Ayın kahramanı 05 Martın Mystere..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
Ayın kahramanı verdiğiniz oylar neticesinde Martın Mystere seçildi.oy verenlere çok teşekkür ederiz.


martinmysteretrt.jpg
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Haydi hayırlısı, Martin'i severim.
Lakin hakkında çok okumuşluğum yok. Bundan dolayı ayın kahramanı olmasına sevindim. Böylelikle bilmediklerimizi öğrenme fırsatı bulduk.
Haydi bakalım Mehmet Ali abi, konuş Martin bilgini.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Teknik olarak imkanı var mı bilmiyorum ama ayrı başlıklarda yazılan yazıların başlık olarak tek bir bölüme alınması şart gibi...Martin konusuna tıklandığında tüm konu başlıklarını görmek daha iyi olur kanısındayım...Galiba bu ayrı bir bölüm açmakla aynı manaya geliyor herhalde...Bilmiyorum...Ama konular çoğladıkça arşiv niteliğinde ki yazılar arkalarda kaybolacak...Vs. Vs.

Teşekkürler...

Alo, yazını paylaştım ayın kahramanında :)
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,673
TAM 35
Aha oylama ne zaman oldu nasıl oldu? Benim adam ne zaman seçildi iyi
ki de seçildi.Yaşlı Marty Amcanın seçilmesine bayaa bir keyiflendim doğrusu.İlk okuduğum seksenli yıllarda epey çarpılmıştım.Atlantis ve Mu
efsanelerini ilk ondan duydum.Ne söyleyeyim ki, onun kitabını satın alabilmek için 3 gün sigara bile içmedim zamanında.
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
çizgi roman kahramanları içerisinde en çok özendiğim martin'dir. hani öyle bir şansımız olsaydı kesinlikle martin olmak isterdim.maceralarını okuduğum zaman sanki yaşanmışcasına vay be diyerekten sonraki sayfalarını yutaraktan okurum. adamda yok yok, bilgi, para, karizma, heyecan, macera... tay yayınlarında her nasıl oluyorsa bir türlü ölmeyip her seferinde mantıksız saçma bir şekilde karşısına çıkan sergej, lal yayınlarında biraz daha kabul edilebilir maceralar ile çekişmelere devam etmiştir. bir çok çizgi romanda çizerin değişmesiyle çizgi kalitesi düşerken martinde bir istikrar gördüm. çizgi romandır oku geçsin mantığını bir türlü kabul edemedim. macera akışında ve sonuçta her zaman tutarlılık ararım. martin bunun en güzel örneğidir.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,999
denize sıfır
martinmysterexnx.jpg


Martin (Jacques) Mystere bir çok konuda uzmanlaşmış bir profesördür. Bu konular arasında arkeoloji, antropoloji, sanat tarihi ve sibernetik sayılabilir. Fakat asıl uzmanlık alanı, esrarengiz konuların araştırılmasıdır. Bu sebeple "İmkansızlıkların Dedektifi" diye de anılır. Sözkonusu esrarengiz konular, geleneksel bilim tarafından aydınlatılamayan konulardır. Serinin başlarında bu konular Atlantis ve Mu ile kısıtlıyken, ilerleyen bölümlerde kapsam genişletilmiştir. Ana fikir, başka gezegenlerden dünyaya gelip, geçmişte çok ileri teknolojik seviyelere ulaşmış uygarlıkların, savaşlar sonucu yokolduklarıdır. Martin, araştırmaları esnasında eski uygarlıkların kalıntılarını bulur, ama hemen her defasında Kara Adamlar tarafından kanıtlar yok edilir (Zaten aksi takdirde, keşfedilen şey dünyanın çehresini değiştirecektir. Bu da serinin sonu olur).
 
Üst