Kızılmaske, Guran ve Ayak İşleri..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,001
denize sıfır
wmom.jpg
guran.jpg


İlk bakışta bir palyaçoyu andıran,Şiş göbekli,şapka tasarımcısı,ormanın şamar oğlanı gibi gibi görünen bu karakter aslında Fantom'u var edenlerin en önde gideni.
Kızılmaske Guran olmadan ne atını yemleyebilir,ne çocuklarına gerekli eğitimi verebilirdi.Efsanenin her macerasında mutlaka görmeye alıştığımız Pigme'lerin şefi görüntüsünün çok dışında bilgili,görgülü bazen çok cesur,bazen Fantom'un kurtarıcısı olmuştur. Çoğunlukla bitkisel zehirlerin, zehirli okların hazırlayıcı olmuştur, kimi zaman derin bilgisiyle şifalı otları Ölümsüz ruh'un sağlığı için özenle hazırlamıştır. Efsane oluşurken Kit Walker ile birlikte büyüdüğü için bir çeşit Kanka,eğitmen durumundadır.Çoğu zaman öykülere neşe kaynağı olduğunu da unutmayalım. İşin özü, Guran yoksa ormanda Fantom için HİÇ BİR ŞEY demezler.:)




Ali Erılgaz
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,455
hiçbiryerde :)
sevgili ali,
yıllar olmuştu "guran" ismini duymayalı,
(burada bir iki macerasını okuduğum halde
şansıma guran yoktu onlarda).
çiko-profesör-şirin baba karışımı bir karakterdi
demek ki guran,unutmuşum zamanla...
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Guran bir anlamda Pigme kabilesinin "diplomatik ve farklı" yüzüdür. Bütün pigmeler biribirine benzer çizildiği halde Guran farklıdır. Fantom üssünün resmi yöneticisi de diyebiliriz. Guran'sız Fantom olamayacağı fikri diğer dizilerde de karşımıza çıkar. The Phantom 2024 serisindeki uzun boylu Guran, son TV filmindeki enfes dişi Guran, bize Fantom soyuyla birlikte Guran soyununda devam edeceğini gösteriyor. Aslında bu bir vefanında göstergesidir. Beklenen Kurtarıcı macerasında gördüğümüz üzere 400 yıl önce ilk Kit Walker pigmeleri dev insanlar kabilesinin işkenceli sömürüsünden kurtarırken bir anlamda pigmelerle Walker'ların kaderini de birleştirmiştir.

Selamlar
Lami
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,001
denize sıfır
Bu arada Guran bir isim değildir. Her dönemde yardımcının ismi Guran olarak anılır. Kahya diyebiliriz sanırım.:)
 
Üst