Kirli Milyonlar - Tam Macera - Faruk Geç

12 Şub 2010
15,006
543,642
kirlimilyonlar004.jpg





Renkli Ham Tarama
Tam Macera


Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,677
İstanbul
Konuyla ilgili sevgili dostlardan kırık link bildirimi gelince şu hatırlatmayı bir kez daha yapma ihtiyacı hissettim:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/mediafire-linklerinde-yasanan-sorun-hakkinda.170338/

Yalnız tabi hatırlatmayı bu konuda yapmak son derece hüzünlü şeyler çağrıştırdı. Türk çizgi romanının önemli isimlerinden, değerli sanatçı Faruk Geç'in cenaze törenine Haluk Abi ve Talat Abi ile birlikte katılmıştık:

file


Aramızda yoklar artık. Ancak onları ürettikleriyle, çizgi romana kattıkları değerlerle, minnetle, sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Anılarımızda yaşatmaya devam ediyoruz.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
888
5,225
Faruk Geç konusunda bir şeyler yazmak istedim. Ancak , @Doktor Kim tarafından , forum alanımıza aktarılan Umur Talu imzalı yazıyı bir kez daha okuyunca , fazla ilave edilecek bir şeylerin olmadığını gördüm. Birçok çizgi roman okuru gibi benim de ilgimi çok çekerdi , Faruk Geç'in bizlere yansıttığı hayat hikayeleri. Çizgi öyküleri biraz okuyunca , arkadaşlarla aramızda , hemen o hayat hikayesinin aslında adı değiştirilmiş olarak bize sunulan ünlü bir kişiye ait olduğunu düşünür , bu düşüncemize kendimizce ek ispat konuları bulmaya girişirdik !! Hürriyet'te yayınlanan Tarkan çizgi romanları gibi , Geç'in çizimleri de artık anılarımızda kaldı. Ama , bana göre Faruk Geç daha şanssız . Zira , günümüzdeki kuşaklara yeniden aktarılan çalışmaları fazla değil. Keşke bu ''Hayat Hikayeleri ''( şimdilerde bu tanım için kullanılan '' Soap Opera '' ya da ''Brezilya Dizisi '' kavramlarına bir türlü sınamadım !! )' nin tümünü yeniden okuyabilsek , şimdiki kuşaklar o öyküleri okuma tadını yaşayabilse . Değerli @direnc11 tarafından bizlerle paylaşılan , usta sanatçının cenaze töreni fotoğrafı birçok açıdan önemli . Bence en önemlisi , Haluk ve Talat abilerimizi görme şansını yakalamak . Ayrıca bu fotoğraf , diyar dostlarımızın çizim dünyasına '' saygı ve vefa '' göstermelerine ait güzel bir anı aynı zamanda . Böyle bir ortamda bulunduğum için , kendimi çok şanslı görüyorum. Zaten sanatın bir amacı da , insanlığa iyiliği , güzelliği , erdemi yansıtabilmek değil mi ? Keşke o ortamda ben de bulunabilseydim , değerli dostlarımızla yakından görüşme fırsatı bulamadığım için üzgünüm. Faruk Geç ustamıza , yitirdiğimiz ağabeylerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu değerli mesajınız için , çok teşekkürler @direnc11 .
 
Üst