Batman Sülalesi

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
"Batman Family" tanımlaması çok hoş olmakla birlikte yetersiz kalmaya başladı bu aralar. Batman, Batgirl, Batwoman, Robin derken Robin sayısı 4'e katlandı, her karakter değişti ve bir sürü başka kostümlü tip katıldı Gotham - Blüdhaven çizgisine...

Aile... Bir ara Batman Family adıyla öyle bir dizi de basılmış ama bence aşağıdaki resim "aile"yi en iyi yansıtan olmuş:
tumblr_lugfxfQt231qiqyjwo1_500.jpg


Batman - Batman sülalesinin alfa ve omegası. Artık uzun uzadıya tanıtmaya gerek olmasa gerek :)

1. Robin - Dick Grayson, Detective Comics'in 1940 yılı Nisan 38. sayısında görüldü ilk olarak. Batman'in çocuk yardımcısı olarak başlayan hikayesine şimdilerde Nightwing adıyla devam ediyor. Teen Titans grubunun daimi ve kurucu üyesi. Sirk akrobatı olan ailesiyle gösteri yaparlarken Twoface tarafından öldürülen anne-babasını kaybetmiştir.

tumblr_lneoco7lUN1qgqm7bo1_400.jpg

2. Robin - Jason Todd, Batman dizisi 1983 yılı 357. sayısıyla giriş yaptı aleme. Çocuk suçlu olması yanısıra yetimdi ve Robin olarak seçildi. Ancak okurun onu çok sevmemesi üzerine Joker tarafından öldürüldü. Daha doğrusu öyle sanıldı. Geçenlerde "Hush" hikayesiyle dirilen Jason artık Red Hood adıyla anılıyor. Bir iyi bir psikopat kötü olarak etrafta dolanıyor.


3. Robin - Tim Drake. 1991 yılında çıkan dört sayılık hikayeyle birlikte yardımcı rolü verilen Tim şaka bir yana kendi dizisine kavuşan ilk Robin'dir. 2009 yılına kadar da bu rolünü sürdürmüştür. İlk Robin Teen Titans'da olduğu için Tim "Young Justice" adlı grubun kurucu üyesi olmuştur. Daha sonra Red Robin adıyla 29 sayılık muhteşem bir dizisi daha çıkmıştır çünkü...

4. Robin Tim'in kız arkadaşı Stephanie Brown "Spoiler" adıyla suçla savaşan bir kızcağızdır. Kısa bir süre Kız Robin olarak görev yapmıştır. Doğru hatırlıyorsam yakın zamanda ölmüştür :(

5. Robin - Batman'in en büyük düşmanı Rha's Al Ghul'un kızı Thalia'dan olan oğlu Damien Robin olmuştur 2009 senesinde. Batman'in öldü sanıldığı arada yerine geçen Dick'in yardımcısı olmuştur. Şımarık bir velettir ve ciddi psikopattır.

Nightwing - Dick Grayson. Nightwing ismi aslında ilk olarak Superman'in (vol. 1) "Superman in Kandor" adlı Ocak 1963 yılı 158. sayısında kullanılmıştır. Bu hşkayede şişedeki şehir Kandor'a giren Superman kendine Nightwing kod adını vererek farklı bir kostüm giymiştir. Olsen de Flamebird olmuştur. Yıllar sonra Flamebird bir kız, Nightwing de Batman'in eski elemanın adı olmuştur. Blüdhaven adlı şehre taşınan ve polis memuru olarak görev yapan Dick bu arada Nightwing olarak şehri kötülere karşı savunmaktadır. Tabii sık sık Gotham'a ve Titans'lara da gidip gelmektedir. Ekim 1995'de ilk serisine kavuşmuştur.

1. Batgirl - Betty Kane. İlk kez Batman dizisi Nisan 1961 yılı 139. sayıda ortaya çıkmış. Yıllar sonra bu kızın adı Bette olarak değiştirilerek Flamebird olmuştur.

