Ayın kahramanı 02- BATMAN..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Arkadaşlar ayın kahramanı bölümü için bu ay konuğumuz BATMAN.

görselleri resim galerisine,beğendiğiniz ayrıntıları,ilgi duyduğunuz yönleri, maceraları bu başlık altında bekliyoruz.:)
c18h2va3osml6jpqe.jpg
 

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
203
istanbul
Kimse birşey yazmamış :(
Biraz birşeyler yazıyım o zaman,
kısa kısa,

-1939 çizer Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratıldı ilk olarak
detective comics #27'de yayınlandı.
sayının kapağını şurdan görebiliriz:
batman27.jpg

-ilk ismi Bat-Man şeklinde yaratılsada günümüzde Batman olarak anılmakta, onun dışında kara şovalye ve dedektif gibi lakaplarıda vardır.
-maskenin altındaki isim hepimizinde bildiği gibi zengin iş adamı Bruce Wayne'dir.
-kendileri Amerika'da kurgu bir şehir olan Gotham City'de yaşamakta ve Batman kimliğiyle gene aynı şehirde suçla mücadele etmektedir.
-diğer kahramanların aksine süper güçle donatılmış değildir, onun yerine zekasıyla ve kendisine ait olan wayne enterprises'ta geliştirdiği çeşitli teknolojik aygıtları kullanarak düşmanlarını alt eder.
örnek vericek istersek
*batsuit
*batarang
*batmobil'i en başta gösterebiliriz.
-ve süper güçleri olmadanda, bu kadar kült olabilmeyi başarmış yegane comic karakteridir.
-düşmanlarına bakarsak gene en az batman kadar meşhur olan "the joker"'ı en başta söyleyebiliriz. zaman zaman farklı tasfir edilsede genel kanı normal bir insanken çeşitli psikoljik travmalar yaşadıktan sonra yüzüne bir asit tesiri sonucu sürekli gülen bir surata sahip olmuş, palyaço makyajı yapan, mor ağırlıklı takım elbise giyen sosyopat, kaos bağımlısı bir villain'a dönüşmüştür.
diğer önemli düşmanları
*two-face
*bane
*penguin
*riddler
*mr.freeze.... vs....
-en sadık yardımcısı alfred pennyworth adında sadık aile yardımcılarıdır. alfred aslında batman'in herşeyi gibi, bruce wayne'i kendinden daha iyi tanır o derece :)
-gene nightwing gerçek kimliğiyle dick grayson batman'in alfred'den sonra en güvendiği isimdir.
onun dışında
-red robin(tim drake)
-robin(damin wayne(bir parantez daha bruce wayne'nin oğlu))
-gene bir tane daha robin var :) (Jason Todd: maalesef joker'in hazırlamış olduğu bir set-up sonucu öldü)
-batgirl(barbara gordon)
gibi isimler batman'in güvendiği ve ekip çalışmasına girdiği isimlerdir. Bu arada burda justice league'i ayrı tuttum, biline. tabi bunlar arasında bana göre en işe yarar olanı dick grayson şimdiki nightwing eski-ilk robin olan arkadaştır. Zaten Bruce'ta onla kurduğu bağı diğerleriyle kuramamıştır.
Ha bu arada g.p.c.d'den(gotham polis teşkilatı) teğmen gordon'u saymazsak olmaz. Oda batman'nin polis ile işbirliği içindeyken birlikte çalıştığı bir memurdur.
-konumuza dönersek epey hollywood filmi çevrilmiştir, bunlardan ve en başarılı kabul edileni 2008 yılındabaşrollerini Christian Bale(Bruce Wayne / Batman) ve Heath Ledger(joker)'in paylaştığı yönetmen koltuğunda cristopher nolan'ın oturduğu ayrıca senaryoda ona ait tabi, The Dark Knight adıyla gösterime girmiş olanıdır.

Bitirirken; tabi daha birçok şey eklenebilir ama genel hatlarıyla böyle bahsettim. Ha bu arada yeni 52'den sonra Batman, Detective Comics, "Batman and Robin" ve Batman: The Dark Knight bu isimlerde 4 tane çizgi-romanı yayınlanmaktadır. Bunlar arasından özellikle scott synder'ın yazdığı, greg capullo'nun çizdiği "Batman" ' i şiddetle takip etmenizi öneririm.


Burdanda batman aleminde ne olup bitiyor öğrenebilirsiniz...

(siteyle hiç bir alakam veya reklam amacım yoktur, takip ettiğim bir blog sadece)
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Batman'in öyküsünü tüm çizgi roman okurları bilir. Çocukken anne ve babası bir soygunda öldürülen Bruce Wayne bir gün malikanelerinin bahçesinde gezerken çukura düşer ve yarasalarla karşılaşır. Çok korkar ama korkunun kendisi olmaya, Yarasa Adam olmaya karar verir.
Bir başka dünyada da bir kız çocuğu, ALICE bir çukura düşer ve kendini Harikalar Diyarında bulur.
ma%C4%9Fara-%C4%B1%C5%9F%C4%B1k.jpg

Açıkçası Bob Kane'in Lewis Carrol'un eserinden etkilendiğini söylemek mümkün değil. Zira yukarıdaki benzerlik dışında yazarın kendisi de Da Vinci, Zorro gibi referansları göstererek olası bir komplo teorisini boşa çıkarıyor. Ancak Batman'in düşmanları noktasında biraz durup düşünmek gerekiyor. İlk düşmanları arasında Deli Şapkacı (Mad Hatter) ile Deever ve Dumfree Tweed (Tweedledum & Tweedledee) biraderlerin olması zaman içinde yolculuk yapmayı zorunlu kılıyor.

