Superman Ailesi

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
DC'de Batman ailesi olurda Superman ailesi olmaz mı :) , şimdi şu geniş Superman ailesini tanıyalım.

Team-Superman-004.jpg


Gümüş çağ-Crisis arası ortaya çıkanlar​

Superman (Kal-El,Clark Kent) : Superman takımının lideri , Dünya Bir'in yılmaz savunucusu.

Superman (Kal-L,Clark Kent) : Zaman karmaşasını önlemek için DC tarafından yaratılan paralel evrenlerden Dünya İki'nin Superman'i. Daha çok 38-56 döneminin nazilerle savaşan Superman'i olarak kabul ediliyor. İki farklı Superman bir çok paralel evren hikayesinde biraraya gelmiştir, Crisis hikayesinde paralel evrenler yok edilince, iki Superman olamayacağı için eşi Lois Lane ile bir tür paket boyutta yaşamaya devam etmiştir. Yıllar sonra Infinite Crisis (Sonsuz Kriz) hikayesinde tekrar ortaya çıkıp trajik bir şekilde öldü.

Lois Lane : Superman'in hayatının aşkı , Daily Planet'in cesur gözüper yazarı, ikili çizgiroman dünyasının en populer çiftlerinden birisidir. Lois, Superman'in yer aldığı hemen her alternatif evrende vardır ve kaderleri birbirine bağlıdır . Modern versiyonu 96 yılında Superman ile evlenmiştir , New 52 sonrasında bu evlilik devamlılıktan çıkmıştır (kahrol New 52).

Jimmy Olsen : Superman'in kankası, Daily Planet'in ofisboy'u ve fotoğrafçısı, Superman'in en büyük fanlarından biridir. Gümüş çağda kendi solo serisine bile sahip olmuştur , hiç hafife almayın efsane çizer Jack Kirby uzun süre onun kiitabında çalışmış , hatta yarattığı DC'nin ikonik kötü adamı Darkseid'i ilk Jimmy'nin kitabında göstermiştir.

Lara ve Jor-El : Superman'in biyolojik anne ve babası . Jor-El Kripton gezegeninin saygın bir bilim adamı olarak gösterilir , gezegeninin yok olacağını uyarmasına rağmen kimseyi ikna edememiştir , yinede oğlunu kurtarmayı başarmıştır.

Martha ve Jonathan Kent : Superman'i bulup evlat edinen dünyalı ebeveynleri. Başlangıçta isimleri farklı şekillerde geçsede en son kabul edilen hali budur. Superman'i yetiştiren ve ona doğru yolda esin kaynağı olmuşlardır. Crisis öncesi ölen ikili , Crisis sonrası Superman'in yeniden tanıtılışında tekrar sağ konumuna geçmişlerdir ve önemli yardımcı karakterler olmuşlardır. Bildiğim kadarıyla New 52 devamlılığında ikiside ölü durumunda (Yine kahrol New 52) .

Supergirl(Kara Zor-El, Linda Lee) : Supergirl'ün durumu biraz karışık olduğundan dönem dönem anlatılmalı. İlk yaratılan Supergirl, Superman'in Kripton'dan kuzenidir , Kripton patlayınca bir parçası sağ kalmayı başarmıştır , daha sonra bu parça kriptonit yağmuruna tutulunca Zor-El kızını kurtarmak için dünyaya yollar. Dünyaya gelince Linda Lee kimliğiyle bir yetimhaneye yerleştirilir, daha sonra bir aile tarafından evlat edinilip Linda Danvers adını alır. Superman tarafından varlığı keşif edildikten sonra birlikte maceralara atılırlar. Kendi solo serilerinede sahip olan Supergirl Crisis hikayesinde ölür.



Power Girl (Kara Zor-L, Karen Starr) : Dünya İki Superman'i Kal-L'nin, kuzenidir. Önce dünya ikinin Supergirl'ü olmuş sonrada Power girl kimliğini almıştır. Crisis sonrasında orjini değiştirilip bir Atlantisli büyücünün kızına dönüştürülmüştür. 2000'lerde ise Infinite Crisis hikayesinde bu değiştirilip yeniden eski konumuna döndürülmüştür .