2 . Batgirl - Barbara Gordon. Komser James Gordon'un kızı. "Killing Joke" (Öldüren Şaka)'da Joker'in felçli hale soktuğu kız. Detective Comics dizisi 66-67 yaratımı, sayı 359'da görülmüş ilk. Felç olduktan sonra Justice League ile Batman'a "Oracle" (Kahin) adıyla tardımcı olmuş sonra "Birds of Pray" (Alıcı Kuşlar) adlı kızlar grubunun lideri olmuş şimdilerde de eski formuna kavuşarak tekrar Batgirl olmuştur.

3. Batgirl - Helena Bertinelli. Diğer adıyla Huntress. Deprem dizisinde Batman kaybolunca kendine bir kostüm uydurup Batman korkusuyla sokakları temizlemeye çalışmıştır kısa bir süre.

4. Batgirl - Cassandra Cain. Bence gerçek Batgirl odur başkası değil. Batman'in düşmanlarından Cain'i kızıdır ve küçük yaştan itibaren hiç bir ahlaki kurala bağlı oladan öldürmeye eğitilmiştir. Batman dizisi 1999 yılı 567 sayısında ortaya çıkmış kostümü Huntress'dan devralmıştır. Uzun süre konuşamadığından dilsiz sanılmıştır. Kendi dizisi de bence hayli eğlenceli ve keyifliydi. Yeni adı Black Bat.

5. Batgirl - Stephanie Brown. Daha önce olduğu gibi kısa bir süre için Robin olmuşken bunu da olayım bari demiştir.

6. Batgirl - Barbara Gordon geri dönmüş bulunuyor.

1. Batwoman - Katherine Kane. Batgirl çıkıp onu by-pass edene kadar varlık göstermiştir. Detective Comics'in Haziran 1956 yılı 233. sayısında ortaya çıkmış, 1964'de ortadan kaldırılmıştır.

2. Batwoman - Yakın zamanda ismiyle oynanarak Kate Kane olarak tekrar sunulan Batwoman lezbiyen tercihiyle haberlere konu olmuştu ve asıl evrende yaşamışlığı olmamıştı.

Ace the Bat-Hound- Maskeli bir köpek. Batman dizisi Haziran 1955 92. sayı yaratısı. Çok şükür bugünlere kalmamış :)

Catwoman - Selina Kyle. Batman dizisinin 1940 yılında çıkan ilk sayısında The Cat adıyla ortaya çıkmıştır. Elinde kırbacı, derin yırtmaçlı eteği ve maskesiyle tam bir afettir ilk zamanlar. Daha sonra hırsız-kahraman arası gidip gelmiş Batman'in uzatmalı sevgilisi olmuştur.

Red-Robin-09.jpg

Red Robin - Yerini Batman'in oğlu Damien'e kaptıran Tim kendine özel bir kıyafet hazırlayarak solo takılmaya başlar Bu kostümü ilk kez "Kingdom Come" 4 sayılık unutulmaz hikayede görmüştük. Açıkçası bu 29 sayılık diziyi yakınlarda okudum ve gördüm ki bu şekilde giderse bruce Wayne'in peşinden muazzam bir Batman geliyor.

Huntress - DC evreninde World Two olarak geçen diğer boyutta Batman'in kızı olarak karşımıza çıkan Huntress yıllar sonra asıl evrende kostümlü bir suç savaşçısı olarak ortaya çıkıyor. Helena Rosa Bertinelli. Boynundaki haçla dolanan kahraman daha çok arbalet kullanımıyla hafızalarda yer etmiştir.

Spoiler - Robin'in sevgilisi Stephanie Brown Batman'in düşmanlarından Cluemaster'in kızıdır. Birçok görevde bulunmuş, ölmüş ve geri dirilmiştir.

