Yoldaş Superman!

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard


Söz verdiğim gibi Superman ile ilgili bir konu paylaşacağım. Başta inceleme yapmak istedim ancak tanıtım yazıp iştah kabartmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Ayın kahramanları comics karakterleri olunca insan paylaşım yapmadan geçemiyor :D Neyse sizi tanıştırayım. Yoldaş Superman!

Red-Son-Cover.jpg


Red Son Mark Millar tarafından yaratılmış DC'nin Elseworlds konseptine uygun bir seridir. Aşağıda tanıtımı bulunmaktadır.

Öyle bi' Superman düşünün ki Smallville yerine Ukrayna'da bi' kollektif çiftliğine düşsün. Öyle bi' Superman düşünün ki Amerikan adaleti yerine Sosyalizmi savunsun. Sizde de aynı etkiyi yarattı mı? :D

dusunemedi_524737.jpg


"Kötü bir yazarın ellerinde olsa bu hikâye sıradan bir şey olurdu, siyah ve beyaz, Amerika iyidir, Sovyetler kötüdür, iyi hissettirecek bir propaganda. Tanrı'ya şükür ki Mark Millar kötü bir yazar değil. Ve Tanrı'ya şükür ki, en sevdiği renk gri." Tom DeSanto.

1204635-redson.jpg


Elseworlds hikayelerinin belki de en güzeli olan bu hikayemiz soğuk savaş yıllarında geçiyor. Superman Amerika'ya değil de Sovyetlere düşüyor. Stalin çelik oğluna çok iyi bakıyor. Onu devlet kademelerinde üste çıkarmaya çalışıyor. Ayrıyetten Amerika ve Amerika'nın en zeki bilim adamı Lex Luthor'un Superman'i yok etmek için ne tür planları var? Bunların hepsini sayıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.

superman-red-son_1347315752.jpeg


Öncelikle hikayenin ideolojik açıdan verdiği mesajlara bir bakalım.

vu10n.jpg


Millar mükemmel ideolojik göndermeleri ile hiçbir siyasete göz kırpmadan ortaya harikuladenin üstünde bir iş çıkarmış. Sovyetler'deki fakirlik, Sovyetler'in işgalci politikalarına rağmen barışçıl şekillerde sosyalizmi tüm dünyaya yayan Superman'imizin bir de düşmanı var. "Kara Kalpaklı Batmankoff"

1204661-red_son_image2.jpg


Seri o kadar güzel düşünülmüş ki. Green Lantern, Wonder Woman, Batmankoff, gibi birçok DC kahramanının yanı sıra Braniac, Doomsday gibi Superman'in en belalı kötülerini görme imkanı sunuyor. Ayrıyetten Briniac hikayede çok kilit rol oynuyor.

Hal_Jordan_Red_Son_001.jpg


Seriyi daha fazla ballandırmak, anlatmak seri içinden sürpriz bilgiler vermeye yol açabilir. Ben tanıtımımı yaptım. Ve comics okusun okumasın herkesin "şiddetle" okumasını öneririm. Eseri Türkçe'ye çeviren Ferio, Balonlayan Ryu, Kapaklayan Er Ozanca'ya da sonsuz teşekkürü borç bilirim.

 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Emeği geçenlerin ellerine sağlık :) da, bu yoldaş Supi yumruk yapmamış; Naziler gibi bir işaret yapıyor Abdullah, neyse, bunu da gördüm ya :Z, artık her şey beklerim comicsden :d
 

wahet

Yeni Üye
19 Mar 2017
11
18
Elinize sağli çok güzel bir paylaşim yapmişşiniz.en kisa sürede okumak isterim.
 

kudretsabancı

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
3 May 2011
1,245
34,798
Kızıl Evlat!

Fikir enteresan, çizimler, anlatım, renkler, sürprizler çok hoş.
Ammaaaa... Gördüğüm en politik çizgiromanlardan biri. Tam olarak sol gösterip sağ vuruyor.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Kitabını yeni aldım ama henüz okuma imkanı bulamadım.Bu nedenle sadece çizimlerinin güzel olduğu yönünde bir kanaatim var.Onun dışında çizgi romancılık açısından extrem bir konu.
Süperman in en çok düşmanlık yapması gereken şey KAPİTALİZM olması gerekirken genelde süper suçlu kardeşlerimizi ŞEFKAT TOKATI ( FETÖ deyimi ) ile imana getiren Kripton lu bir arkadaşımızdır.
Kendisiyle her daim uğraşan Luthor gibi değerli dostlar olsada Süperman her zaman bir düşman bulur yada bir düşman bu kardeşimizi bulur.Düşmanlarda genelde belasını bulur.:D
Dünyayı defalarca kurtaran bu değerli mümin kardeşimiz nedense mesele ABD olunca hep seyirci olarak durur.Sağ - sol işlerine pek karışmaz , onun için önemli olan can sağlığı ve aldığı hayır dualarıdır.Öyleki kırmızı pelerinin altında nazar boncuğu taşır , boynunda da Cevşeni Kebir bulunmaktadır.
Süperman Müslüman olsaydı konusununda tartışılması gerekir.Müslüman Süperman....İslamafobinin karşısında iyi bir argüman olarak sunulabilir.Telif sorunu halledilirse.
Eğer Süperman kardeşimiz Müslüman olsaydı takke takarmıydı bilinmez ancak yapacağı zor işlerde Ya Allah Bismillah diyerek başlar 3 Kulhu bir Elham okur Dünyayı kurtaracağı vakitlerde de Ayetel Kürsi yi 5000 kez terennüm ederdi.Fikir fena değil aslında.Belki Zarrapperest ABD namı diğer USA bu konuya bir el atarda ılımlı müslüman olan bir Süperman tasarlar bu sayede Suudi Amerikaya da sempatik gelen işler yapar.Arap ABD kardeşliği ile çok güzel işlere imza atar.Süperman bir Afgan hanımla evlenir ismi bilinmez ama Hanımının araba kullanmasına maçlara gitmesine izin verir.
Bence fena fikir değil.Bir değerlendirsin bakalım yetkililer.Hocası olarak ta takkeli şeytan FETÖ yü yanlarına enjekte ederlerse tam yerini bulur.:Ğ
Süperman kardeşimiz sosyalist olsaydı ne olurdu tezi güzel bir tez aslında...Fena bir fikir değil olaya birde bu yönü ile bakmak gerekir.
Bu sefer ANTİKAPİTALİST Müslümanlarla iyi geçinir boş vakitlerinde İhsan ELİAÇIK dinler Bana Dinden Bahset proğramına katılır belki kendiside proğram yapmaya başlar Süperman Sosyalizmi öğretisinide ortaya atabilir.:D
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Çizgiromanın politikaya alet edilmesini, daha doğrusu politikanın çizgiromanı kullanmasına karşıyım. Siyasi fikirler Afiş karikatür vs gibi kitlelerin çabuk ve kolay anlayabileceğinden dolayı anlatılabilir ancak çizgiroman haline getirilip çizgiromanın "karakterini" bozma yoluna gidemez. İnsanlar politika gibi gündelik hayatlarında başlarını şişiren ve dertlerini çözmeyen sorunlardan kaçmak amacıyla çizgiroman okuyorlar.
 
Üst