![]() |
#1 |
Onursal Üye Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2011
•Rep Puanı : 636313
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Henüz izlememiş olanlar için bir belgesel önerisi;
VALENTİNA'YI ARAMAK - GUIDO CREPAX'IN DÜNYASI Yönetmen; Giancarlo Soldi ![]() Klasik belgesel anlatımının tamamen dışında, Crepax'ın kenara itilmiş bir karakteri olan Neutron'un gözünden anlatılan harika bir belgesel. Netflix'te izleyebilirsiniz, izleyin derim. Tanıtım; 1965: Paris, Londra ve Milano, taze bir yaratıcılık ve isyankâr bir ivmeyle aynı hızda hareket ediyor. Guido Crepax bu enerjiyi alır ve sanat, müzik, tasarım, film ve modanın birbirine karıştığı, geleneksel anlatı yapısını kıran bir çizgi romana aktarır. Rüya gibi fotoğrafçı Valentina, Crepax'ın alter egosu haline geliyor: Louise Brooks kadar sevimli, Lucio Fontana'nın kesik tuvallerinden biri kadar rahatsız edici, Bob Dylan'ın şarkı sözleri kadar bilgili ve Charlie Parker'ın besteleri kadar özgür.
![]() |
![]() |
#2 |
Yönetici Üyelik tarihi: 03.Ekim.2011
•Rep Puanı : 1871705
•Rep Seviyesi :
![]()
Uh! Çok heyecan verici bir tanıtım.
Kapaktaki karakter hiç yabancı değil, çizgi roman serisi olarak bir yerlerde görmüş ve merak etmiştim... Çizgi romanın böyle güzelliklerini takip etmek güzel... Artık yarın bu diziye bakacağım. Tanıtım için teşekkür ederim sevgili üstadım.
![]() |
![]() |
#3 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 14.Ocak.2011
•Rep Puanı : 611202
•Rep Seviyesi :
![]() Uh! Çok heyecan verici bir tanıtım. Kapaktaki karakter hiç yabancı değil, çizgi roman serisi olarak bir yerlerde görmüş ve merak etmiştim... Çizgi romanın böyle güzelliklerini takip etmek güzel... Artık yarın bu diziye bakacağım. Tanıtım için teşekkür ederim sevgili üstadım. Havy Metal'de yayınlanmıştı 80li yıllarda. Büyük ihtimalle onlar da bir Avrupa yayınından almışlardır telifini... Kudret Bey'e bu bilgi notu için çok teşekkürler... |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Onursal Üye Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2011
•Rep Puanı : 636313
•Rep Seviyesi :
![]()
Valentina, önceleri Crepax'ın Neutron karakterinin nişanlısı olarak LINUS'un, 1965 yılındaki 2. sayısında karşımıza çıkıyor. Crepax, 1960'ların bu özgürlükçü ve bağımsız kadınını Neutron'dan daha çok sevince, Valentina bağımsızlığını ilan ediyor ve derginin Şubat 1972'deki 83. sayısında kendi macerasına başlıyor.
Bu bağımsızlık şöyle bir çizimle, çizgiromanın geleneksel kadın algısına da meydan okuyarak ilan ediliyor: ![]()
Lanet olası federaller! Konu kudretsabancı tarafından (24.Mayıs.2023 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 05.Şubat.2011
•Rep Puanı : 45686
•Rep Seviyesi :
![]()
Belgeseli dün ve bugün izledim. Gerçekten yapısının farklılığını ve yaratıcı fikirlerini beğendim. İlginç bir çalışma olmuş. Ve iyi ki Netflix'te varmış, çünkü başka yerlerde bulamadım.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Crepax Erotica | gandor08 | İtalyan Çizgi Romanı (Fumetti) | 6 | 05.Nisan.2020 19:20 |
Valentina | bakunin | T-U-Ü-V | 1 | 07.Ocak.2015 14:12 |
Guido CREPAX | bakunin | E-F-G-H | 1 | 12.Nisan.2013 22:09 |
Markushina Valentina | ilhanx | Sanatsal Tablolar | 1 | 14.Ekim.2010 08:45 |