Bird of Pray - Bir sayısında bizim memleketin DC yaratısı Janissery'ye de davetiye gönderen, İstanbuL'a gelerek suçlu kovalayan ekip hayli geniş bir kız kadrosuna sahip: Oracle/Batgirl, Black Canary, Katana, Poison Ivy, Starling, Huntress, Big Barda, Black Alice, Lady Shiva, Gypsy, Hawkgirl, Judomaster, Power Girl, Hawk, Dove, Manhunter, Misfit, Infinity, Vixen

Azrael - Batman'in düşmanı olarak ortaya çıkan ancak sonradan ülkemizde yayınlanan Knigfall v.s. dizisinde Batman'in yerine kostümü giyerek kostümü Demir Adam tarzı dizayn eden Jean-Paul Valley'dir. Bir grup haçlı kiralık katilin kurduğu tarikattan birinin torunu. Adı İslam'daki Azrail'den gelmektedir.

The Outsiders - Bir grup genç kahramana liderlik ettiğinde yardım ettiği aldığı dizinin adı.

redhood-550x.jpg

Red Hood - Ölümden dönen Jason'ın yeni adı. Şimdilerde Red Hood and the Outlaws adlı grupla takılıyor dizisinde.

Black Bat - Cassandra Cain'in yeni adı. Ksotümü berbat ve... Sevmedim işte.

NightrunnerINc.jpg

Nightrunner - Detective Comics'in Şubat 2011 yılı 12. Annual'ında ortaya çıkan bir karakterdir ve onun varlığı hayli sansasyon yaratmıştır. Çünkü o 22 yaşında Cezayir kökenli sünni bir Fransız vatandaşıdır.

Batwing01.jpg

Batwing - Batman Incorporated dizisi Mayıs 2011 yılı 5. sayı kahramanı. İlk siyahi Batman olma özelliğini taşımaktadır. demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı David Zavimbe.

Knight and Squire - Şövalye ve Yamağı ikilisi British Batman olarak geçen ikilinin adı.

Not - bir sürü güzel resimle süslediğim yazı az önce kaybolduğundan tesadüfen yedeklediğim yazıyı ekleyerek paylaşımda bulunuyorum. tekrar resim avına girişiremeyeceğim özür :'(
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Gereğinden fazla büyümesini kabullenemesem de, Batman`in eğittiği tipler olmaları nedeniyle tek bir organizasyon oluşturup ne kadar suçlu varsa hepsini içeri tıkmalarına an gözüyle bakıyorum. Ha gayret... :)
 

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,503
sağol sayende batmanın yedi sülaseni öğrendik:D güzel bir çalışma olmuş
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Valla bilmiyorum kötü adamlar kaç kez tımarhaneye kapatıldılar ve kaç kez kurtuldular :) Bu kadar adam boşa kürek çekiyormuş gibi geliyor bana bazen :)

Beyler, atladığım bir tipi hatırladım: Anarky

Asıl adı Lonnie Machin olan Anarky genç bir çocuktur. Asidir, sistem karşıtıdır, ateisttir, sorgulayıcıdır v.s. Aslında belli yaşlardaki gençlerin asıl temsilcisidir ancak onu da sistemin bir parçası haline getirmek yayınevi için hiç zor olmamıştır.
İlk kez Detective Comics Kasım 1989 yılı 608. sayısında ortaya çıkan genç biraz yıkıcı ve patlatıcı olmuştur. Bununla birlikte orta halli ailenin çocuğu Lonnie çaldığı paralarla dehasını birleştirerek kendine Batcave tarzı bir üs hazırlar, bir ton Bat tarzı zamazingo icad eder ve ara ara kötü ara ara iyi olarak etrafta dolanır.
Ben özellikle "iyi-kötü" ayrımını arayarak geçirdiği kısa diziyi çok severim. Cehenneme, Darkseid'a v.s. gider bir ton enerji toplayarak dünyayı kurtaracak bir tanrıya dönüşmeye çalışır bu arada da anarşist manifestoyu anlatır.
Sonra basılan dizileri faciadır. En son red Robin'de gördüm. Bir tür koma durumunda yatağa bağlıydı ve zihniyle bilgisayar aracılığıyla mucizeler yaratıyordu.
 

espermeset

Yeni Üye
28 Kas 2012
17
13
yahu nu nightrunner knightfall sersinde de gözükmüyormuydu? ben mi yanlış hatırlıyorum, böyle ninja gibi bir tipti?
 
Üst