1940'lar bir yana comics tarihinde dönüm noktalarından biri olan The Dark Knights Returns grafik novelinde yıllar sonra karşımıza Alice'in Beyaz Tavşanı çıkıyor. Tavşan küçük Bruce'u peşine takarak bahçeye çıkarıyor ve Yarasalarla karşılaşacağı çukura düşmesine neden oluyor.

Daha yakın zamanda ise Batman: The Animated Series'de karakterlerden biriyle karşılaşmasak da bölüm isimlerinden birinin "The Lion and the Unicorn" olduğunu, Alice karakterlerinden ikisinin adının bölüme verildiğini görürüz.
Yine aynı seride Alice sendromu yaşayan ve romandaki karakterlerin kostümlerini giydirdiği adamlarıyla Barbara Gordon (Batgirl)'u kaçırmaya çalışan Deli şapkacıyı görürüz.
animated.jpg


Ancak dikkatli bakarsak ve biraz da komplo teorileri üretirsek Batman Villains dünyasının zamanla Alice Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland) ve Alice: Aynaların Ötesinde (Through The Looking-Glass) romanlarından epey beslendiklerini söyleyebiliriz.

tweedledum.jpg
ikizler.jpg

Deever and Dumfree ..... .....Tweedeledum & Tweedledee

Ras_Al_Ghul.jpg
t%C4%B1rt%C4%B1l.jpg

Ra's Al Ghul .................................. Nargileci Tırtıl
(Ortadoğulu Terörist)

royal_flush_gang.jpg
iskambiler.jpg

Royal Flush .....................................İskambil Krallığı

penguin.bmp
dodo.gif

Penguen ....................................................... Dodo Kuşu

hatteranimated.gif
%C5%9Fapkac%C4%B1.jpg

Mad Hatter................................................. Mad Hatter
(Deli Şapkacı)

croc.gif
kertenkele.png

Killer Croc .......................................... Bill The Lizard

Catwoman4.jpg
Cheshire_Cat_Tenniel.jpg

Catwoman .......................................... Chesire Cat

577px-Ratcatcher.jpg
fare.jpg

Rat Chatcher....................................The Mouse
(Fare Yakalayıcısı)
Yakalamaz ama dosttur

250px-HumptyDumptyBatman.jpg
HumptyDumpty.jpg

HumptyDumpty .......Humpty Dumpty
 

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
331
New York'un bir kaç lakabı vardır.
Bunlar;

*Big Apple
*Gotham
*The City That Never Sleeps
*Center of the Universe
*The Capital of the World
 

burakem

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2009
223
2,802
Batman'deki Arkham, aynı zamanda Lovecraft'ın Cthulhu mitosunda oldukça sık bahsedilen Massacchusets'de yer alan hayali bir şehirdir.
Doom that came to Gotham, Gotham by Gaslight maceraları, içerik olarak olmasa da maceraların isimleri direk lovecraft'ın yarattığı evrenlerle alakalı. (Doom that came to Sarnath adlı kısa hikaye, Cthulhu by gaslight adlı rpg oyun vs..)
 

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
Batman in senaryo için oyunları, filmleri vs takip etmek kafa karıştırıcı ve tutarlı değil...Zaten senaryolarda comics e bağlı kalmıyorlar. DC yi Marvel ı eskiden beri takip eden biri olarak, Batman için 90 yıllara hatta yıl olarak, 1994-1997 diyebilirim. Knightfall senaryo olarak dönüm noktasıdır.

Şöyleki, bu adresten bahsettiğim genel listeyi, adresinden batmanın düşüşü hakkında genel bilgiyi, adresindende çizerlerini ve ayrıntıları okuyabilirsiniz.
 

Marctorius

Yeni Üye
8 Şub 2016
47
37
dc'nin en popüler ve en sıkı karakteridir diye rahatça söyleyebilirim. kardeşimle sürekli bir oyun oynarız biz. şöyledir ben kardeşime sorarım batman mi yoksa captain america mı? onun cevabı hiç değişmez: BATMAN!
 

Wally-West

Yeni Üye
14 Kas 2018
8
14
"Batman, hazırlıklı olursa alır." bu çok önemli aslında. Batman'i anlatan bir tabir. Darkseid, Braniac, Süperman gibi imkansız gelen featleri var. Hatta JL üyelerini tek tek götürmüşlüğü var. Son dönemde Who loughs versiyonu çıkıyor. Kendisi DC evreninde en korkulan karakter olmasıyla nam saldı. Herkesin korktuğu şey şu "Batman bir gün kafayı yerse ne olur ?". Sanırım, İnjustice'den daha kötü olur. Yakın zamanda çıkacak sanırım. Zaten evrende 3 versiyonu çok tehlikeli; Who Loughs, Owl-man ve gelecekteki hali ismini hatırlayamadım(IQ'su 1000 küsürdü.)
 
Üst