Averardo Ciriello Artbook (Ita)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,344
16,113
Ankara
Averardo Ciriello, çoğu erotik bir yapıya sahip olan dergiler için yaptığı kapak illüstrasyonları ile tanınan bir İtalyan sanatçı ve illüstratördü. 1966'dan itibaren Domenica del Corriere'nin düzenli kapak illüstratörlüğünü yaptı. Ciriello ayrıca bir film afiş tasarımcısı olarak ün kazanmıştır.

1945'ten itibaren Ciriello, çoğunlukla yumuşak erotik kısa öyküler ve pin-up'lardan oluşan Sette dergisinin düzenli kapak sanatçısıydı. Ciriello ayrıca yetişkinlere yönelik bu haftalık dergiye 'Memorie di Giacomo Casanova', 'Casanova Farebbe Cosi' gibi komik hikayeler ve Guy De Maupassant'ın 'Bel Ami'sinin liberal yorumlarını sundu. 1947'de, Macario karakterinin ve bir dizi ince giyinmiş kadının rol aldığı 'Follie 1947' filmini de çekti. Sansür 1953'te dergiye son verdi. Aynı dönemde Ciriello, Non ve Ima gibi reklam ajanslarında da çalışıyordu. 1950'lerin başlarından itibaren Ciriello, Marc'Aurelio ve Il Travasassimo gibi süreli yayınlar için hiciv çizimleri yapıyordu ve Walter Molino'nun yerini aldı.1966'da Domenica del Corriere'nin düzenli kapak sanatçısı olarak. Serena, Detective ve Giorni gibi dergiler için resim yaptı ve Menelik (Adelina Tattilo tarafından yayınlandı), Maghela (Publisttrip) gibi erotik çizgi romanlar için birçok kapak illüstrasyonu yaptı. ve 1970'lerde Lucifera (Ediperiodici). I Fumetti Fantastici (Ediperiodici, 1983) koleksiyonu için yazar Giorgio Cavedon ile yaptığı 'Amazzoni' çizgi roman hikayelerine iç mekan çizimleri sağladı. 1990'ların ortalarına kadar Ediperiodici'nin pek çok yayınında aktif kaldı (Fantasy, Cuori Solitari, College, Casinella, I Casi Della Vita, Ah! Ah! Ah!, Palle Spaziali, Pig, Sesso Pinto, vb.).

Ciriello, İtalyan sinema prodüksiyonları için bir afiş sanatçısı olarak yaptığı çalışmalarla en fazla tanınırlık kazandı. 1947'de Lux Film için ilk film afişlerini tasarladı ve o zamandan beri diğer birçok dağıtım şirketine 3.000'den fazla çizim sağladı. En çok bilinen afişleri arasında 'La Terra Trema' ('The Earth Trembles', 1948) ve 'Il Mulino del Po' ('The Mill on the Po', 1949) adlı film dramaları, 'Luci' adlı romantik film yer alıyor. del Varietà' ('Variety Lights', 1951) ve komedi 'Divorzio all'Italiana' ('Boşanma İtalyan Tarzı', 1961). Ayrıca Gastone Simoni'nin 'Avventura a ciucopoli' adlı çocuk kitabını (Editoriale Romana, 1944) ve 'Gizemli Ada'nın İtalyanca baskılarını gösterdiği için bilinir. (Kaynak Lambiek)

gi3bxokthfypm355g.jpg



 
Son düzenleme:
Üst