Çakma batman'lerden bir demet

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
DC Comics öyle bir yayınevi olmuş ki başta Marvel olmak züere tüm yayınevleri onun buluşlarını taklit eder olmuş (Marvel'ın Conan ve Captain Marvel buluşları hariç tutulabilir). Bu iddiamı ispatlamak istesem muhtemelen onlarca örnek gösterebilirim de yeri burası değil :)

İşte bazı yayınevlerinin Batman çakmaları:

Midnighter adlı karakter ilk olarak Stormwatch adlı grubun dizisinin sonlara doğru olan sayılarında ortaya çıktı. En yakın dostu Apollo ile bir tuzaktan kurtulmuşlar; tüm JLA çakması dostları bu tuzakta ölmüştür, intikam peşindedirler.
İntikam alınır, Stromwatch'un halen devam eden elemanlarıyla birlikte hareket edilir muhteşem The Authority grubu oluşur, yeni dizi halen sürmektedir v.s.
Midnighter Batman'in futursuzca öldüren bir kopyasıdır. Son derece serttir, psikopattır, sadisttir! Apollo gücünü güneşten alan, gözünden ışın atan, uçan, mermi geçirmez dostudur ve Superman'dir veeee...
250pxmidnighter.png


Bu bir sürü hayran kazanan ikili daha sonra görüleceği üzere sevgilidir! Birlikte yaşamaktadırlar ve bir de evlatlık çocuk büyütmektedirler. Bir karede nikahlarını hatırlıyorum, karizmatik siyah kostüm beyazdır gelinlik gibi :O) Kopmuştum gülmekten ama adam hala hayranlık uyandıracak kadar psikopattır gülmem yarım kalmıştı hatırladığımda hiç unutmam ;)
2030013apollomidnighter.jpg


Squadron Supreme grubu Marvel'a aittir. Elemanlar aşağıda da görüleceği üzere JLA'nın varyasyonlarıdırlar.
detailve.jpg


İçlerinden Nighthawk Örümcek Adam'da da Defenders grubunda da karşımıza çıkan bir karakterdir ama bu grupta irili ufaklı Batman kırmasıdır. Aşağıdaki poz muhtemelen her şeyi açıklıyordur:
4bb6ab8966f742.jpg


Son düzenlemeden sonra karakter daha psikopat bir Batman versiyonuna dönüştü ve adı Ultimate Nighthawk oldu:
ssupremev2.jpg


Garth Ennis gibi deli bir yazarsanız ortaya bu çıkar: The Pro (Pro, prostitute, hayat kadınının kısaltılmışıdır ama profesyoneller için de kullanılır diye biliyorum, hoş bir kelime oyunu) ... Ucuz bir sokak fahişesi bir gün uyanır ve süper güçleri olduğunu öğrenir. Daha olaya adapte olmaya çalışırken de penceresine bir grup adam gelir ve tabii anlayacağınız üzere bunlar JLA'nın son derece sulu yorumlarıdır. hayatımda b kadar güldüğümü hatırlamıyorum diyeceğim bu tek sayılık hikayede Batman ve Robin aşağıdaki gibi yorumlanmışlar:
thepro1213.jpg
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Merdiven altı Batman olmasa şaşardım.sanayi sitesinde boş bir arkadaşa yaptırmışlardır.:)

Katılıyorum sana, telifi ucuza geliyor sanayiide yapılınca. Hem bak ölümden dönmede, bel kırılmasında falan yedek parça sorunu da olmuyor. Hemen uyduruyorlar bir şeyler ustalar oluyo bitiyo :D
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Ben Marvel'i daha çok beğeniyorum ne yalan söyleyim.

Marvel'in X-Men ve Wolverine, Hulk, Silver Surfer, Fantastic Four, Thor, Deadpool ve tabii ki Spiderman kahramanları özgündür. Herhangi bir yerden apartma değildir. Yan karakterlerde esinlenmeleri abartmamak gerekir. Nighthawk'ın Batman'a benzemesi çok önemli bir konu değildir bence.

Benzerlik aranacaksa Nova, Green Lantern'den epeyce etkilenmişe benziyor. Buna karşılık DC'nin de Wolverine çakması karakterleri var galiba.

Batman'in kavramsal ikizi bence Iron Man'dir. İkisi de zengin insanlardır. İkisinin de süper güçleri yoktur. Gerçekte Batman ve Iron Man gibi karakterler (ki araştırılsa benzer birçok kahraman bulunabilir) batının şövalye mitolojisinin modern yansımalarıdır. Zengin ve güçlü insanlar, özel kıyafetler giyeyerek kötülerle savaşmaktadır. Özellikle Iron Man, ortaçağ şövalyeleri gibi şatoda yaşayan ve metal zırh giyen bir kahramandır. Batman'ın alt başlığı Gece Şövalyesi'dir. Kavramsal açıdan ikisi aynıdır.
 

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
batman çakmalari sadece başka yayınevlerinde değil özellikle dc nin kendi evreni hatta batman hikayelerindede vardır. batman için hiç te faydalı geçmeyen 1950 li yıllarda (çizgi romanın gümüş çağıdır) sansür korkusuyla karanlık batman hikayeleri yerine naif ve saçma hatta bilim kurguya kaçan batman hikayeleri yazılırdı.(dev robot dinazorlarla savaşmak gibi) 1955 yılında dc nin bastuğı BATMEN OF ALL NATİONS hikayesinde batmanin ortaya çıkıp gotham da suçla savaşmasından ilham alan dünyanın dört bir tarafındaki farklı kişiler kendi ülkelerinin maskeli kahramanları olarak tanıtılıyordu. (italya daki lejyoner arjantinde El Gaucho fransa da The Musketeer ingilterede The Knight isveç te Wingman avustralya da The Ranger ve kızılderili Man-Of-Bats gibi) Devamlılıktan kaldırılmasına rağmen Grant Morrisan adındaki kelimenin tam anlamıyla çılgın dahi çizgi roman yazarının hypertime yayın akışını kullanarak (ayrıntılı bilgi için araştırın) yazdığı 2008 tarihli batman black glove ve batman rip hikayelerinde bu karakterler tekrar ortayaçıkar.
 
Üst