Kızılmaske hakkında merak edilenler..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,001
denize sıfır
Öncelikle kahramanımız hakkında bir soru listesi hazırlayıp cevaplama kısmını sonraya bırakalım diye düşünüyorum.Aklınızdaki soruları bu başlıkta biriktirip araştırmaya yönelmek daha uygun olacaktır.

Örneğin,
Bazı maceralarda bayan Kızılmaske'ler var bu kaç macerada yer aldı.?


Dünyada halen yayını nerelerde devam ediyor.?


Kostümü ne şekilde hazırlandı,ilham kaynağı neydi.?


Fikir babası Lee Falk,aynı anda iki kahraman birden yarattı (Mandrake)ve ikiside tuttu,bunun sırrı nedir.?


Orman karakoluna nasıl komutan oldu,ben bunun öyküsünü hiç görmedim.Varmı.?


Gibi sorular üretirmisiniz.:)
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Ömür boyu izi çıkmayan yüzüğün özelliği ne?
Dış dünyada hiç kostümsüz gözüktüğü bir macera var mı?
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,001
denize sıfır
Son seri olan Last Phantom da yüzünün açık oluşu ve eski serilerin bir takibi olmaması benden tam not aldı.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,358
12,894
iskenderun-Hatay
Kızılmaske'nin de bazı sayılarını Türk ressamlar çizdi mi ? Swing ve Zagor'un bazı sayıları Türk çizimiymiş de..
 
Son düzenleme:

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
-tek elle 5-6 adamla birden döğüşmeyi nasıl beceriyor.
-yüzüğü nerde yaptırmış, işaretlerin çıkmamasının sırrı ne ?
dianaya yüzünü ne zaman göstermiş.
-aynı anda birden fazla erkek çocuk olursa kızılmaske hangisi oluyor. ekberiyet sistemimi var, yoksa hakedenin mi oluyordu ?
-bütün kızılmaskelerin hepsidemi 10 kaplan gücündeydi. hiçmi tıfıl çıkmadı bunların sülalede
-1900 lü yılların ikinci yarımından sonra hala bulunduğu yerin varlığını nasıl saklayabiliyordu. ülkede hiç mi meraklı yoktu.(ülkenin turizm faaliyetleri geldi aklıma )
-yurtdışı seyahatlerinde yüzünü göstermeden pasaport kontrolünden nasıl geçiyordu ? hiç mi bir allahın kulu sen kimsin bilader çıkart hele şu gözlüğü takkeyi demedi. fantomun yüzünü gören ölür deyip kontrol noktasından elini kolunu sallayıp mı geçiyordu
-her seferinde kurtu uçağa nasıl sokuyordu. köpek yasak diye uyaranlara '' o köpek değil kurt'' deyip havasını basıp ilerliyor. köpek yasakta kurt serbestmiymiş o yörede.
-ormanda yaşayan bir adam parayla pulla işi olmaz ama bi yerinde dursa, uçağa atlayıp duruyor. para lazım olunca '' guran şurdan iki yarımlık alda ali rıza emmiye bozdur aman dikkat et polise yakalanma bunlar tarihi eser '' mi diyor aceba.
-çok acaip bir elbisesi var. üzerine yapışık üstü badi (hadi bu su götürür) altta taytla gezmek ne kadar akıl karı o tartışılır.
- zehirli su ibareli bir kuyudan her tarafı kapalı bir odaya ulaşıp kasadan emir veriyor emir alıyor. karakolun amiride nasıl oldu diye düşünüp duruyor. o kadar yıl ne var kardeşim bu kasanın altında şöyle bi kenara çekin bakalım neymiş , ne değilmiş demiyor, hala merakla bulmaya çalışıyor. hadi onun aklına gelmiyor yanındaki o kadar adamdan damı hiç akıl veren yok. (bu madem suyu zehirliymiş şu kuyuyu kapatalım bari okuma yazması olmayan biri su içipte zehirlenmesin diyende yok o da başka bir maceranın konusu)
ilk etapta merak ettiklerim bunlar bunlara cevap bulabilirsem az biraz daha sorum var.

önemli bir tanesini unutmuşum, çok merak ettiğim bir husus, aydınlanmak istiyorum:)
-şimdi haydutluk yaptın, yedin kurukafa yüzüğünü, bir ömür boyuda çıkmaz şimdi bu. sonradan pişman oldun, iyi bir olmaya karar verdin.e nolacak şimdi oldumu bu ? bir ömür boyu orada kalacak o, yüzünde görenler bilmezki senin tövbekar olduğu ? pişman olanlar çıkan özel solüsyon, karışım vb. gibi bir madde varmı aceba kullanıpta kuru kafayı silkeleyiversin çeneden. yoksa işlediğin hatanın cezasını ömür boyu çekecekmisin ? fantom efendi şimdi napacan bunu hesap etmişmiydin, yakıştımı bu sana insanları mağdur etmek ?



 
Son düzenleme:

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
1- Sadece o siyah üçgen maske ile gözlerini saklayarak yüzünü saklamış mı oluyor? Bir arkadaşımızı güneş gözlüğü ile görünce tanıyamıyor muyuz?

2- Yüzünü niye saklamaya çalışıyor? Mesela Clark Kent'de bunu anlayabiliyoruz. Adamın ikinci bir kişiliği var. Süpermen olduğunun bilinmesini istemiyor. Peki Kızılmaske'nin ikinci bir kişiliği mi var? Maskeyi çıkarsa, ula bu bizim corçmuş ya diyecek birisi var mı?

3- Yalnız Diana'ya hastayım. Bu bir soru değil, küçük bir uyarı! Diana'nın fazla detayına girmeyin arkadaşlar.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Bu ilk Kızılmaske ne gemicisiydi,gemide ne iş yapardı,kabilenin dilini ne ara öğrendide onlarla iletişim kurabildi. Kızılmaske Amerika'ya tahsil öğrenmeye gidiyor ancak İngilizce'yi Diana mı öğretti buna? Ada yerlileri İngilizce konuşuyorsa ne ara sömürüldülerde İngilizce öğrendiler. Dil konusuna takıldım kaldım ben :D
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
Hiç kadın fantom çıkmış mıdır ya da neden kadın fantom yoktur?

maceralardan birinde geçiyordu sanırım . k.maske yaralanınca kıyafetini giyip yerine geçiyordu. (hangi macera hatırlamıyorum)
neden kadın fantom yoktur sorusunun cevabı ise sanırım fantomların kıyafetlerinde gizli. taytımsı bir şey olduğu için babaları izin vermiyormuş diye tahmin ediyorum.
 
Üst