![]() |
#1 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1297946
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sizlerin değerli oylarıyla Ayın Kahraman'ı Yüzbaşı Volkan olarak belirlendi. Bu konuda her türlü görüşleriniz, fikir ve düşüncelerinizi bekliyoruz.
![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
•Rep Seviyesi :
![]()
Yüzbaşı Volkan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hızlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
•Rep Seviyesi :
![]()
1978 yılının son günlerinde faaliyete geçen Alfa Yayınları
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Recan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 30.Haziran.2012
•Rep Puanı : 1301733
•Rep Seviyesi :
![]()
Teşekkürler üstadım. Volkan ayın kahramanı seçildiğine göre, bana da ilk fasikülü tarayıp, foruma eklemek kalıyor.
Konu Bay_X tarafından (19.Mart.2013 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 29.Temmuz.2012
•Rep Puanı : 54875
•Rep Seviyesi :
![]()
ALİ RECAN(1951 - 2002, Yüzbaşı Volkan'ın Yaratıcısı ve Çizeri) Ali Recan 1951 yılında doğdu. Evli ve iki çocuk babası. Güzel Sanatlar Akademisi'nde okurken, çizgi roman merakı yüzünden hocalarıyla tartıştığı için okuldan ayrıldı. İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi.
1971'de Yüzbaşı Volkan adlı kahramanının maceraları Tercüman ve Son Havadis gazetelerinde tefrika edildi. Bu maceralar daha sonra 1975 yılında Tay Yayınları tarafından yayımlandı. 1978 yılında Alfa Yayınları'nı kurarak Yüzbaşı Volkan'ı önce haftalık, ardından da 15 günlük sayılar ve aylık kitaplar halinde kendisi yayımladı. Bunun yanısıra televizyonlar için çizgi film çalışmaları yaptı. Kurmuş olduğu Alfa yayınlarından ayrılarak Marvel yayınlarını kurdu. Hulk, Silver Surfer, Kull, Marvel (X-men ve Avengers'in maceraları da yer alıyordu.) Iron Man, GIJoe, Çizgi roman koleksiyon dergisi adlı yayınları çıkardı. 1988'de Adnan Kahveci maliye bakanı iken başlayan tanıtım konusundaki bakan özel danışmanlığı 1992 yılına kadar sürdü. Daha sonra tekrar Alfa yayınlarının başına geçti ve vefat ettiği 14 Mayıs 2002 tarihine kadar Conan, Conan Yeni Dizi, Alfa Çizgiroman, Kral Conan, İmparator Conan, Red Sonya, Star Trek, Korku ve West adlı dergileri yayınladı. Ali Recan okuyucu ile diyaloga önem veren, okuyucu isteklerini hep ön plana alan, onların arasına katılmayı seven bir yayıncıydı. ![]() ![]() ![]() Konu İskenderunlu tarafından (20.Mart.2013 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 31.Temmuz.2009
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Allah rahmet eylesin demiyelimmi arkadaşlar
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 11.Mayıs.2010
•Rep Puanı : 41372
•Rep Seviyesi :
![]()
Yüzbaşı Volkan'ı gençlik yıllarında tek tük okumuş ve hoşuma gitmişti.
Uzun süre çizgi romana ara verdikten sonra tekrar okumadım. Ancak sizlerin yazılarından sonra okuyacağım galiba. Verdiğiniz bilgi ve açıklama için teşekkürler. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Süper Üye |
![]()
İsmimle gurur duydum
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 31.Ağustos.2011
•Rep Puanı : 4547
•Rep Seviyesi :
![]()
Gerek çizimlerinin kalitesi gerek maceralarının güzelliğiyle yabancı romanlarla rakabet edebilen nadir Türk çizgiromanlarından biriydi.iSeverek okuduk.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 14.Mayıs.2010
•Rep Puanı : 136019
•Rep Seviyesi :
![]()
yüzbaşı volkanla ben türkiye çocuk sayesinde tanıştım. ben hızırbeyciler grubunda yer aldığımdan volkanı sevemedim. yıllarca tommikse yüzbaşı rütbesini geçemediği için ne kadar kızmış olsamda aynısını yüzbaşı volkana yapamadım, kızamadım karagözlüme. herhalde yüzbaşı tommiks oluyorda yüzbaşı volkan niye olmuyor mantığıyla isimlendirilmiş diye düşünüyorum. yoksa binbaşı volkanda iyi duruyor. binbaşı volkan... binbaşı volkan... kulağa dahamı hoş geliyor ne ? yanlış hatırlamıyorsam birde Nusret diye bi yan karakter vardı. onuda sevmezdim. oda yüzbaşıydı herhal.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
ayın kahramanı |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayın kahramanı 02- BATMAN.. | büyük beyaz | Ayın Kahramanı Bölümü | 10 | 15.Kasım.2018 15:09 |
Ayın Kahramanı 06 TARKAN.. | büyük beyaz | Ayın Kahramanı Bölümü | 19 | 10.Eylül.2015 12:42 |
Ayın kahramanı anketi 06.. | büyük beyaz | Ayın Kahramanı Bölümü | 29 | 23.Haziran.2012 23:35 |
Ayın kahramanı anketi 02.. | büyük beyaz | Ayın Kahramanı Bölümü | 30 | 14.Şubat.2012 00:58 |