Bulvar gazetesi 1985 yili eki asteriks büyük savaş

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Uzun süredir taradığımız ancak bir türlü düzenlemesini yapmaya fırsat bulamadığımız gazete eklerinden biriyle bir aradayız.Hatalı taramaları farkedince neredeyse yarısını yeniden taramak zorunda kaldık.Yüzbaşı Volkan taramaları devam ediyor bu arada 2 sayı daha taramaya zaman bulabildik.Asteriks ekleri bitince özellikle Yüzbaşı Volkan serisine devam edeceğiz kesintisiz uzun soluklu bir dizi olacak.Ancak daha önce de belirtmiştim Yüzbaşı Volkan serisi hayli karışık bir durumda.Hangi sayı ne zaman başladı ne kadar devam etti bu konuda uzman dostların bilgi paylaşımına mutlaka ihtiyaç var.Bana göre bütün serileri tam macera yapmak daha yerinde olur.Bu konuyu sevgili Petranyus lada konuştuk aynen hocam cilt kapakları dahil edilerek eldeki bütün sayılar birleştirilerek külliyat tamamlanabilir düşüncesinde.
Bugün üstadla bir aradaydık.Oradan buradan havadan sudan sohbetler müteakip biyoloji ve felsefe ilave olarak atom altı dünyaya girdik saatler yetmemiş.
Bol dumanlı ve zararlı tütün ürünlerinden tüketip bol çay ve kahve içtik.Gündemi değerlendirdik.Alimlerden cahillerden binbirtürlü kepazelikten bahsettik.Ne olacak bu memleketin halinden yola çıkarak ne olacak bu dünyanın haline vardık.Kuralsızlaştırılan kapitalist ekonominin insanlığın en büyük düşmanlarından biri olduğunda hemfikirdik.
Sorunların temelinde yine bu para olayını gördük.İçinde yaşamak zorunda olduğumuz dünya adlı gezegenin sırf bir kaç tane zengin tefeci yüzünden yaşanmaz hale gelmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik.
Finans patronlarının kullandığı enstrümanların çeşitliliğinden kaynaklanan para orkestrasının hiç bitmeyen konserinden bıktığımızı sigara eşliğinde derin beddua seansları ile özellikle vurguladık .
Bu aralar küresel sermaye hareketleri üzerinde duruyoruz.Bize göre küresel para döngüsü anlaşılamadan siyasette tam olarak anlaşılamaz.

Asteriks hariç her şeyi konuştuk galiba.
Şİmdiden iyi okumalar ve iyi arşivlemeler.
Kendinize iyi bakın değerli sanat severler.

Orjinal olarak taranmış ve aslına asla dokunulmamıştır.
Kapak resmini temizlemek için biraz uğraştık.Ek çok yıpranmış ve kondüsyonu düşmüştü ama onu sonuçta hayli tamir ettik ve düzelttik.





Orjinal Tarama ve Düzenleme : ABOLARDİS & PETRANYUS
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,003
Zamanında kimbilir kaç kere okuduğum elimden düşürmediğim sayılardan biriydi.Yıllar sonra görmek büyük bir sürpriz oldu.
Çok teşekkürler dostlar,yüreğinize sağlık...
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,184
Filmlerini defalarca seyrettik,
çizgi romanlarını tekrar tekrar okuduk.
Yine seyrediyoruz,
yine okuyoruz bu sevimli kahramanları...
Paylaşımlarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyorum.
Selamlar ve saygılar Sayın "abolardis"...


kORJNr.png


52308R.gif
 

bereket

Kıdemli Üye
30 Haz 2011
207
178
Sevimli, zıt fiziki özellikleri olan dost iki karakteri, doğanın içinde bir yanda deniz bir yanda orman bir köyün sakini ve aynı derdin(roma işgali) dertsiz(sihirli iksir) ortağı yap. Sonra da o macera senin bu macera benim amerikadan, hindistana,belçikadan ispanyaya derken italyaya gezdirip (bu arada anadolumuza da bir uğrasa mı?) 30 küsur albüme vesile et...İki kişi başlayan yazar-çizer ekibin birini de kaybet bu süreçte ve yine de devam et çizmeye...derken yeni neslin çizgi üstadlarına bayrağı devret...tebrik ve teşekkür etmek de bize düşsün bizahmet...saygılarımla.
 
Üst