Batman Coştu bir kere 1 :)

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan bir kaporta tamircisi, değişik araçlardan topladığı parçalarla, çizgi roman ve film kahramanı Batman'ın otomobiline benzeyen bir araç yaptı.
776225915ca5e.jpg

Kaporta tamirciliği yapan ve aynı zamanda Doğubayazıt Mucitler ve Bilimsel Araştırmalar Derneği üyesi olan İsmail İlhan, yaklaşık 12 yıldır üzerinde çalıştığı projeyi tamamladı.
Çizgi roman ve film kahramanı Batman'ın otomobilinden esinlenen İlhan, çeşitli araçlara ait parçaları bir araya getirerek yaptığı otomobili tamamlayarak, test sürüşlerini gerçekleştirdi.
Benzinle çalışan ve saatte 150 kilometre hıza ulaşan aracın tanıtımını Doğubayazıt'ın 14 Nisandaki kurtuluş yıl dönümü etkinliklerinde yapmak için Doğubayazıt Kaymakamlığına başvuran İlhan, gerekli izinleri aldı.
Arkadaşları ile birlikte kurdukları derneğe destek verildiği takdirde daha güzel çalışmalara imza atacaklarını belirten İsmail İlhan, “Bir yıldır bu araçla uğraşıyorum. Sonunda değişik araçlardan topladığım parçaları bir araya getirdim ve kaportasını da kendim dizayn ettim. Araca yangın söndürme sistemi ve yol bilgisayarı da ekleyeceğim” dedi.

SUYLA ÇALIŞAN ARABA YAPMIŞTI
...
Kaynak - Hürriyet Gündem
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Edebiyat uyarlamalarının çizgi roman raflarının ciddi bir bölümünü kapladığı bu dönemde bir eseri daha gündeme taşıyalım. Dostoyevski Yayıncılık sunar "Batman, Suç ve Ceza"

dostoyevskycvr777387.jpg


2000 yılında basılmış olan bu çizgi romanın yaratıcısı R. Sikoryak.
Diğer; uyarlamalı, eserleri -
Çizerin mail adresi - rsikoryak@earthlink.net
Haber Kaynak - A Piece
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
DC Comics inanılmazı gerçekleştirdi ve "All Star Batman and Robin the Boy Wonder" serisinin 10. sayısında "küfürler" bastığı için toplatıldı.

New York Daily News'un haberine göre Batgirl oldukça ağır küfürler savuruyormuş sayıda. "Text every friend you've got, s---heads," bu küfürlerden biri, "Sell your poison somewhere else. This here arcade belongs to the f...ing Batgirl." diğeri. Yayınevinden yapılan açıklamaya göre "s"li ve "f"li kelimelerin üzeri karartılmış, daha doğrusu öyle yapıldığı sanılıyormuş.

Amerika'da bazı ifadelerin kullanılabildiği yayınların kapaklarında hedef kitlenin belirtilmesi gerekmekte. "Yetişkin", "çocuk"... Görünen o ki kapak yazısı değil unutulmamış, içeriye fazla yazı girmiş. DC Comics'e geçmiş olsun, sayı satışa çıktıysa ve birileri alabildiyse hayırlı olsun. Artık ellerinde koleksiyon değeri çok yüksek bir çizgi roman var!
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
BATMAN Belediye Başkanı DTP'li Hüseyin Kalkan, dünya gişe rekorları kıran 'Batman' filminin yönetmeni Christopher Nolan'a, Batman şehrinin adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. Kalkan, "Davayı önümüzdeki süreçte filmin çekildiği ABD'de açmayı planlıyoruz" dedi.
banebreaksbatman497pg21ou5.jpg


ABD'li yönetmen Christopher Nolan'ın yaptığı 'Batman' filminin adının Batman şehrine ait olduğunu ve isim hakkının da kendilerinin olduğunu savunan Başkan Kalkan, konuyla ilgili hukukçuların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Kalkan, şunları söyledi:


"3 yıl önce Yılmaz Güney Sinema Salonu'nu açarken, dünyada gişe rekoru kıran Batman filmiyle açmayı planlıyorduk. Fakat sinemanın adı Yılmaz Güney olduğundan usta oyuncunun filmiyle sinemamız açıldı. Dünyada bir tek Batman var. ABD'li film yapımcıları ilimizin adını bizden habersiz filmlerine yansıtmışlar. Batman'ın adını kullananlardan davacıyız. Bu davayı gerekirse de ABD'de de açacağız."


