How to Draw Comics The Marvel Way (Marvel Usulü Çizmek)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

How to Draw Comics The Marvel Way
Nasıl Marvel Usulü Çizgi Roman Çizilir
Stan Lee ve John Buscema
Marvel Fireside Books, 1978
138 sayfa, 21 MB, CBR


1977'de "Marvel Comics"in iki ası, "Stan Lee" ve "John Buscema" birlikte çizgi romana gönül vermiş olanlar için kendilerinin (yani Marvel'in) çizim tekniklerini açıkladıkları bu kitabı hazırlamışlar. Kitabın adı "Nasıl Marvel Usulü Çizgi Roman Çizilir" (basım tarihi 1978). Bu kitap 29 yıl boyunca sürekli yeni baskılar yapmış, 2007'de tam 33'üncü baskıya erişmiş. Birkaç nesil boyunca çizgi romancıları etkilemiş ve yetiştirmiş bir kitapmış. Buscema eskiden bunları zaten kendi adını taşıyan sanat okulunda öğrencilerine yıllarca anlatmış (Stan Lee de misafir eğitmen olarak aynı okulda dersler veriyormuş). John Buscema sonuna yorulup okul işini bırakmış ve birlikte bu kitabı yazmışlar. Buscema 2002'de bu dünyadan göçmüş. Stan Lee ise şimdi 93 yaşında (kitabın önsözünü o yazmış). Kitap esasen bir eğitim kitabı olduğu için işi en başından alıyor: Önce gerekli malzemeler ve kullanımları anlatılıyor, sonra da tekniğe geçiliyor ve işin püf noktalarına değiniliyor. Çizgi roman üretmek için yola çıkmış diyardaşlarımın işlerine yarayacağını düşünüyorum. Bu arada, kitabın bir de video versiyonu olduğu söyleniyor, DVD formatındaymış (bunu doğrulatamadım).

file

(Mega)
(MediaFire) "extreme"in alternatif linki

file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,719
Keşke yeteneğim olsaydı da böyle kitaplardan ders alsaydım, ne harika şeyler:) çizerdim dedim.
 

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
785
5,396
Kusura bakmayin daha önce olan bir konuyu mu actim?

Eger öyleyse hemen diger sketchbooklarimdan bir ikisini yayinlayayim :)
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,227
Kamlançu
Sıralı listede olmayabilir. Sketchbook bölümü sonradan oluşturulduğu için birçok konu yabancı dildeki çizgi romanlar kısmından taşındı. Tespit edebildiklerimi taşıyorum ama hala taşınmayı bekleyenler vardır diye biliyorum.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Kusura bakmayin daha önce olan bir konuyu mu actim?

Eger öyleyse hemen diger sketchbooklarimdan bir ikisini yayinlayayim :)


Ziyanı yok. Böylelikle alternatif bir linkimiz daha oldu. Alternatif linkin bir kopyasını yukarıya da taşıyorum. Kitap şimdi daha da kalıcı hale geldi. Aslında başka konular için de seçimlik bağlantılar üretebilirsiniz. Bir de, paylaşılacak kitabın forumda olup olmadığını anlamak için sıralı listelerden ziyade arama motorunu kullanmak daha iyi galiba. Ben hep öyle yapıyorum.

 
Son düzenleme:
Üst