Valentina'yı Aramak - Guido Crepax'ın Dünyası

Valentina'yı Aramak - Guido Crepax'ın Dünyası

Ayın Kahramanı Bölümü

Like Tree41Likes
  • 24 Post By kudretsabancı
  • 3 Post By yeryüzü
  • 3 Post By abartman
  • 10 Post By kudretsabancı
  • 1 Post By murats

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 24.Mayıs.2023, 00:23   #1
Onursal Üye
Yönetici
E-Dergi

kudretsabancı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 636313
•Rep Seviyesi :
kudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond repute
Standart Valentina'yı Aramak - Guido Crepax'ın Dünyası
Henüz izlememiş olanlar için bir belgesel önerisi;

VALENTİNA'YI ARAMAK - GUIDO CREPAX'IN DÜNYASI
Yönetmen; Giancarlo Soldi

Klasik belgesel anlatımının tamamen dışında, Crepax'ın kenara itilmiş bir karakteri olan Neutron'un gözünden anlatılan harika bir belgesel.
Netflix'te izleyebilirsiniz, izleyin derim.

Tanıtım;
1965: Paris, Londra ve Milano, taze bir yaratıcılık ve isyankâr bir ivmeyle aynı hızda hareket ediyor. Guido Crepax bu enerjiyi alır ve sanat, müzik, tasarım, film ve modanın birbirine karıştığı, geleneksel anlatı yapısını kıran bir çizgi romana aktarır. Rüya gibi fotoğrafçı Valentina, Crepax'ın alter egosu haline geliyor: Louise Brooks kadar sevimli, Lucio Fontana'nın kesik tuvallerinden biri kadar rahatsız edici, Bob Dylan'ın şarkı sözleri kadar bilgili ve Charlie Parker'ın besteleri kadar özgür.

direnc11, uzung, büyük beyaz ve 21 kişi bunu beğendi.
Alt 24.Mayıs.2023, 00:31   #2
Yönetici

yeryüzü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1871705
•Rep Seviyesi :
yeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond repute
Uh! Çok heyecan verici bir tanıtım.
Kapaktaki karakter hiç yabancı değil,
çizgi roman serisi olarak bir yerlerde
görmüş ve merak etmiştim...
Çizgi romanın böyle güzelliklerini takip
etmek güzel...
Artık yarın bu diziye bakacağım.
Tanıtım için teşekkür ederim sevgili üstadım.
direnc11, abartman ve Calligrapher bunu beğendi.
Alt 24.Mayıs.2023, 00:59   #3
Onursal Üye

abartman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 611202
•Rep Seviyesi :
abartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond repute
Alıntı: yeryüzü´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Uh! Çok heyecan verici bir tanıtım.
Kapaktaki karakter hiç yabancı değil,
çizgi roman serisi olarak bir yerlerde
görmüş ve merak etmiştim...
Çizgi romanın böyle güzelliklerini takip
etmek güzel...
Artık yarın bu diziye bakacağım.
Tanıtım için teşekkür ederim sevgili üstadım.

Havy Metal'de yayınlanmıştı 80li yıllarda. Büyük ihtimalle onlar da bir Avrupa yayınından almışlardır telifini...

Kudret Bey'e bu bilgi notu için çok teşekkürler...
direnc11, yeryüzü ve Calligrapher bunu beğendi.
abartman isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 24.Mayıs.2023, 01:32   #4
Onursal Üye
Yönetici
E-Dergi

kudretsabancı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 636313
•Rep Seviyesi :
kudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond reputekudretsabancı has a reputation beyond repute
Valentina, önceleri Crepax'ın Neutron karakterinin nişanlısı olarak LINUS'un, 1965 yılındaki 2. sayısında karşımıza çıkıyor. Crepax, 1960'ların bu özgürlükçü ve bağımsız kadınını Neutron'dan daha çok sevince, Valentina bağımsızlığını ilan ediyor ve derginin Şubat 1972'deki 83. sayısında kendi macerasına başlıyor.

Bu bağımsızlık şöyle bir çizimle, çizgiromanın geleneksel kadın algısına da meydan okuyarak ilan ediliyor:

direnc11, mustibey, yeryüzü ve 7 kişi bunu beğendi.

Konu kudretsabancı tarafından (24.Mayıs.2023 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir.
kudretsabancı isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 24.Mayıs.2023, 17:14   #5
Onursal Üye

murats - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 45686
•Rep Seviyesi :
murats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond reputemurats has a reputation beyond repute
Belgeseli dün ve bugün izledim. Gerçekten yapısının farklılığını ve yaratıcı fikirlerini beğendim. İlginç bir çalışma olmuş. Ve iyi ki Netflix'te varmış, çünkü başka yerlerde bulamadım.
kudretsabancı bunu beğendi.
murats isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil