NeuN (9) - 1.Kitap

azizelaziz

Çeviri & Balonlama
11 May 2012
203
6,682
Japon kültürüne aşık biri olmama rağmen Manga ve Anime alemi benim çok da ilgimi çekmez ama işte konu II. Dünya Savaşı dönemi, Naziler olunca akan sular duruluyor bende. O yüzden sizlerle Tsutomu TAKAHASHI 'nin NeuN - Dokuz isimli uzun soluklu bu serisini paylaşmak istedim...

Almanca Dokuz manasına gelen NeuN; 2017 yılında Young Magazine (Kodansha)'de önce kısa bir öykü olarak yayınlanacakken alınan beğeniler üzerine günümüze kadar süregelen uzun soluklu bir seriye dönüşmüştür. Konusunun özellikle ilginizi çekeceğini tahmin ettiğim bu seriyi umarım beğenirsiniz...

Maalesef henüz Japonca çeviri yapamadığımdan dolayı; serinin internetteki İtalyanca ve İngilizce çevirilerini kullandım. Bildiğiniz gibi Manga'nın okuma şekli de diğer çizgi romanlardan farklı. Sayfalar bize göre sondan başa doğru giderken, kareler ve balonlar da sağdan-sola doğru başlanarak okunuyor. Tabii elimizdeki basılı bir kitap olmadığından sayfalar normal düzen içerisinde sıralanmış. Ben de balonlamaları yaparken biz mangacı olmayanların daha kolayokuyacağı şekilde soldan-sağa doğru yaptım. Tabii haliyle karelerle oynayamayacağımdan; hikayenin gidişatına ters düşmemek için de bir Manga gibi okunması gereken yerleri ok işaretleriyle belirttim.
(Mangacı arkadaşlar bu yeni düzen için kusura bakmasınlar ama çok da zorlanacaklarını sanmam. Sadece balonları soldan-sağa doğru okuyacaklar.)

İnternette her kitap bölüm bölüm paylaşılmıştı. Ben de dosya büyüklüğü nedeniyle bozmadım ve bölüm bölüm yükledim. Bu yüzden cbr. formatında değil jpeg. formatında paylaştım ki tek kitap olarak düzenlemek isteyen arkadaşlara kolaylık olsun. Ayrıca, netteki diğer çevirilerde de çoğu büyük Japonca efektlere dokunulmamıştı. Orijinalini bozmadan eklenmiş bütün efektler de şahsıma aittir.



Dediğim gibi uzun soluklu bir seri olan ve burada 5 bölümden oluşan 1. kitabını beğenilerinize sunduğum bu serinin devamını, gelen beğenilere göre yapmayı düşünüyorum...(Serinin şu anki yayın durumu: İtalyan sitesinde en son olarak 21. bölüm eklenmiş ama Japon sitelerinde 45. bölüm ve hala devam ediyor!)

"atilkurt" arkadaşımızın ikazıyla bu serinin nette Türkçe çevirisinin olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Maalesef gözden kaçırmışım. O kadar da emek verdik ama yapacak bir şey yok...(Yine de bir karşılaştırmanızı ve fikrinizi almak isterim.) "atilkurt'' arkadaşımıza teşekkür ederim. Artık başka eserlerde buluşmak üzere!...


RNHXcQ.jpg


Çözünürlük: 300 dpi, 2000x2839 - Font: Comic Strip MN

(101 Mb.)​
(37 Mb.)

(35 Mb.)


(35 Mb.)

(43 Mb.)
 
Son düzenleme:

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,248
3,537
Konu 2. Dünya Savaşı ve Naziler olunca kayıtsız kalmak oldukça zor İlk bölümü indirip hızlıca bir göz attım çizimler, okunma kolaylığı (manga) çeviri akışı her şey çok güzel. Umarım ilgi görür sizde devam edersiniz elinize sağlık, teşekkürler.
 

tetrax

Süper Üye
21 May 2017
275
645
Ankara
Mangaların okuma düzenine bir türlü alışamadığım için pek fazla ilgi göstermiyorum.
Ancak konuya ilişkin verdiğiniz bilgilerden sonra indirip hızlıca bir gözattım.
Çizgileri çok beğendim, hikayesi de ilgimi çekti ve sayfa düzenlemeniz de çok başarılı.

Bazı karelerde önce sağdaki sonra soldaki kişinin konuşmasını okumak gerekiyor.
Bu şekildeki kareler resim düzenleme programlarındaki "yatay çevir-mirror" tarzı komutlar ile resmin sağ ve sol yönlerinin değiştirilmesi ile düzenlenebilir.
Ancak bu epeyi emek/zaman isteyen bir işlem.

Emek verip güzel bir paylaşım yapmışsınız.
Çok teşekkür ederim. Seriye devam etmenizi çok isterim.
 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
896
1,849
İstanbul
Savaş konulu çizgi romanları ben de çok seviyorum. Ne bulursam okuyorum. Ama kaliteli güzel şeyleri bulunca da tadından yenmez diyorum. Elbette devamını da rica ediyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Bu da bizim çevirimiz olsun hatta net bizden alsın...
Ben de okuma listeme aldım.
Yalnız kurt'tan sonra suikastçinin yolu adlı mangayı çol sevmiştim.
Seveceğim bir başka manga olursa çok makbule geçer...
Teşekkürler.
 

alexs

Yeni Üye
27 Mar 2009
37
49
slm,
bu ceviri asagida linkini verecegim sitede 27nci bölüme kadar yayinlanmis durumda ve devamda ediyor,bunun yani sira bizim sitemizdede buradan alinan bir cok yayin var kendim adina o arkadaslara tesekkürlerimi bildiririm.

 
Üst