The TEXAS CHAINSAW MASSACRE 1

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,683
Amerika'nın en psikopat ve en ünlü seri katillerinden biri olan Ed Gein (1906-1984), 1957 yılında Plainfield'daki çiftlik evinde tutuklandığı zaman evinde öldürdüğü kurbanlarının ve açtığı mezarlardaki cesetlerin derilerinden yaptığı maskeler, elbiseler, insan kemiklerinden yapılan mobilyalar, kadın cinsel organları, kafatasları vs. ele geçirilmişti. Yine de şizofren tanısı konmuş, hüküm giymeden akıl hastanesinde eceliyle ölmüştü.

Çok ses getiren bu olayın ve kişinin popüler kültür tarafından işlenmesi gayet normal olacaktı tabii... Ed Gein'den esinlenen bir çok roman yazılmış ve film çekilmişti. Örnek verecek olursak; Sapık, Kuzuların Sessizliği ve Ed Gein'in hayatını anlatan filmler gibi...

Tobe Hooper'ın Kim Henkel ile birlikte yazıp tek başına yönettiği 1974 yapımı The Texas Chainsaw Massacre (Texas Testere Katliamı) da bunlardan biriydi. Film zamanında çok ses getirmiş, korku filmi sevenler için kült filmler listesinde yerini almıştı. Görünürde et kesim ve işleme işiyle uğraşan (Özellikle insan eti!) Hewitt ailesinin psikopat bireylerinin (bunların içinde şerif de var) ve onların yoluna çıkan yabancıların kanlı maceralarının anlatıldığı filmde, başrol karakteri olan testereli katil "Leatherface" (Derisurat), en az 13. Cuma'nın "Jason"ı ve Halloween'in "Michael Myers"ı kadar meşhur olmuştu. Tabii böyle olunca da; onlar gibi devam filmlerinin, originlerin, 3D'lerin vs. gelmesi kaçınılmaz olmuştu. (Benim saydığım; önümüzdeki sene gösterime girecek olanla birlikte 8 tane.)


Çizgiroman sektörü de bu popüler filme el atarak; 1991'den 2008'e kadar birçok farklı yayınevi, seriler ve one-shotlar yayınlamıştır. Benim burada sizlerle paylaşacağım; Jessica Biel'li 2003 yapımı filmin devamı niteliğinde, bir yıl sonrasının anlatıldığı ve Wildstorm tarafından 2007 yılında yayınlanmış 6 sayılık bir mini-seri...






300 dpi, 2000x3090p, 43Mb.

Aşırı derecede argo ve şiddet içerir!
 
Son düzenleme:

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,196
2,105
1980'li yıllardı, o zamanlar genç bir birey olarak video klüp işletmeciliği yapıyordum. Bazı müşteriler insan kellesinden çorba yapan bir adamın yer aldığı korkunç bir filmi soruyorlardı.. Rafımızda duran ancak üstünde sadece orjinal ismi yazılı olduğundan içeriğini bilmediğimiz bir kasetin üzerinde 'The Texas Chainsaw Massacre' yazıyordu...Evet o meşhur film işte buydu!...
 

DryKleon

Süper Üye
18 Eki 2020
2,269
5,519
Ellerinize sağlık çok teşekkür ederiz değerli azizelaziz üstadım.Yakın zamanda da The game awards 2021 programında da oyunu duyuruldu.Ne kadar fragmanda karakter haricinde birşey göstermeselerde vahşet dehşet ve korkuyu oyunculara doruğunda hissettireceklerini umuyorum.
 
Son düzenleme:

DeMoN69

Kıdemli Üye
10 May 2020
506
2,110
Elinize emeğinize sağlık üstadım. Kült filmler arasındadır, severiz-sayarız efenim :D
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,981
8,394
azizelaziz üstadım, kapaktaki çizim bile ne kadar etkileyici. Şahane bir eseri bizlere kazandırdığınız için size teşekkür ederim. Elinize yüreğinize sağlık. İyi ki varsınız.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
Azizelaziz beni korkutmaya devam ediyor. Kuaförler, berberlik mesleğini bırakabilir mi acaba?.. Çoğu zaman ölüler başrolde. Dirisi konuşur ama günümüzde kitaplar ve filmlerde onlar konuşmaya başladı. Acaba insanlar bazı kanunların, ortamın veya gidişatın eleştirisini böyle mi anlatıyorlar diye düşünmeden geçemiyorum. Tabii bu anlatılırken psikolojik sorunların yansımaları da söz konusu. Zaten kitabın sunuş bölümünde bunu anlıyoruz. Eğer resim bile etkileyiciyse söylenecek ne kalıyor ki. Teşekkür ediyorum, Azizelaziz.:)
 

Creepy

Yeni Üye
22 Nis 2019
89
279
Bu seriye el atmanıza çok sevindim. Teksas Testere Katliamı filmi favorilerim arasında başlarda yer alır. Çizgi roman serisini okumak istedim fakat çevirisini bulamadım ama artık bir engel kalmadı. Şimdiden motorlu testerenin sesini duyuyor, okumak için sabırsızlanıyorum. Ellerinize sağlık.
 
Üst