Kaynak - Milliyet
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Christian Bale, Zhang Yimou’nun yeni filmi Flowers of War’ın çekimleri bittikten sonra sürpriz bir kararla insan hakları aktivisti Chen Guangcheng’i ziyaret etmek istedi. Ülkede özellikle kırsal kesimde sert bir şekilde uygulanan “tek çocuk yasasına” muhalefetiyle tanınan görme engelli aktivistin evine yaklaşan Bale’in arabası durduruldu ve fiziksel saldırıya uğradı.
4 güvenlik görevlisi tarafından durdurulan ve yolundan geri çevrilen Bale’in yaşadıkları haberciler Stan Grant ve Brad Olson tarafından kameraya kaydedildi.
Bu olayı ele alan bazı çizimler de yapılmış akabinde:
111216_china_bale_cartoon_photoblog600.jpg


Pandaman2.jpg


batman-movie-posts.jpg


Red_Panda_Man_by_Nanaki_angel23.jpg
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
'Ata yok, Tayyip yalan'
''Ata yok, Tayyip yalan'' ismini verdiği çalışmasında, yine çok tartışılacak bir karikatüre imza attı.
Sanatçı, ünlü çizgi roman Batman'den esinlenerek Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Atatürk resminin önünde bulunduğu fotoğrafı üzerinde oynadı. Atatürk'ü Batman'e benzeten Bahadır Baruter, Başbakan Erdoğan'ı da kötü karakteriyle ünlü Joker kılığına soktu.
151220111600061683867_3.jpg

Leman ve Penguen mizah dergilerinde karikatürleri yayımlanan sanatçı Bahadır Baruter, kişisel internet sitesi ve facebook sayfasında yeni çalışmasını yayımladı.
"Ata yok, Tayyip yalan" ismini verdiği çalışmasında Baruter, Başbakan Erdoğan'ı Batman çizgiromanındaki Joker karakterine soktu. Erdoğan'ın dudaklarını ve yanaklarını kırmızıyla şekillendirirken yüzünü de beyaza boyadı.
Başbakan Erdoğan'ın arkasında asılı duran Atatürk resiminde de oynama yapan Baruter, Atütürk'e Batman maskesi giydirdi.
Çok tartışılan "Osmanlı Böcekleri"
Baruter, Osmanlı hanedanıyla böcek figürlerini bir araya getirerek yaptığı ‘Ottoman Bugs’ oyun kartları nedeniyle milliyetçi-muhafazakar kesimin hedefi haline gelmişti.
Baruter'in 1 yıl hapsi istenmişti
Karikatürist Bahadır Baruter'in mizah degisi Penguen'de çizdiği karikatürde cami sütununda okunan "Allah yok, din yalan" yazısı nediyle Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası ile bazı vatandaşların açtığı dava nedeniyle 1 yıla kadar hapsi istenmişti. Bahadır Baruter kimdir? 1963 Ankara doğumlu. Sırasıyla Küçük Münevver Çocuk Yuvası’nda bir, Nilüfer Hatun İlkokulu’nda beş, İstanbul Erkek Lisesi’nde sekiz ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümünde 14 yıl eğitim gördü.
Karikatür çizmeye 27’sinde başladı. “PİŞMİŞ KELLE” de üç ay, “LİMON” da bir yıl ve “AVNİ” de altı ay çalıştıktan sonra LEMAN’ın kurulmasıyla birlikte bu dergide yaklaşık 12 yıl süresince, Fatih Solmaz ile birlikte hazırladıkları “Lombak” adlı karikatür sayfasını çizdi. 1996‘da Selçuk Erdem’le birlikte “LEMANYAK”ı çıkardı ve ilk bir yılı Selçuk Erdem ile birlikte olmak üzere yaklaşık beş yıl bu derginin bilfiil editörlüğünü yaptı.
1997’de KOMİK ŞEYLER YAYINCILIK'ı kurdu. 2001’de 11 arkadaşıyla LEMANYAK’ tan ayrılarak LOMBAK dergisini kurdu; hemen ardından Bülent Üstün ile birlikte LOMBAK’ın eki olarak KEMİK’i çıkarttı. 2002’de Metin Üstündağ, Erdil Yaşaroğlu ve Selçuk Erdem ile birlikte PENGUEN’i kurdu. 2003’de Fatih Solmaz ile birlikte KEMİK'i, LOMBAK'tan ayırarak müstakil formatta yayınlamaya başladı. Halen PENGUEN’de çizerlik ve editörlük görevlerini sürdürüyor. Yazar Mine Söğüt ile evli; çocuksuz ama kedili. (AHMET KÜÇÜK - T24)

Kaynak - Vatan
Bunlar da ilginizi çekebilir
 
Üst