Superboy-Prime (Kal-El,Clark Kent) : Tamda Crisis hikayesi zamanında yartılmış bir başka paralel dünya versiyonu Superboy'udur. Kendi evreni Earth prime yok olunca Kal-L ile birlikte paket boyuta gitmiştir. Infinite Crisis hikayesinde geri dönüp malesef hikayenin kötülerinden birine dönüşmüştür.

Krypto : Süper köpek krypto, Jor-El'in roketi test etmek için kullandığı köpektir. Dünyaya gelişi daha geç sürmüş , dünyaya düştüğünde genç Clark tarafından bulunur. Uzun süre maceralarda eşlik eden Krypto Crisis hikayesinden sonra silinir. Daha sonra 2000'lerde yeniden yaratılır , Brainiac'ın kurduğu bir tuzak için yaratılan Krypto Superman tarafından kurtarılıp himayesine alınır.

Beppo: Süper maymun Beppo, köpek yetmemiş olacak ki Jor-El uzaya bir tanede şebek yollamış :D , neyseki kısa süre sonra hikayelerden silinir.

Streaky: Süper kedi Streaky, Superman'in köpeği olurda Supergirl'ün kedisi olmaz mı :D. Supergirl kriptonit üzerine deney yaparken yanlışlıkla evcil kedisi süper güçler kazanır ve süper kediye dönüşür. 70'ler de süper güçlerini kaybedip tekrar normal bir kedi olmuştur.

Comet: Gümüş çağın en uçuk fikirlerinden biri , Supergirl'ün süper atıdır. Telepatik güçlere sahip bir insanken bir büyücü tarafından ata çevirilmiştir. Tuhaf bir fikir neyseki ortadan çabuk kaldırılmış.

Superman_Family_0001.jpg



Crisis sonrası ve modern çağ​

Supergirl (İkinci versiyon) : Crisis'ten sonra DC, Superman'in Kripton'un yaşayan son üyesi olmasını istemiştir. Bu yeni yartılan Supergirl paket bir boyuttan gelmiş Lex Luthor tarafından yaratılmış şekil değiştirme gücüne sahip bir klondur. Superman'in ölümü hikayesinde yer alan bu versiyondur.

Superboy(Kon-El, Conner Kent) : Cadmus projesi tarafından Superman ve Lex Luthor'un DNA'sından yaratılmış bir klondur. Superman'in ölümü hikayesinden sonra ortaya çıkmıştır. Daha sonra üçüncü Robin Tim Drake ve İmpulse ile birlikte Young Justice ekibini kurmuştur.

Steel(John Hanry Irons) : Bir silah tasarımcısı olan John , yaptığı silahların yanlış ellere geçtiğini öğrenince bu işi bırakıp Metropolis'e kaçıp bir inşaat işçisi olarak çalışır. Bir gün gökdelen inşaatından düşünce Superman tarafından kurtarılır. Superman'in ölümünü öğrenince kendisine bir zırh hazırlayıp Superman'in ruhunu yaşatmaya çalışır, Superman döndükten sonrada önemli bir yardımcı karaktere dönüşür.

Eradicator: Bir tür antik bir Kripton silahından yaratılmış bir karakter, başta Superman'e düşman olarak çıkmış sonrdan iyi tarafa geçmiştir.

249967-118639-team-superman.jpg

Supergirl (üçüncü versiyon) : Bu versiyon ilk versiyona daha çok benzer , Superman/Batman yayınında ortaya çıkmıştır kuzenine bakması için Kripton'dan erişkin iken ayrılmış fakat uzayda kaybolduğundan kronojik uykuya yatmıştır. Şu anda mevcut olan Supergirl bu versiyondur.

Christopher Kent (Lor-Zod) : Last son hikayesinde ortaya çıkan gizemli bir kriptonlu çocuk, Clark ve Lois tarafından evlat edinilir fakat gerçek kısa süre sonra açığa çıkar , aslında Phontom Zone'a hapsolmuş General Zod ve yardımcısı Ursa'nın oğludur .


Farklı bir Superman yazısında görüşmek üzere :D .
 
Son düzenleme:

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Bu bilgiler için teşekkürler, 30 yıldır çizgiroman okurum ama süper maymunu, süper kediyi ve süper atı ne görmüş ne de duymuştum. Ama bence de iyi ki ömürleri kısa olmuş, Krpyto yeter bize :)
 
Üst