çeviri işlemi değildi, okuduğumdan anladıklarımı Türkçe olarak yazdım.

 

AZORA

Yeni Üye
22 Nis 2016
48
78
brendonu taradınız fakat devamı ğelmedi farklı bir kahraman konular ilginç fantastik sorm da çok ğüzel onunda devamı ğelmedi 3 aydır 4 sayıda taklılı kaldı merakla bekliyoruz saygılar
 
Üst