KERSTEN - HIMMLER'in Doktoru 1 & 2

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,682
Ünlü SS'lerin lideri ve ciddi sayıda otorite tarafından Nazi Almanyası'nın Adolf Hitler'den sonra iki numaralı ismi kabul edilen Reichsführer - SS Heinrich Himmler'in doktoru denilence ilk başta akla Ölüm Meleği - Josef Mengele gibi SS doktorları gelse de buradaki doktorda durum biraz farklı...

Acımasız mide ağrıları çekmekte olan Himmler, adeta sihirli ellere sahip bu fizyoterapist doktordan kendisini tedavi etmesini istediğinde, kendisi bir Anti-Nazi olan Felix Kersten ilk önce bu isteği reddetmeyi düşünse de daha sonra bunu Nazilerin ellerindeki mahkumların lehine kullanmayı düşünür ve kabul eder. Başarılı olur mu, takdir görür mü yoksa Nazi olmakla mı suçlanır? Bunu iki kitaplık bu seri de bulabilirsiniz...
Ayrıca 2. Dünya Savaşı tüm acımasızlığıyla sürerken, perde arkasında yürütülen pazarlıklara şahit olacak ve bize filmlerde ve kitaplarda empoze edildiği gibi binlerce insanı öyle Nazilerin burnunun dibinden kaçırmanın o kadar da kolay olmadığını göreceksiniz.

Glenat Yayınevi tarafından 2015 yılında yayınlanan, senaryosu Patrice Berna'ya, çizimleri Fabien Bedouel'e ait olan bu seriyle sizleri başbaşa bırakırken, sözlerime Felix Kersten'in anısına ithaf edilen kitabın önsöz yazısıyla son veriyorum...

"Bu hikaye gerçeklerden ilham almaktadır. Ancak bazı olaylar, karakterler veya durumlar yazarın hayal gücünün bir ürününüdür ama hiçbir kurgu, gerçeği kadar acımasız ve güzel olamaz."









(300 dpi, 2500 x 3361 - 71 Mb)





(300 dpi, 2500 x 3361 - 69 Mb)

Not: Orijinal baskı, Fransızca'dan çeviridir ve tüm dipnotlar şahsıma aittir!
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Sevgili azizelaziz çok beğendim.
İlk sayıya hızlıca baktım, altyazılar, açıklamalar beni mükemmell bir çizgi romanın beklediğinin kanıtı.
Siz değerli dostlar sayesinde yepyeni (benim için) çizgi romanlardan haber oluyorum, hele de böylesine güzel tercüme ile okumak bir başka ayrıcalık.
Sağ olun, var olun.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,363
İzmir
Büyük emek isteyen bu harikulade kitap için çok teşekkürler, üstadım. Tüm eserlerinizi beğenerek, büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Sağ olasın.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Muhteşem bir seçim olmuş sevgili azizelaziz,
Tarihi özellikle İkinci Dünya Savaşı Tarihi olunca mutlaka okumaya çalışıyorum.
Bu kitapları da okudum ve çok beğendim. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
Elinize sağlık.
 

voyagerman

Kıdemli Üye
5 Eki 2016
191
523
Ankara/Batıkent
TARİH BÜTÜN DÜNYADA ÜZERİNDE EN ÇOK TARTIŞILAN KONULARDAN BİRİ BELKİDE BİRİNCİSİDİR.HERKESİN TARİHİ KENDİNE GÖRE YAZMASI VE YORUMLAMASI İNSANLARIN GERÇEĞİN PEŞİNDEN GİTME ARZULARINI DAHADA KÖRÜKLÜYOR.BU TARZ SERİLERİ GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM VE ÖNSÖZE TAMAMEN KATILIYORUM.ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER ÜSTADIM..
 

jagdpanther

Süper Üye
10 Nis 2010
731
996
Uzun zamandır 2. dünya savaşı konulu paylaşımınızı bekliyorduk . Güzel bir seçim, harika bir paylaşım . Emekleriniz için teşekkürler .
 
Üst